kocham go ale nie potrafię z nim być - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » kocham go ale nie potrafię z nim być

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1 Ostatnio edytowany przez mona1235 (2013-03-30 01:37:51)

Temat: kocham go ale nie potrafię z nim być

Może i jest lub był już taki wątek ale nie przeglądałam wszystkiego ponieważ jestem nowa.
Jak każda z nas miewam problemy w związku i potrzebuje bardzo dobrej rady , być może któraś z was była w podobnej sytuacji otóż jestem ze swoim chłopakiem dwa lata, bardzo go kocham i dla niego jestem w stanie zrobić dosłownie wszystko bo wiem , że zrobiłby dla mnie to samo.wiem też że darzy mnie tak wielkim uczuciem jak ja jego ,wszyscy mówią mi ,że bardzo mi zazdroszczą a wróżą piękną przyszłość i faktycznie tak było ...do czasu.
Zauważyłam , że od pewnego czasu coś się ze mną dzieje , po każdym spotkaniu z nim jestem smutna a czasami dochodzą do tego łzy , nie wiem bym są one spowodowane.gdy z nim jestem zapominam o wszystkim ale gdy zostaje już sama zadaje sobie pytanie "dlaczego" czuje wewnętrznie ,że już nie potrafię z nim być. (Wiem bardzo to dziwne i może wydać się wam chore )kocham go bardzo dlatego nie potrafię go zostawić a wiem też , że to nie jest zwykle zauroczenie (jak w przypadku dziewczyn w wieku 13 lat , mam już prawie 20lat ) nie chce go ranić a wiem ,że to robię ponieważ wyczuł moje zachowanie ... to wszystko jest takie dziwne może któraś z was tak miała ? Chciałbym poznać wasza opinię. (Dodam , że moja sytuacja nie wynika ze zdrady lub chwilowego zauroczenia innym facetem ) nie wiem , może dostrzegam wady i różnice w światopoglądzie ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: kocham go ale nie potrafię z nim być

Mona masz bardzo dziwną sytuację. A zastanawiałaś się może czy po rozstaniu płaczesz z tęsknoty za nim? Słuchaj jak masz pustkę w głowie i nie wiesz co masz robić to proponuję zrobić Ci z nim przerwe. Zobacz czy lepiej Ci będzie bez niego?

3

Tak wiem , że jest dziwna a płacz zdecydowanie nie jest spowodowany tęsknotą.Zastanawiałam się nad przerwą i rozmawiałam o tym z chłopakiem ale on stwierdził ,że przecież wszystko jest w porządku i , że bardzo się stara żeby było mi jak najlepiej i tak jest.
I teraz on doszukuje się jakiś błędów w swoim zachowaniu co bardzo mnie boli bo nie jest niczemu winien, podsumowując on nie chce żadnych przerw

4

Wiesz, porozmawiaj z nim szczerze. Powiedz, że potrzebujesz trochę czasu. Jak Cie kocha to zrozumie. Wiem ,ze to trudne ale przeciez nie skonczycie zwiazku. Sproboj. Powiedz mu , ze nie chodzi o niego. Ze wszystko jest super ale masz teraz ciezki okres i chcialabys przemyslec pare spraw. Powinien zrozumiec.

5

Tak też planuje zrobić tylko , że on się o to wszystko obwinia a moje argumenty uważa za wymówki żeby nie zrobić mu przykrości..to jesz naprawdę dziwna sytuacja

mona1235 napisał/a:

[...]
Zauważyłam , że od pewnego czasu coś się ze mną dzieje , po każdym spotkaniu z nim jestem smutna a czasami dochodzą do tego łzy , nie wiem bym są one spowodowane.gdy z nim jestem zapominam o wszystkim ale gdy zostaje już sama zadaje sobie pytanie "dlaczego" czuje wewnętrznie ,że już nie potrafię z nim być. [...]Chciałbym poznać wasza opinię. (Dodam , że moja sytuacja nie wynika ze zdrady lub chwilowego zauroczenia innym facetem ) nie wiem , może dostrzegam wady i różnice w światopoglądzie ?

Czy mogłabyś opisać, o czym myślisz po spotkaniu ze swoim chłopakiem? Napisałaś, że jesteś smutna więc musi być jakaś przyczyna tego smutku. Najlepiej gdybyś napisała z jak największa dokładnością co doprowadza Cię do łez.
"Dlaczego" co? Z nim jesteś?
O jakich wadach i różnicach w światopoglądzie piszesz?
Szczegóły są bardzo istotne a tu ich brak.

7

Jak jestem już sama lubię sobie usiąść wypić drinka i rozważać i właśnie wtedy przypominam sobie o rzeczach jakie robił zanim byliśmy razem , bardzo mnie one rażą ponieważ zawsze uciekałam od takich facetów ( mowa o upijaniu się i i zaspokojenia swoich potrzeb z pierwszą lepszą dziewczyną , po prostu szukaniu okazji ) wiem ,że tak było w jego przypadku bo sam mi się do tego przyznał i wtedy zaczyna się cała refleksja..on chce ułożyć sobie ze mną życie a ja cały czas mam przed oczami obraz jego wyczynów oczywiście tłumaczył że był sam więc mógł robić co chce ale ja stawiam sobie pytanie ..czy mnie nie skrzywdzi (dodam ,że mój ex mnie zdradził ) widzę ,że się zmienił ale ciągle jest we mnie ta obawa.
co do różnicy w postrzeganiu świata to myślę że podstawową jest podejście do życia,ja myślę bardziej realnie on natomiast chce żyć chwilą nic nie planować , myślę ,że to nie budzi we mnie tych wątpliwości co moja poprzednia wypowiedź. A jestem osoba bardzo niestabilną emocjonalnie i wrażliwą dodam po przejściach i zastanawiam się nad naszą przyszłością i właśnie myśli o niej zmieniają całą postać rzeczy. Nie potrafię z nim być bo boję się ponownego zawodu ...a wiem że był chłopakiem dla którego dziewczyna służy tylko do jednego. Czy facet naprawdę potrafi się zmienić ? Twierdzi ,że wtedy nie poznał tej wyjątkowej a jego związki nie trwały więcej niż półtora miesiąca..

mona1235 napisał/a:

[...]przypominam sobie o rzeczach jakie robił zanim byliśmy razem , bardzo mnie one rażą ponieważ zawsze uciekałam od takich facetów
[...]widzę ,że się zmienił ale ciągle jest we mnie ta obawa.
co do różnicy w postrzeganiu świata to myślę że podstawową jest podejście do życia,ja myślę bardziej realnie on natomiast chce żyć chwilą nic nie planować , myślę ,że to nie budzi we mnie tych wątpliwości co moja poprzednia wypowiedź. A jestem osoba bardzo niestabilną emocjonalnie i wrażliwą dodam po przejściach i zastanawiam się nad naszą przyszłością i właśnie myśli o niej zmieniają całą postać rzeczy. [...]

Osobiście wierzę, że można się zmienić. Pewne wydarzenia potrafią przewrócić życie do góry nogami, pozwalają dostrzec wszystko z innej perspektywy. Czy zmiana nastąpiła zanim Ciebie spotkał, czy wcześniej? Może wiesz o tamtych wydarzeniach od niego i jego/waszych znajomych? Zmierzam do tego, że musisz poznać przyczynę takiej zmiany. Znacie się dwa lata. Jak zachowywał się w tym czasie?
Nie wiem dlaczego twierdzisz, że wasze uczucie jest tak silne. Przeżyliście jakieś ciężkie chwile? Osobiście uważam, że "kochanie" i "miłość" hartuje się w biedzie i trudzie więc jeśli nie "zjedliście razem beczki soli" to, według mnie, macie marne podstawy i prędzej czy później któreś z was "pęknie" gdy będą kłopoty.
"jestem osoba bardzo niestabilną emocjonalnie i wrażliwą" zabrzmiało bardzo groźnie. Odcina to Twoje pole manewru, bo możesz nie wytrzymać ani rozstania ani zacieśnia/kontynuacji waszego związku. Czy możesz trzymać emocje na wodzy i dać mu szansę? Może gdy się bardziej "zadomowi" wyjdzie szydło z worka? Albo gdy po rozstaniu wróci do dawnych nawyków czy się nie załamiesz, że to "przez Ciebie"? To zależy od Twojej niestabilności. Sama wiesz najlepiej jaka jesteś i jak możesz zareagować przy takim rozwoju wydarzeń.
Różnica poglądów rzeczywiście wydaje się małym pikusiem w porównaniu z jego wybrykami. Z wiekiem powinno mu przejść (tylko czy Ty zachcesz czekać?).

Nie ulega wątpliwości, że musicie porozmawiać. Mądrość ludowa mówi, że jak się ma miękkie serce to .. wiadomo co .. trzeba  mieć twarde oraz, że nerwy w konserwy i na eksport. Tu musisz się opanować. Nikt nie może dać gwarancji, że nie doznasz zawodu ale opanowanie pomoże ci teraz jak i w najgorszym przypadku. Wiem,że łatwiej napisać niż zrobić ale cóż ... wielokrotnie przekonałem się, że to prawda i trzeba się starać.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » kocham go ale nie potrafię z nim być

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024