Przepis na pastę jajeczną
3 żółtka lub też jedno jajo ugotowane na twardo, 5 dag masła, 2 łyżki śmietany, 1 łyżeczka musztardy, sól , pieprz
Wszystko razem utrzeć, dodać przyprawy - nic prostszego i pyszniejszego na śniadanko
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » KUCHNIE ŚWIATA - PRZEPISY KULINARNE » Pasta jajeczna
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Przepis na pastę jajeczną
3 żółtka lub też jedno jajo ugotowane na twardo, 5 dag masła, 2 łyżki śmietany, 1 łyżeczka musztardy, sól , pieprz
Wszystko razem utrzeć, dodać przyprawy - nic prostszego i pyszniejszego na śniadanko
A mój przepis na pastę jajeczną to:
2-3 jajka ugotowane na twardo,rzodkiewka,szczypiorek,majonez ,sól i pieprz.
Jajka utrzeć a szczypiorek i rzodkiewke drobniutko posiekać.Dodac majonez i przyprawy.Wymieszać.
Moja córcia ją uwielbia.
Jajka utrzeć a szczypiorek i rzodkiewke drobniutko posiekać.Dodac majonez i przyprawy.Wymieszać.
Moja córcia ją uwielbia.
dodac do tego troche startego dobrego (nie gorzkiego) zoltego sera i jest lux malina ![]()
A to wersja kryzysowa, gdy mamy tylko..jaja ![]()
Wystarczy do drobno pokrojonych jajek (oczywiście ugotowanych na twardo), dodać śmietanę i majonez, posolić, a także posypać szczypiorkiem ![]()
Uwielbiam pasty jajeczne.Najczęsciej do jajka dodaję pokrojoną drobniutką szynkę i ser żółty. Potem wszystko łączę, dodaję majonez, sól, pieprz, czasem troszkę czosnku i musztardy. Pychotka ![]()
Szynka drobno pokrojona, utarty na najmniejszych oczkach ser żółty, drobno posiekane jajka, pieprz, sól, bazylia (najlepiej świeża). Troche majonezu ale tylko po to żeby sie wszystko skleiło, nie może być za rzadkie.
Taką pastę nakładam na grzankę i na górę daję pomidorka. pycha ![]()
Nie zauważyłam że Agatka wyżej podała prawie taki sam przepis ![]()
Ja robię nieraz pastę z twarożkiem - do kilku jajek pokrojonych w drobną kostkę, dodaję tak ok. 150-250g twarożku wiejskiego. Do tego ze dwie łyżki śmietany (najlepiej gęstej). Całość dobrze wymieszać, albo zmiksować. Doprawić można solą, pieprzem, bazylią. Posypuję szczypiorkiem ![]()
Moja córcia ją uwielbia.
Taka jest najlepsza !
.
Dziś ugotowałam jajka, rozgniotłam je widelcem ;-), dodałam majonez, musztardę francuską, sól, pieprz i posiekany tymianek. Pychotka ![]()
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » KUCHNIE ŚWIATA - PRZEPISY KULINARNE » Pasta jajeczna
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024