Problem z antykoncepcja - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Problem z antykoncepcja

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

Temat: Problem z antykoncepcja

Witam,
Zaczelam ostatnio po dlugiej przerwie zazywac antykoncepcje Cilest. Zgodnie z zaleceniami lekarza zaczelam je brac w pierwszym dniu miesiaczki, juz minal tydzien i krwawienie dalej nie ustapilo. Czy to jest normalne czy troche dlugo to trwa?
Na dodatek mam straszne bole brzucha i w glowie sie kreci.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Problem z antykoncepcja

Ja kiedyś jak zaczynałam brać Cilest, miałam krwawienie ponad 14 dni. Nie jestem pewna ale to chyba normalne, organizm musi się przyzwyczaić do hormonów.

3

Niepokojące są te bóle brzucha i zawroty głowy. No ale widocznie tak Twój organizm reaguje na "przestawienie się" na tryb syntetycznych hormonów. W końcu pamiętaj, że pigułka działa tak by "oszukać" organizm i wysłać sygnał do przysadki mózgowej, że kobieta JUŻ jest w ciąży (zatem drugi raz już w nią nie zajdzie) stąd ta rewolucja.

4

Ja brałam inne tabletki, ale przez pierwszy miesiąc plamiłam.

5

pomocy!!pisze tak rozpaczliwie bo juz nie wiem co mam zrobic ...Moze zaczne od poczatku mieszkam obecnie w UK mam 43l,-3-mies temu zalozylam sobie wkladke mirene od tamtej pory dziwnie sie czuje to znaczy mam co jakis czas b.bolace nabrzmiale piersi boli mnie brzuch nie wspomne ze sex moze nie istniec w tej chwili ale jestem mezatka wiec on wystepuje w moim zyciu no i wlasnie kilka dni temu zaistnial z moich obliczen byly to dni super plodne dzis mija 5 dzien od tego dnia a moje piersi zaczely mnie strasznie bolec sa bardzo nabrzmiale jak sobie przypomne poczatki moich 2 ciaz objawy sa dosyc podobne dzisiaj zrobilam test ale wyszedl mi negatywny juz sama nie wiem co mam robic prosze napiszcie czy to moga byc takie objawy wkladki czy testy ciazowe przy takiej wkladce wychodza wiarygodne a i jeszcze chcialam dodac ze troche przytylam jestem szczupla wysportowana osoba a w tej chwili czuje sie jak slonic co robic

6

ragazza popatrz, historia bardzo podobna do Twojej:

"witam serdecznie pierwszy raz udzielam sie na tym forum. Mirene
zalozylam w marcu 2006 r i wszystko bylo super przez 1,5 roku. W
zeszlym tyg w piatek dostalam obfite krwawienie, pomyslalam, ze
pewnie mirena sie poruszyla, po trwajacym kilka dni krwawieniu
poszlam do lekarza.Lekarz na dzien dobry zrobil mi test ciazowy i
test wyszedl pozytywny- powtorzylismy dwukrotnie!Poszlam szybko na
usg do innego lekarza- moj nie posiadal, i co sie okazalo - ze
mirena na swoim miejscu, i po dokladniejszym usg( dopochwowym)
lekarz zauwazyl malenski ok 1 cm zarodek. Z wynikiem usg wrocilam do
mojego lekarza, kotry stwierdzil, ze prawdopodobnie doszlo do
zaplodnienia ale mirena spowodowala poronienie(ciagle krwawilam).
Kazal cxzekac. Po kilki dniach dostalam okropnych boli brzucha z
krwawieniem, pojechalam do szpitala , lekarz zadecydowal o wyjeciu
mireny. Teraz czekamy dalej. I powiedzcie dziewczyny ,w co ja mam
teraz wierzyc? W jaka metode antykoncepcji? Dodam, ze ciagle jest
prawdopodobienstwo , ze jednak jestem w ciazy!
Do tego zdarzenia, wychwalalam mirene na wszystkie strony, bo
naprawde nie mialam zadnych skutkow ubocznych, wszystko bylo super. "

Może po prostu zrób test i usg?

1ragazza1 napisał/a:

pomocy!!pisze tak rozpaczliwie bo juz nie wiem co mam zrobic ...Moze zaczne od poczatku mieszkam obecnie w UK mam 43l,-3-mies temu zalozylam sobie wkladke mirene od tamtej pory dziwnie sie czuje to znaczy mam co jakis czas b.bolace nabrzmiale piersi boli mnie brzuch nie wspomne ze sex moze nie istniec w tej chwili ale jestem mezatka wiec on wystepuje w moim zyciu no i wlasnie kilka dni temu zaistnial z moich obliczen byly to dni super plodne dzis mija 5 dzien od tego dnia a moje piersi zaczely mnie strasznie bolec sa bardzo nabrzmiale jak sobie przypomne poczatki moich 2 ciaz objawy sa dosyc podobne dzisiaj zrobilam test ale wyszedl mi negatywny juz sama nie wiem co mam robic prosze napiszcie czy to moga byc takie objawy wkladki czy testy ciazowe przy takiej wkladce wychodza wiarygodne a i jeszcze chcialam dodac ze troche przytylam jestem szczupla wysportowana osoba a w tej chwili czuje sie jak slonic co robic

kobieto juz odpisalam Ci w innym temacie nie zasmiecaj forum niepotrzebnie idz do lekarza tam sie wszystko wyjasni !

domiixx napisał/a:

Witam,
Zaczelam ostatnio po dlugiej przerwie zazywac antykoncepcje Cilest. Zgodnie z zaleceniami lekarza zaczelam je brac w pierwszym dniu miesiaczki, juz minal tydzien i krwawienie dalej nie ustapilo. Czy to jest normalne czy troche dlugo to trwa?

witam ja zaczelam swoja przygode z tymi tabletkami i bylam b zadowolona po latach znow do nich wrocilam i powiem szczerze jedyny objaw jak i na poczatku tak i teraz to bolaly mnie troche piersi i nic wiecej ale ja akurat tak na kazde hormony na poczatku reaguje jedynie po yasminella mialam straszne bole glowy codziennie po microgynon i rygewidon po dluzszym stosowaniu zle sie czulam na "dole" cilest akurat sobie zachwalam zadnych skutkow ubocznych
pozdrawiam

9

Dziewczyny, myślę nad powrotem do tabletek, tylko boję się że znowu wrócą mi podobne dolegliwości jak wcześniej Co waszym zdaniem powinnam zrobić, co jeśli bez względu na rodzaj tabletek dolegliwości nadal będą występować?

10

domiixx napisał/a:

Witam,

Witam,ja miałam okres 22 dni od pierwszego dnia brania tabletek;/ i miałam także mdłości i częste bóle glowy sad a od lekarza usłyszałam ,że to reakcja organizmu na podawane hormony,ale zrezygnowałam z brania tabletek,ja brałam OVULASTAN.

11 Ostatnio edytowany przez rozia123 (2013-05-19 20:32:04)

hej smile mam problem i mam nadzieje ze mi pomozecie smile ... biore juz jakis czas tabletki antykoncepcyjne daylette... okres mam zawsze w soboty tylko ze nie o tej samej dacie ( np zaczelam brac 16stego a mam w innych dniach w miesiacu)... teraz eychodzi ze dostane drygi raz w tym samym miesiacu w ostatni dziec maja... co mi jest??? pomozcie!

12

hej smile mam problem i mam nadzieje ze mi pomozecie smile ... biore juz jakis czas tabletki antykoncepcyjne daylette... okres mam zawsze w soboty tylko ze nie o tej samej dacie ( np zaczelam brac 16stego a mam w innych dniach w miesiacu)... teraz eychodzi ze dostane drygi raz w tym samym miesiacu w ostatni dziec maja... co mi jest??? pomozcie!

13

Witam. Od niedawna zaczęłam brać tabletki Sylvie 20. Tak jak lekarz mi kazał pierwszą tabletkę wzięłam od razu w pierwszy dzień miesiączki i skończyłam brać już te 21 tabletek i w tym czasie powinnam dostać okres tylko że ja dostałam ten okres po 3 dniach od ostatniej tabletki. Więc teraz nie wiem czy mam zacząć kolejną paczkę 8 dnia tak jak powinnam czyli 8dni po ostatniej tabletce czy liczyć te 8dni od pierwszego dnia miesiączki ?

14

pilusia21 tak jak pisze na ulotce: następną pigułkę należy wziąć 8. (ósmego) dnia przerwy. CZYLI:
jeśli ostatnią pigułkę wzięłaś w niedzielę, to przerwy masz:
1. dzień: pn
2. wt
3. śr
4. czw
5. pt
6. sb
7. nd
8. pn BIERZESZ PIGUŁKĘ. ...niezależnie od tego czy krwawienie się już skończyło, czy nie.

Pamiętaj,
Możesz równie dobrze skrócić tę przerwę i wziąć pigułkę już 4. dnia, czy 7. dnia, ale NIGDY później, nawet 1 dzień.

15

Post przeniesiony:

monika228 napisał/a:

Witam.
Przed przyjmowaniem tabletek miałam plamienia. Chciałam wziąć pierwszą tabletkę w pierwszy dzień okresu, jednak ciężko mi stwierdzić czy to był pierwszy dzień, ponieważ miałam wciąż plamienia i gdy pewnego dnia miałam silniejsze wyglądające jak okres wzięłam tabletkę.100 % pewności nie mam, że to był własnie już okres, a nie że zaczął się dopiero następnego dnia. Od tamtego dnia tabletki przyjmuję regularnie, kończę opakowanie, zostały mi dwie tabletki z pierwszego opakowania. I moje pytanie teraz brzmi czy kiedy wybiorę je do końca odczekam te 7 dni przerwy i zacznę brac tabletki z drugiego opakowania to po przyjęciu pierwszych 7 z drugiego opakowania jestem zabezpieczona w pełni? Mogę kochać się bez dodatkowych zabezpieczeń?

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Problem z antykoncepcja

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024