Hej,
mam pytanko : czy znacie jakieś sprawdzone przepisy na sałatki dla faceta? chodzi o cos co sycie ale nie "plywa" w majonezie czy innym paskudztwie
) moj chlopak chce zrzucic pare kilo a ja obiecalam ze bede mu codziennie przygotowywac jakas zdrowa ale tuczaca salatke do pracy.... no i klops bo na samych warzywkach to nie pojedzie ;d Wrzucajcie prosze swoje pomysly!
Dorzucaj mu do tych warzywnych sałatek mięso, kurczaka, wołowinę, pieczony schab.
Do np. mixu sałat dodaj paprykę, ogórka, pomidora, oliwki, jajko (może być samo białko), ser typu bałkańskiego/feta, plus tak jak wspomniała Merredithhh, w kosteczkę pokrojone mięso, przyprawy do smaku i wystarczy. Składniki możesz mieszać, z czegoś zrezygnować. Dla mnie taka kolacja tudzież obiad w zależności od dysponowanego czasu, w zupełności wystarcza, a do małych nie należę ![]()
ja na przykładzie mojego męża polecam kapary i suszone pomidory - wtedy zje wszystko, nawet sałatę z tuńczykiem ![]()
Przede wszystkim pestki: słonecznika, dyni- uprzednio podprażone na suchej patelni. Bardzo sycące.
oj tak. jak jeszcze coś chrupie w sałacie jest jeszcze lepiej ![]()
sałatka grecka z sosem greckim, drugi wariant to grzanki, gotowany kurczak, kapustka pekińska i sos czosnkowy ![]()
Do sałatki dodaj dwie łyżki oleju rzepakowego - po pierwsze pokryje to dzienną dawkę kwasów omega-3, a po drugie dodatkowo go nasyci (takie dwie łyżki to niby nic, ale dają poczucie pełnego żołądka)
i właśnie lidka_21 - jeszcze sos czosnkowy
wszystkie zdecydowane smaki są super dla facetów..
tylko z tymi majonezowymi sosami trzeba uważać, żeby sałatka nadal była daniem zdrowym.. ![]()