Zostałem porzucony co robić - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zostałem porzucony co robić

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 35 ]

1 Ostatnio edytowany przez Artur1975 (2013-03-18 14:28:26)

Temat: Zostałem porzucony co robić

Byłem(38l) w związku prawie 5 lat, ona młodsza(30) z dzieckiem (nie moim), stwierdziła że od jakiegoś czasu coś zaczeło sie między nami wypalać zaczeła czuć się samotnie (przyznam troche racji nie spędzałem z nią tyle czasu ile by chciała), może stało sie to min przez to że razem pracujem. Około miesiąca czasu męczyła się z tym jak to zakończyć, a w międzyczasie zaczeła spotykać się z byłym który zostawił ją jakieś 9 lat temu z małym dzieckiem, jak myślicie czy jest jakaś szansa, że ją odzyskam ? Odkryłem, że po prostu nie jestem w stanie bez niej żyć. A teraz od 13 maja praktycznie nie jem, ledwo co śpie i płaczę jak sobie przypomne, a w dodatku jutro ją zobacze w pracy, do wczoraj z nią rozmawiałem prosiłem o szanse ja płakałem ona płakała ale się uparła i decyzji nie zmieni. Mam wrażenie, że na siłe próbuje stworzyć związek z byłm (biologicznym ojcem) żeby stworzyć rodzine synowi, ciekawe czy wypali to na dłuższą mete.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zostałem porzucony co robić

Dla facetów związek, to jak jazda używanym autem. Nie ma hamulców, świateł ale jak samochód jeździ, to jeździ. Mężczyźni dostrzegają problem w momencie, kiedy z takim autem nie da się już nic zrobić.
I myślę, że podobnie jest w Twoim przypadku. Kiedy Twoja ukochana, mówiła, że czuje się samotna, to Ty nic z tym nie zrobiłeś, bo Wasz związek jeszcze jakoś funkcjonował, a jak teraz się posypało, to rozkładasz ręce z bezradności. Ze związkiem jak z autem, trzeba o nie dbać!

3 Ostatnio edytowany przez Artur1975 (2013-03-18 15:56:48)

dotarlo to do mnie niestety za poźno w momencie kiedy usłyszałem, że to koniec. Tak naprawde do tej pory nawet nie wiedziałem, że aż tak mi na niej zależy. Samochód zawsze można naprawić im bardziej sie popsuje tym droższa naprawa:), najgorsze, że pojawił się były, bez niego byłoby łatwiej powalczyć, pokazać że nadal zależy. Mam tylko nadzieje, że jak raz ją zostawil z małym dzieckiem (a byli raczej na pewno krócej razem niż ja z nią) to może znowu mu się odwidzi.

4

Niestety Artur, ze związkiem nie tak łatwo z naprawą jak z autem. Do naprawy auta, można użyć albo części oryginalnych, albo zamienników... w związku zamienników nie ma... Albo jesteś w stanie zapewnić oryginały...albo nici z naprawy. Nie można "trochę dbać", "trochę kochać", "trochę się starać". Spróbuj z nią porozmawiać, jednak jeśli ona już zdecydowała, to nic nie zrobisz. Chęć spróbowania "naprawienia" jej rodziny będzie silniejsza, nawet gdy ona domyśla się, że może tego pożałować.

5 Ostatnio edytowany przez Artur1975 (2013-03-18 16:12:54)

rozmawiałem od 13 do dzisiaj rana, niestety zostaje mi chyba teraz cierpliwe czekanie, orginałami też sie da naprawić tylko to jeszcze bardziej kosztowne. Przy okazji odkryłem super diete 4 kg mniej, tak naprawde to z jej synem chyba częściej przebywałem niż biologiczny ojciec. Niestety jest uparta i już nawet rozważała zmiane decyzji ale stwierdziła, że nie może, słyszałem, też jej płacz po drugiej stronie słuchawki, łzy w oczach jak zobaczyła, że zależy mi na niej tak bardzo jak na niczym innym, dlatego się łudze, że może jeszcze wróci, teraz dam jej troche spokoju żeby ochłoneła (bo na pewno też jest przepełniona emocjami i nawet może nie myśli już o pewnych sprawach), niestety pracuje z nią w jednym miejscu, ale zamierzam po prostu unikać spotkań, będzie tylko cześć i znikam jej z oczu, zero telefonów, smsow itp za jakieś 2 tygodnie spytam czy mogę np zaprosić jej syna do kina - niech widzi, że na nim mi też zależy. Może to nie fair próba dostania się przez dziecko do serca ale co mi  zostało.

6

Cóż...jeśli rozmowa nic konkretnego nie wyjaśniła, to zostaje Ci czekać, oczywiście jeśli nie zechcesz odpuścić.
Co do "kosztów", to niestety trzeba się nimi liczyć "kupując auto", a nie liczyć że będzie się zawsze jeździło "na gwarancji"...

7

nie mam zamiaru odpuścić, za jakieś trzy tygodnie ja ochłone ona też zaproszę ją na kawe lody cokolwiek pogadamy normalnie i zaczne powolną walke żeby ją odzyskać, mam tylko nadziej, że do tej pory zbyt bardzo nie zaangażuje się z byłym - po prostu mam przeczucie że innej takiej nie znajde

8

a ja mam pytanie: 5 lat w związku, to dlaczego tego nie sformalizowaliście?, może jej tego brakowało???

jeśli były/aktualny zaproponuje jej coś sensownego, to dla Ciebie jest finito...

9

Gen ma rację, jeśli jej "były/aktualny" zmienił swój stosunek do rodziny i zaproponuje jej stały związek i próbę odbudowy tego co zniszczył wcześniej, to Twoje "walka" nic nie da. Radziłabym też, nie próbować jej przekonywać że "źle robi", bo może to przynieść odwrotny skutek.

10 Ostatnio edytowany przez Artur1975 (2013-03-18 16:32:21)

No właśnie tego najbardziej się obawiam, ale zna go z przeszłości, wie, że ją zostawił z dzieckiem, więc może nie zgodzi się tak pochopnie. A dlaczego ja nie, kiedyś mówiła, że nigdy nie chce wychodzić za mąż a ja nie chciałem je naciskać w tym temacie, teraz to moge tylko żałować i płakać.

I właśnie sam już nie wiem co robić, czekać nie czekać, z jednej strony już bym do niej leciał spotkać się, z drugiej strony może to już być za dużo jak przez kilka dni jej mówiłem, że szkoda tak jednym ruchem przekreślić nasz związek, żebyśmy dali sobie troche czasu

11

@Artur1975  wierz mi, że gdybym za każdym razem, kiedy tylko poczułem się samotny, odrzucony etc banały, fundował sobie jakieś odskocznie czy większe zmiany żeby się dogutać, to... nie byłbym sobą (nie nazwę po imieniu). Kiedy natykam się na takie, jak twoja, historie, to zaczynam się zastanawiać, czy pewni, że tak powiem, teoretycy problemu nie mają racji, podciągając małżeństwo czy takie jak twój, zażyłe związki, pod jedną z form najstarszego zawodu świata.

W życiu bywa różnie, są poniedziałki, wtorki... a czasem niedziele i to na prawdę nie jest normalne, żeby z powodu dnia powszedniego strzelać fochy, zawijać ogon. Zająłeś się nią, jej dzieckiem, dałeś tyle ile mogłeś a ona  widząc nowe horyzonty przy pierwszej okazji pod byle wydumanym pretekstem za wszarz wywaliła cię ze swojego życia. Wykorzystała Cie.
JESTEŚ OK, przestań się tylko mazać i obwiniać. Tego kwiatu to pół światu. Na pewno znajdziesz sobie wspaniałą wartościową kobietę. Jej prędzej czy później i tak się wszystko posypie, a ty tylko musisz do tego czasu wszystko zrobić tak, żebyś wtedy był już innym człowiekiem.

smile

12 Ostatnio edytowany przez gen (2013-03-18 16:37:52)

Margolinka napisał/a:

Gen ma rację, jeśli jej "były/aktualny" zmienił swój stosunek do rodziny i zaproponuje jej stały związek i próbę odbudowy tego co zniszczył wcześniej, to Twoje "walka" nic nie da. Radziłabym też, nie próbować jej przekonywać że "źle robi", bo może to przynieść odwrotny skutek.

zwłaszcza, jak jeszcze tą obietnicę były/aktualny obrączkami podeprze...

13

sam już jej się deklarowałem, jak przyklęknełem to ze łzami w oczach powiedziała "Artur nie rób tego"

14

Artur1975 napisał/a:

sam już jej się deklarowałem, jak przyklęknełem to ze łzami w oczach powiedziała "Artur nie rób tego"

ale kiedy to zrobiłeś?, bo jeśli teraz, kiedy były się odnalazł, to kiepsko to wyglądało...

15

niestety teraz, ale wtedy nie wiedziałem jeszcze, że były się odnalazł, zrobiłem to prawie zaraz po tym jak powiedziała, że myśli że to koniec

16

Artur1975 napisał/a:

niestety teraz, ale wtedy nie wiedziałem jeszcze, że były się odnalazł, zrobiłem to prawie zaraz po tym jak powiedziała, że myśli że to koniec

wyszło to "średnio", i to bardzo "średnio", bo miałeś 5 lat i nic, a teraz jak się pod dupą zapaliło, to naraz nie były ważne jej słowa - że się nigdy nie ochajta (wyjdzie za mąż)... tak czy owak, teraz były/aktualny karty rozdaje...

17

Artur nie bede ocenial Twoich szans i Cie deprymowal.Bardzo mozliwe ze trafiles na tzw modliszke ktora wpadla na pomysl przetrwac na Twoim grzbiecie a ten typ ma to do siebie ze poza tym aktorstwo ma w jednym paluszku"Arturku jestes cudowny i kochany,nigdy nie bylam tak szczesliwa jak z Toba" i kolejnych 9 plyt znamy,zaslepieni dajemy sie omamic niestety.Nie napisze Ci co masz robic,to Twoje zycie.Ale napisze Ci czego masz nie robic na pewno.Nie zaniedbaj siebie i pracy zawodowej,niech Ci do glowy nawet nie przyjdzie zalewac rozgoryczenie,nie pros sie i nie blagaj-wolaniem o litosc zrazisz Ja do siebie a sam wkrotce nie bedziesz mial smialosci spojrzec w lustro,z czasem mozesz tego zalowac zapewne.Rozmowa z kobieta ktora oswiadcza ze odchodzi to gadka z przyslowiowa"kupa zwiru"ona podjela tak trudna decyzje w zyciu ze bedzie sie jej trzymac teraz tak kurczowo jak"tonaca brzytwy".Nie odetnij sie od przyjaciol,rodziny,zainteresowan bo samotnosc zryje Ci beret.Nie lej lez do wiader bo to tylko pogarsza Twoj stan duchowy.Trzym sie chlopie.Przerabialem to na wlasnej skorze-dzis jestem madrzejszy.Mam wspaniala dziewczyne w domu teraz i niestety zrujnowane zdrowie.

18

raczej to nie był typ modliszki:)

19

Artur...
Wiele osob z poczatku tak mowi "wybielajac" partnerke/partnera przed soba i opinia ludzi z zewnatrz. My tez - w wiekszosci - tak mielismy, ze "to nie taka, smaka, owaka" i lecialo to hurtem jak swiatlowody dlugie i szerokie w obronie lubych, nawet tutaj. Niekiedy z agresorem rozgrzanym do czerwonosci. A gdy emocje opadly, to tekst byl jeden "qwa, jednak mieli racje".

20

znam jej wady, na pewno nie jest typem modliszki, i niestety nprawde chciałbym żeby do mnie wróciła

21

To dobrze, tylko nie zapominaj o jednym, jak to ktos kiedys powiedzial, ze  "nie wiem przyjacielu, czy mozna przezwyciezyc wlasne wady, ale na pewno mozna zniechecic sie do wlasnych zalet, zwlaszcza dostrzegajac je u innych". A o tych zaletach mogla sobie przypomniec u swojego poprzedniego partnera. I to, co juz tu wiele osob spraktykowalo, ze takowe zalety okazuja sie jednak wadami i sa bardzo szkodliwe dla wszystkich.

22

bags napisał/a:

To dobrze, tylko nie zapominaj o jednym, jak to ktos kiedys powiedzial, ze  "nie wiem przyjacielu, czy mozna przezwyciezyc wlasne wady, ale na pewno mozna zniechecic sie do wlasnych zalet, zwlaszcza dostrzegajac je u innych". A o tych zaletach mogla sobie przypomniec u swojego poprzedniego partnera. I to, co juz tu wiele osob spraktykowalo, ze takowe zalety okazuja sie jednak wadami i sa bardzo szkodliwe dla wszystkich.

wybacz nie do końca rozumiem co masz na myśli może to z nieprzespanych nocy przestaje już kontaktować

23

Podziwiam facetów którzy nie odpuszczają,walczą Podobno ,,tego kwiatu pół światu,,No cóż walcz jeżeli tak czujesz,jeżeli uważasz że to dla Ciebie dobre Myślę jednak że o czymś nie piszesz albo Sam tego nie chcesz widzieć Myślę też że Ona już podjęla decyzję i niestety nie wzięla jej z powietrza Cóż jeżeli Ci sie nie uda,odpuść,nic na siłę i idz dalej Będzie bolało i to bardzo,nawet bardziej niż teraz bo teraz masz jeszcze odrobinę nadziei Ale potem,bedziesz musiał zmierzyć się z tym sam Zrozumiesz Trzymaj się

24

Wiem, że podjeła decyzje, z tym nie jestem nic w stanie na obecną chwile nic zrobić, ale może to co próbuje na siłe stworzyć z byłym okaże się klapą, wtedy będę miał szansa zacząć "od nowa" pokazać, że mi na niej jednak bardzo zależy, zostało mi tylko na to liczyć, po prostu modle się żeby były wywinął jakiś numer, tak jak jej powiedziałem "życze Ci wszystkiego najlepszego, szczęścia ......  ale ze mną"

25

Artur1975 napisał/a:

Wiem, że podjeła decyzje, z tym nie jestem nic w stanie na obecną chwile nic zrobić, ale może to co próbuje na siłe stworzyć z byłym okaże się klapą, wtedy będę miał szansa zacząć "od nowa" pokazać, że mi na niej jednak bardzo zależy, zostało mi tylko na to liczyć, po prostu modle się żeby były wywinął jakiś numer, tak jak jej powiedziałem "życze Ci wszystkiego najlepszego, szczęścia ......  ale ze mną"

co TY tak liczysz na czyjes nieszczescie?to ona ma wybrac i nie wkrecaj sobie ,ze tam Bog wie co bedzie! i przestan kombinowac zapraszajac dziecko na lody bo z tego co piszesz robisz to nieszczerze,z mysla o niej!nie ladnie.podejzewam ,ze jestes egoista dlatego tez nie zauwazales.nawet to zyczenie szczescia ,ale z Toba o tym swiadczy. nie czytaj co pisze pan gen znany powszechnie za najwiekszego kozaka na tym forum co to nie on. juz slub wezma,koles jej zaproponuje bankowo i po Tobie.gen... buhahahah,za duzo filmow z chuck'iem norris'em. i 3 kilo gwozdzi w betoniarce.Mr gen nie pojmuje ludzkiej psychiki. koles ja kiedys zostawil wiec ona nie ma do niego zaufania,z Toba nie chciala slubu to z nim tym bardziej nie wezmie bo on stracil jje zaufanie i tak szybko nie odzyska.moze miedzy Wami bylo ostatnio dretwo ,a koles zaczal bajerowac milo.ona mu nie zapomni przeszlosci i moze chwile jest oczarowana.przeczytaj 34 zasady podane przez Bagsa i zastosuj sie do nich.na pewno jest ciezko i wspolczuje Ci,4kg to nie tak zle,ja przez miesiac schudlem okolo 10. czekaj na rozwoj sytuacji.nie graj jej na uczuciach nie wspominaj.daj jej czas.meczysz jej bule ,a ona potrzebuje sama to sobie przemyslec.

26

Widze że mimo wszystko nadzieja Cię nie opuszcza To dobrze i zle A pomyslałeś co będzie jezeli faktycznie wróci i wywinie Ci jeszcze niejeden taki numer Wytrzymasz to? w imię czego? miłości? Musisz obudzić się sam,nikt tego za Ciebie nie zrobi Twoje życie

27 Ostatnio edytowany przez Artur1975 (2013-03-18 22:29:51)

geniu
propozycja lodow z dzieciakiem wychodzi z tego, ze jego tez lubie on mnie tez i nie chce zeby zapomnial o mnie, co do zyczenia szczescia, to chyba glupio zyczyc jej szczescia ze swoim rywalem
Trynity
jak dla mnie, warto zaryzykowac, po prostu bede juz o nia tak dbal zeby nigdy nie poczula sie osamotniona, i w tym celu zrobie wszystko zeby byla szczesliwa

28

Artur1975 napisał/a:

geniu
propozycja lodow z dzieciakiem wychodzi z tego, ze jego tez lubie on mnie tez i nie chce zeby zapomnial o mnie, co do zyczenia szczescia, to chyba glupio zyczyc jej szczescia ze swoim rywalem
Trynity
jak dla mnie, warto zaryzykowac, po prostu bede juz o nia tak dbal zeby nigdy nie poczula sie osamotniona, i w tym celu zrobie wszystko zeby byla szczesliwa

kumam ,ze na pewno jestes przywiazany do dziecka.
co do szczescia z rywalem.ja kocham moja byla dlatego zycze jej szczescia jakkolwiek by miala je osiagnac.
"Prawdziwa milosc zaczyna sie wtedy gdy niczego w zamian nie oczekujesz"-Antoine de Saint-Exupéry
teraz Ty sobie odpowiedz na ile ja kochasz.
tez bym zrobil wszystko Artur.checi mamy wielkie lecz czy one chca naszego poswiecenia i zapalu...wlasnie w tym jest problem

29

Musi być niesamowitą kobietą skoro Jesteś gotowy na takie poświęcenie i najważniejsze wybaczenie Powodzenia

30

Witaj, przede wszystkim nie mozesz zamknac sie w sobie, wychodz do ludzi, zer znajomymi, wiem ze ciezko ale zycie kreci sie dalej. Jestes doroslym facetem wiec masz swoj rozum. Jak naprawde kochasz to walcz, jak uwazasz ze moze rzeczywiscie nie jest to TO, odpusc.

31

uff, teraz mi już troche lepiej, nawet mogę się uśmiechnąć, w głowie już nie ma takich emocji, mam nadzieje, że dzisiaj usnę wcześniej niż przed 5 (tak jak to było ostatnio), ale nadal uważam, że jest warta żeby na nią poczekać, odzyskać.

Geniu i masz racje w tym co napisałeś, powiedziałem jej dzisiaj: że kocham ją tak, że życze jej szczęścia nawet z byłym.

32

Hej moz mnie zdradził i chce mnie zostawić mamy dwójkę dzieci co robić pomuszcie

33

Zdradził mnie ja zazadalam rozwodu potem już niechcialam ale on teraz cały czas chce co mam robić odpuścić? czy walczyć ? Ja go kocham mamy dwójkę dzieci. A on zachowuje sie jak by już mnie nie kochał niewiem co robić i co mogę zrobić . Pomóżcie proszę

34

radziłbym Tobie abyś zapomniał o niej całkowicie, o niej i o DZIECKU bo z nim pewne jest że kontakt też się urwie, bo w końcu wrócił prawdziwy tatuś i wątpliwe jest aby w dłuższej perspektywie to dziecko dostawało zgodę na to abyś się z nim widywał, mamusia już zrobi co trzeba, tym bardziej że nie Ty jesteś biologicznym ojcem a ten który z nią jest.

Posty [ 35 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zostałem porzucony co robić

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024