alergia na meszki - co najlepiej stosować aby je odstraszyć? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » alergia na meszki - co najlepiej stosować aby je odstraszyć?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1

Temat: alergia na meszki - co najlepiej stosować aby je odstraszyć?

Hej!

Meszki to dla mnie zmora od kilku lat - mam bowiem na ich ukąszenia dość silne uczulenie...
Wczoraj wieczorem znowu mnie pogryzły...nawet się nie drapałam choć czułam świąd i pieczenie, które później przerodziły się w ból...
rano jeszcze było ok, poszłam na uczelnie w spódniczce i baletkach nie wiedząc co mnie czeka...
po 2 godzinach się zaczęło - stopa zaczęła coraz bardziej puchnąć i zrobiła się czerwona hmm
Niestety miałam sporo do załatwienia - nie mogłam sobie pozwolić na powrót do domu...
Po 6 godzinach chodzenia moja stopa wygląda masakrycznie....
Byłam w aptece - farmaceutka poleciła mi tylko Fenistil i wapno...
na razie nic to nie daje...
Moje pytania brzmią:

- jak można najlepiej odstraszyć te wstrętne owady?
- jak leczyć już takie poważne stany po pogryzieniu?

Będę naprawdę wdzięczna za jakieś rady smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: alergia na meszki - co najlepiej stosować aby je odstraszyć?

Kurczę skąd ja to znam...Moja córka w tamtym roku została dwa razy ugryziona w powiekę i momentalnie oko jej tak zapuchło że nic nie widziała,jak chciała zobaczyć nas albo coś co jej pokazywaliśmy to tak do góry głowę unosiła biedna. Byliśmy z nią u lekarza i przepisał jej maść na antybiotyku Neomycinum Jelfa,niestety na receptę sad w tym roku właśnie chcę wyprzedzić te niemiłe skutki ugryzień i poprosić o tę maść tak by na wszelki wypadek ją mieć,bo naprawdę skuteczna jest.Może i ty postaraj się o receptę.
A z odstraszaczy to wypróbuj Antisol No.1 PŁYN ODSTRASZAJĄCY OWADY Farmasystem Gemi działa na komary,kleszcze,osy,meszki,pszczoły,wszy,muchy.

3

Odp: alergia na meszki - co najlepiej stosować aby je odstraszyć?

Sezon meszek się zbliża...
Mój tata jest na nie uczulony i pomaga mu smarowanie rozgniecionymi liśćmi babki lancetowatej. To taka roślinka co się rozsiewa w trawie i niektórzy biorą ją za zwykły chwast. Jednak takie wgniatanie tych liści musi się odbyć jak najszybciej po ukąszeniu, żeby miało efekt. Nie usuwa zupełnie objawów, ale je widocznie zmniejsza. Przynajmniej u mojego taty smile

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » alergia na meszki - co najlepiej stosować aby je odstraszyć?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024