gdzie znaleźć pomoc w trudnej sytuacji życiowej - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » gdzie znaleźć pomoc w trudnej sytuacji życiowej

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: gdzie znaleźć pomoc w trudnej sytuacji życiowej

witam.wraz z mężem i trójką dzieci w wieku 10,5 lat i 1,5 roku,znaleźliśmy się w dramatycznej sytuacji.z dniem 1 kwietnia stracimy dach nad głową.wynajmujemy dom na wsi za 500 pln. miesięcznie.zalgamy z czynszem za 3 miesiące.właściciel dał nam czas na spłatę zaległości do końca marca,inaczej mamy się wyprowadzić.w tej tragicznej sytuacji zostaliśmy pozostawieni sami sobie.czy jest jakaś instytucja lub fundacja która mogła by nam pomóc.czy rzecznik praw obywatlskich mógł by nam jakoś pomóc,chociażby w zdobyciu lokalu od gminy.jesteśmy zagubieni,sami sobie nie poradzimy.nie mamy już nic wartościowego co moglibyśmy sprzedać.sprzedaliśmy już samochód,ślubne obrączki i inne wartościowe rzeczy.proszę nie kierować mnie do gopsu.cała pomoc jaką uzyskaliśmy od gopsu w tym roku to 200 pln,co daje miesięcznie niecałe 67 pln,13,40 pln na członka rodziny.jak stracimy dach nad głową stracimy też dzieci.państwo je nam zabierze,a my wylądujmy pod mostem.dzieci wylądują w domu dziecka,lub w rodzinie zastępczej,zamiast wychowywać się w kochającej rodzinie.dodam że nie jesteśmy żadną rodziną patologiczną.mąż zawsze pracował i utrzymywał rodzinę

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: gdzie znaleźć pomoc w trudnej sytuacji życiowej

Gosp wypłaca również zasiłek rodzinny z dodatkami. Nie korzystasz z tego? Dochód na osobe w rodzinie netto 539 zł. Skoro masz taka dramatyczna sytuiację powinien Ci przysługiwać. Widzę,że ludzie mimo wszystko chodza do opieki bo gdzie? a co z pracą? nawet dorywczej nie ma maż? ..opisz coś więcej.. Nie wiem oprócz GOPSU gdzie Cie skierować...

3

Odp: gdzie znaleźć pomoc w trudnej sytuacji życiowej

Niestety u nas w kraju jest tak,że jak sobie sama nie poradzisz,to inni Ci też nie pomogą.Zauważyłam,że gdyby ktoś z najbliższej okolicy potrzebował pomocy,a w tym samym czasie ktoś by poprosił o pomoc dla psa,to ludzie by tylko to drugie zauważali.
Wiem,że w tych MOPS-ach jest różnie,ale pomoc tam teoretycznie powinnaś otrzymać.Musisz im przedstawić całą tą sytuację,a MOŻE jednak będzie dla Ciebie pomoc.W MOPS-ie możesz się starać o rodzinne,zasiłek stały,zasiłek okresowy,obiady dla dzieci.Nie wiem,czy coś więcej.U nas są rodziny,które mają mieszkania z MOPS-u.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » gdzie znaleźć pomoc w trudnej sytuacji życiowej

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024