Uzdrowiska, hotele SPA, kliniki. Co? Gdzie i jak? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Uzdrowiska, hotele SPA, kliniki. Co? Gdzie i jak?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 42 ]

Temat: Uzdrowiska, hotele SPA, kliniki. Co? Gdzie i jak?

Drogie Kobietki!
Każda z nas lubi zadbać o siebie, o swój wygląd, zdrowie i samopoczucie. Pomimo tego, że najczęściej robimy to w naszej własnej łazience coraz częściej polskie kobiety korzystają z wszelkiego rodzajów salonów SPA oferujących liczne zabiegi. Od zwykłego makijażu i manicure, przez saunę i masaże do balneoterapii lub endermologii. Wyposażone w  najróżniejsze, czasem nawet dziwnie wyglądające urządzenia służą nam, oraz naszemu zdrowiu psychicznemu i fizycznemu.
I tu pytanie do Was, moje drogie: korzystacie regularnie, lub korzystałyście kiedyś z tego typu zabiegów? W salonie SPA znajdującym się tylko kilka ulic od Waszego domu, lub może z hotelu SPA na drugim końcu Polski?
Zapraszam do rozmowy na temat zabiegów wykonywanych w tych obiektach, jak i tych, które wykonujecie same w domu. Oraz na temat sprawdzonych przez Was uzdrowisk, hoteli i salonów SPA & Wellness.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Uzdrowiska, hotele SPA, kliniki. Co? Gdzie i jak?

Z zabiegów w SPA miałam okazję korzystać z pedicure i oczyszczania twarzy, z obu byłam bardzo zadowolona wink Myślę, że na nas działa mocno już sama świadomość, że idziemy totalnie się odprężyć... smile
Ja akurat byłam w SPA u siebie w mieście, ale na n-te urodziny mamie mojego byłego faceta zafundowaliśmy czekoladowy zabieg na twarz i masaż w SPA nad morzem (tyle, że de facto oni tam właśnie mieszkali). Wróciła zachwycona! smile

3

Tylko właśnie z takimi zabiegami jest o tyle problem, że dobrze byłoby robić je regularnie. A przynajmniej kilka razy, bo nie zawsze jeden raz daje jakieś widoczne efekty. A niestety wiadomo, że przeważnie wszystkim brakuje czasu.

Jakie oczyszczanie twarzy miałaś, Yvette?

4

Ja zawsze marzyłam o takim wypadzie do SPA choćby na weekend - w tym czasie oddawałabym się tym wszystkim relaksacyjnym zabiegom - które kojąco zadziałały by na moje ciało, ale i super samopoczucie...
Niestety - chyba sporo czasu minie zanim będzie mnie na to stać sad
Póki co, sama urządzam sobie takie SPA w domu - zawsze w sobotę wieczorkiem robię peeling całego ciała, aromaterapia olejkami...maseczka z zielonej glinki i mocno nawilżający balsam do ciała o zapachu waniliowym wink I czuję się wtedy jak nowo narodzona wink

5

Ja byłam w ten weekend w ośrodku Primavera Conference and Spa. Bawiłam się znakomicie, choć nie myślałam, że będzie tak fajnie. Wybrałam sobie pakiet weekendowy zwalczający cellulit z zabiegami peelingujacymi, sauna, basenem, fitness i mnóstwem innych rzeczy. Było znakomicie, wydaje mi się, że już po tym jednym razie są spore efekty w walce z cellulitem. Na pewno będę jeździć tam częściej. Zaczęłam się nawet zastanawiać nad zorganizowaniem sobie w tym ośrodku wakacji.

6

Napiszesz nam coś więcej, martanim? smile
Jakie zabiegi miałaś dokładnie, na jakie partie ciała i ile razy. Jakie urządzenia, kosmetyki itd?

7

Ja tak samo jak Sueno, nie miałam okazji korzystać z zabiegów SPA.. Mam jednak nadzieję że kiedyś to się zmieni smile
Tymczasem czasem funduję sobie taki wieczór relaksacyjny-świeczki, piana w wannie, maseczka na twarz, potem manicure i pedicure i od razu czuję się lepiej! smile

8

Czytając Wasze posty o tych maseczkach i peelingach, aż się sama zmobilizowałam. Maseczka oczyszczająca i nawilżająca leżą w łazience od końca sierpnia i jeszcze ich nie tknęłam. Aż do dzisiaj. Właśnie nałożyłam maseczkę oczyszczającą, a w kolejce czeka nawilżająca smile Na sam początek poszedł w użycie peeling kawowy :]

9

Ja też byłam kiedyś w tym ośrodku w Jastrzębiej Górze. Tyle, że nie walczyłam z cellulitem - w planach miałam relaks i plan zrealizowałam w 100% Najbardziej podobały mi się masaże - szczególnie te egzotyczne. Piękne zapachy i wspaniałe doznania dla ciała - mam nadzieję, że wiecie o czym mówię wink Wcześniej nie wiedziałam (ba! nawet nie pomyślałam), że tyle przyjemności mogą przynieść rozgrzane kamienie i bambus...Tak mnie wzięło na wspominki, że znów tęsknie za tymi masażami...:)

10

Chętnie wybrałabym się do takiego uzdrowiska, podczas takich zabiegów można poczuć się naprawdę atrakcyjną kobietą .... a jak dbać dobrze o cerę jeśli nie korzysta się z tego typu zabiegów ?

11

Czytałam, czytałam i w końcu skorzystałam. Będę teraz każdemu polecała Primaveraspę jako idealne miejsce do wypoczynku i zadbania o siebie( "rajski kokos" śni mi się po nocach) Trochę się bałam tego wypadu bo byłam z dzieckiem i nie wiedziałam czy mu się tam spodoba. Obawy bezpodstawne- mały szalał w pokoju zabaw i na imprezach tematycznych. Nie mogę się już doczekać następnego wypadu...

12

Sarenko, odpowiedź na Twoje pytanie jest w innym temacie smile

Mamy na forum temat o dbaniu o skórę w okresie zimowym, tak więc myślę, że to w jakimś stopniu Ci pomoże

13

Myślę, że każda kobieta chociaż raz w życiu powinna się wybrać do spa. ja jeszcze nie byłam, ale mam nadzieję wszystko przede mną;)
Mam nadzieję, że wkrótce będę już w tym szczęśliwym gronie kobiet, które są po serii zabiegów.
Może uda mi się to w tym roku. Pisałyście o Primavera, o rodzinnych wakacjach, ale jak to centrum spa?? Jakim zabiegom warto byłoby się poddać??
Które zrobiły na was największe wrażanie??

14

dobre jest day spa w wawie

15

Też nie miałam jeszcze okazji spędzić jakiegoś dnia w SPA. Mam ochotę to zmienić. smile A daleko nie mam.

16

Napiszcie coś więcej o samym ośrodku Primavera SPA - byłam na ich stronie i znalazłam opcje wyjazdu z dziećmi do tego SPA. Jak to tam wygląda, czy sa jakieś obiekty przystosowane dla dzieci, plac zabaw, gry itp. Będą w stanie sobie tam urozmaicić czas?

17

W Primaverze mają specjalne programy dla dzieci z instruktorami. Więc w momencie, kiedy ty idziesz na zabieg albo masaż, to oni zajmują się dziećmi. Są place zabaw i inne atrakcje dla nich. No i jak masz małe dziecko to mają wanienki, łóżeczka i cały ten sprzęt, który normalnie musiałabyś tachać ze sobą. smile

18

Ostatnio dowiedziałam się, że na Pojezierzu Brodnickim jest świetne miejsce, gdzie przeprowadzają zabiegi Spa. Jest to hotel Głęboczek, którego główną zaletą jest posiadanie winnicy i ogólnie wszechobecne obcowanie z winem. Jeśli chodzi o Spa, mają tam w ofercie zabieg winoterapii. Stosują tam kosmetyki Theravine z RPA. To miejsce musi być na prawdę atrakcyjne, po za tym nie widziałam, żeby było w Polsce jakieś inne miejsce, gdzie można skorzystać z winoterapii.

19

no proszę a ja mieszkam 5 kilometrów od Głeboczka -wiem ,ze jest tam jakiś ośrodek w pięknie położonym miejscu ale teraz kiedy tylko kasa pozwoli zajrzę tam!

20

No widzisz:). Zazdroszczę Ci, że masz tak blisko...Ja pewnie wybiorę się jakoś z początku przyszłego roku, bo właśnie zimą najbardziej bym chciała:).

21

Ja korzystam z różnych SPA, prywatnych, hotelowych i w sumie jeszcze nigdzie nie zdarzyło mi się, żebym była niezadowolona. Ostatnio zahaczyłam o Bukowinę Tatrzańską i tamtejsze SPA w hotelu Bukovina przy basenach termalnych. Bardzo fajny klimat, no i generalnie nie odstaje poziomem od tych ośrodków, w których byłam do tej pory.
Pogooglowałam trochę na temat tego i trafiłam na profil Facebook tego hotelu i trochę żałuję, że wcześniej tam nie wpadłam bo od czasu do czasu dają fajne promocje. Nie będę podawać linka, żeby nie być posądzona o spam wink

22

Stosunkowo rzadko korzystam ze Spa z powodu ostatnio mało zasobnego portfela, ale niedawno dostalam nagrodę - SPA w hotelu Velaves we Władyslawowie i przeroslo to moje najsmielsze oczekiwania.
Bardzo profesjonalne. Z zabiegow podobal mnie sie peeling żurawinowy, który polega na masażu kremem po całym ciele.

Wy tez macie wrazenie, ze po takim nawet dwudniowym pobycie czlowiek jest nowonarodzony? smile

23

Mnie się wydaje, że nie tylko SPA daje takie samopoczucie, ale ogólnie wyjazd do fajnego miejsca;) We Władysławowie byłam już kilkanaście razy, bo po prostu lubię tam wracać. Ale w Velaves jeszcze nie byłam, widziałam go tylko z zewnątrz;) wygląda na całkiem przyjemny. Może przy następnej okazji się zdecyduje,bo ze SPA korzystałam(zwykle w ramach jakiegoś prezentu;D), ale jeszcze nigdy we Władysławowie;).

24

Polecam smile

Zwłaszcza masaze, w tym chyba nikt nie przebije ich oferty. Jak pierwszy raz ją zobaczylam, to nie moglam uwierzyć, że może byc, az tyle roznych rodzajów masażów smile I co najwazniejsze pracują tam profesjonalni masażyści smile

25

ja czytałam bardzo dużo dobrego o hotelu Głęboczek, że tam wszystkie zabiegi są oparte na winoterapii, można sie także kapać w winie, co uważam, jest super opcja z tego co i wiadomo , ciało po tym jest miękkie i oczyszczone, bo jak wiadomo winogrona to cenne źródło antyoksydantów, które pomagają oczyszczać ciało z toksyn, ale mi się cos takiego marzy , taka kąpiel

26

Szkoda wina. smile
Jak mialam w Velavesie masaż Watsu, ktory polega na tym, że "leży się na wodzie" - efekt rownie piorunujący smile

27

ogia napisał/a:

Szkoda wina. smile
Jak mialam w Velavesie masaż Watsu, ktory polega na tym, że "leży się na wodzie" - efekt rownie piorunujący smile

pierwszy raz takim masażu słysze. Musze sobie pogooglować z czym to się je smile

28

Jeśli chcecie zaznać prawdziwej odnowy i luksusu to polecam SPA Splendor na podkarpaciu, 15 km od Rzeszowa. Bardzo bogata oferta kliniki urody, mnóstwo zabiegów upiekszajacych, modelujacych, wyszczuplajacych... Dodatkowo swietna strefa spa, 4 sauny, basen, jacuzzi z przepieknym widokiem. Naprawde polecam

29 Ostatnio edytowany przez Lena (2012-04-14 15:24:24)

Myśle że tu chodzi też o koszty....nie każdą stać na różne zabiegi ip. Ja skorzystałam z oferty spam    i umówilam się na bezpłatna wizyte. Tam jest plan odchudzania i dieta,ćwiczenia itp. polecam.

30 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-07-31 10:46:19)

Dla tych dziewczyn co mają skórę tłustą polecam zabiegi oczyszcające, ale trzeba uważać ! Ja ostatnio byłam na mikrodermabrazji u kosmetyczki, ale niestety  tylko pogorszyło to sprawę. ;s ponieważ kosmetyczka najwyraźniej nie była osobą kompetentną i niestety  jak się okazało, akurat moja skóra nie powinna doświadczac tak inwazyjnego zabiegu? eh. Anyway, byłam ostatnio w spam i skorzystałam tym razem z innego zabiegu oczyszczającego typu mukhalepa ? naprawdę godne polecenia. Przede wszystkim delikatny, w cudownym składem, który podziałał na moją skórę jak balsam dosłownie wink nie mówiąc już o obsłudze, która należycie się tym zajmuje
a 27 czerwca odbywa się tam konferencja na tematy joga i ajurweda, świetny pomysł na weekend smile

31

To prawda, ja akurat w tym miejscu korzystałam z innego zabiegu ? na ciało, ale czułam się bosko i wszelkie bóle kręgosłupa mi ustąpiły?.choć na chwile.

Kurcze, już 27 to się zaczyna?? sad akurat wtedy mam egzamin. Fajnie byłoby się czegos mądrego dowiedzieć od tych ludzi

32

Ja korzystałam raz w życiu, ale wtedy z całego pakietu: dłonie, twarz i masaż pleców. Najmilej wspominam masaż czekoladą. Uczucia po wyjściu z takiego spa jest niesamowite! Jeśli nigdy nie byłyście to musicie spróbować. Czasem warto zafundować sobie taka dawkę relaksu smile

33 Ostatnio edytowany przez Grazia28 (2014-10-14 15:39:47)

Mi raz dobrze wykonano masaż relaksacyjny w centrum masażu w Świeradowie Zdroju w pensjonacie Malwa. Akurat byłam tam z mężem na weekendowy wypad i tak się złapałam. Pewnie na moje samopoczucie "po" miał też wpływ klimat wokół. Te piękne, zielone krajobrazy. wink

34

Byłam ostatnio w SPA we Władysławowie. Fajne miejsce, ale korzystałam tylko basenów, jacuzzi i saun, bo zabiegi były dodatkowo płatne i bardzo drogie. Ale obiecałam sobie, ze zorganizuję taki wypad z koleżankami na weekend do SPA i wtedy to już tylko masaże, zabiegi, maseczki:)

35

Rzadko bywam w hotelach typowo SPA, ale bardzo miło wspominam hotel New Skanpol w Kołobrzegu gdzie zabrał mnie mój luby wink Bliżej mi jednak w góry niż nad morze.

36

Ja ze swojej strony polecić mogę sprawdzony przeze mnie Adam Hotel & Spa znajdujący się w Kudowie Zdrój. Mają szeroką gamę możliwości, wiec każdy napewno znajdzie coś dla siebie. Wyróżniają się profesjonalną obsługą i dobrym jedzeniem lecz nie tylko. Ja bedąc na urlopie korzystałam z masaży , kąpieli, biczy wodnych z sauny itp. Proszę tu jest ich strona http://www.adamspa.pl , nie ma lepszego smile

37

Ja się zakochałam w Velaves we Władysławowie. Ale podobno pojawiły się tam jakieś krzywe akcje z właścicielem i słyszałam, że miejsce przeszło w inne ręce i zmieniło nazwę. Pytanie więc czy poziom usług nadal takie same..

38

ale mi się marzy taki wyjazd. Może na rocznice się jakos uda wink

39 Ostatnio edytowany przez Olinka (2015-10-15 12:23:51)

Widamo, że żeby chodzi regularnie to bardzo duży wydatek. Staram się co najlmniej raz w tygdondiu robić sobie "dzien pielęgnacji" i zabać o skóre, paznokcie i włosy. Ale też od próbuję zorganizować się tak, żeby dwa razy w roku pojawić się w SPA. Korzystam ze spa [spam], bo traktuje to dodatkowo jako mini urlop. Hotel jest pięciogwiazdkowy, ale mają bardzo fajne pakiety, przy których można sporo zaoszczedzic.  Zabiegow do wyboru jest mnóstwo- wpływa to fajnie na skore itd, ale nie do opisania jest wplyw takiego wypadu na psychikę. Zawsze wracam tak naładowana energią i pozytywnym nastawieniem! naprawde warto big_smile

40

a kupowałyście kiedys wyjazd przez strone internetowa oferujaca vouchery? Slyszalam, ze czesto jest to bardziej oplacalne i mozna taki wyjazd podarowac jako fajny prezent?

41

No można fajne okazje trafić. Dla siebie co prawda nie kupowałam, ale w prezencie dla kogoś już się zdarzało.!5 listopada mamy z mężem rożnicę, może kupię mu (nam wink) jakiś pakiet przeżyć dla dwojga i pojedziemy do SPA, przyda się w taką jesienno-zimową pogodę gdzieś się odprężyć.

42

o to koniecznie powiedz co wybralas smile Zdecydowalas sie na wyjazd do SPA, czy jeszcze sie zastanawiasz?

Posty [ 42 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Uzdrowiska, hotele SPA, kliniki. Co? Gdzie i jak?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024