Co pijecie, jeśli pijecie napoje procentowe ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Co pijecie, jeśli pijecie napoje procentowe ?

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 116 ]

Temat: Co pijecie, jeśli pijecie napoje procentowe ?

hejka, mam pytanie do was, dziewczyny, czy jesli zdarza wam sie pić wódkę to z czym ją pijecie? ja pije b. rzadko, ale jak juz pije to preferuje lajtowe i smaczne drinki. mam już dość mieszkania wódki z colą, słodkimi sokami , spitrem itp
kiedyś piłam wódke z wodą z cytryną, tzn kawałkami cytryny, duza ilosc witaminy c chroni pzred niepożadanym kacem. a ostatnio pilam ze znajomymi na domówce drinki i tj. % z napojem SODA, kolega sie lubuje w tym. dobre to bylo, nie powiem:D
czekam na Wasze komentarze co do picia!

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Margolinka (2013-03-14 17:22:46)

Odp: Co pijecie, jeśli pijecie napoje procentowe ?

Ja lubię słodkie drinki, choć nie tylko...
Na przykład wódka z białym martini i sokiem grejpfrutowym.
Albo wódka z tonikiem i świeżą miętą i cytryną....aaaa zapomniałam o limonce  smile big_smile
Jednak też rzadko pijam.
Wolę już małe piwko od czasu do czasu wink

3

zdecydowanie wole piwo lub slodkie wino smile
drink z sokiem pomarańczowym obowiązkowo i to bardzo kwaśnym innych mieszanin nie lubię,a juz drink z colą to paskudztwo smile

4

Nie przepadam za słodkimi drinkami, więc jeśli już piję wódkę (co zdarza się rzadko), to w postaci Krwawej Mary (wódka z sokiem pomidorowym i tabasco) lub wódkę z sokiem żurawinowym (jest kwaśny). Lubię też miętowy smak mojito i zwykłe shoty ze świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny.

5

Ja (niestety?) od kilku dni mam faze na wino. We wtorek skonczylo sie na polowie butelki, dzis grzecznie tylko lampka..ale chyba zaraz pojde po refill tongue doobre, czerwone, polwytrawne!

6

krwawa mary jest mega ostra, a winko tez jest dobre (zwlaszcza do obiadu), ale jesli chodzi o drinki to mój faworyt to wódka z napojami Soda, polecam gorąco !!! drinki sa latwe w przyrządzeniu i smaczne, najbardziej lubie smak mojito <mniam> smile

7

Ja zazwyczaj pije whisky z pepsi/colą, ciemny rum z pepsi/colą, pije tez likiery (mały kieliszek-shot): jagermeister, drambuie, sambuca, lub 50/50 sambuca z kahlua albo 40/40/20 (chyba tak mozna to zapisac smile ) = kahlua, ciemny rum i amaretto smile Na kaca zawsze pije duzo wody gazowanej, zanim pójde spac i czesto w trakcie. Cza sie nawadniac smile

8

martini z sokiem grejfrutowym tez uwielbiam, od wodki ostatnio odchodze, naprawde mi sie juz nudzi. tyle lat picia smile) ale z tymi napojami z soda to moze i dobre toto. gdzie mozna kupic je?

9

Lubię Becherovkę, ale w UK jej nie ma. A tak czysta wódka z jakimś sokiem, czy kolą i czerwone wytrawne lub półwytrawne wino. Czasami mam fazę na Absynt.

10

Ja najczęściej wybieram wino. Jeśli chodzi o "domowe" drinki to zdecydowanie gin z tonikiem, rum z colą albo wódka z sokiem (grapefruit/porzeczka). Może być też żubrówka z sokiem jabłkowym smile

11

malibu z sokiem pomarańczowym, piwko a najlepiej tekille z cytryna i sola ale to 3 kieliszki bo potem w gardło mnie drapie tongue

12

Bardzo lubię piwo i jeśli już piję to najczęściej właśnie to. Czasem w czasie świąt jakieś wino z rodziną. Wódki ogólnie nie lubię, ale jeśli już piję to tylko z sokiem porzeczkowym wink

13

Żubrówka palona jest super drinkiem bez żadnych rozcieńczaczy jedynie z brzdąkającą kostką lodu.

14

ja lubię martini, wino, mohito latem, staram się nie przesadzać z alkoholem, ale po imprezie piję wodę z orsalitem, aby uzupełnić płyny i składniki mineralne, bo alkohol odwadnia

15

Jestem wielką miłośniczką wina- ale nie mam swojego ulubionego, lubię próbować różnych. Najczęściej jednak piję piwo. W zależności od smaków: czasem tylko jakieś smakowe a czasem ,,zwykłe".
Wódkę piję bardzo rzadko i lubię z czymś gazowanym smile

16

Od wielkiego swieta popijam ulubionego drinka smile wodk+ sok ananasowy+ sprite (nie wiem czy mi się dobrze napisało wink ) + plasterki ogorka smile Pychotka

17

Ja piję rzadko, ale już taka sytuacja się zdarzy to uwielbiam shoty ;-) Moim ulubionym jest wściekły pies ale wściekły meksykanin też jest niezły. Ostatnio za namową spróbowałam coś co nazywa się posoka yyyy... ta mieszanka ginu, tequili i Campari jest dosłownie zabójcza !!! radzę podawać ją tylko wrogom.

18

U mnie zazwyczaj piwko albo winko smile)

19

Cydr nasz polski popojawil się i lubimy go popijać z koleżankami na babskim przyjęciu smile

20

hmm jest tyle możliwości zrobienia fajnych drinków. Uwielbiam przeróżne kombinacje z likierami smakowymi .

Mój ulubiony drink (kwaśny):

- 50 ml wódki (fajnie jakby była cytrynowa)
- 30 ml likieru Bols Sour Apple
- kruszony lód
- sok z połówki cytryny
- sok jabłkowy zmieszany z limetkowym

Polecam! Można próbować najpierw z mniejsza ilością soku z cytryny, dobierać do smaku proporcje soków, likieru i wódki;)Co kto lubi

Jeśli zależy wam żeby drink był słodki, łatwy w zrobieniu i żeby nie smakował alkoholem polecam Soplicę wiśniową ze Spritem lub Colą;)

Jeśli już piję Whiskey to koniecznie  z colą oraz odrobiną soku porzeczkowego.

Dobrze zrobione Mojito też jest boskie.

21

Nie lubię zapychać się piwem. Jestem dośc drobną kobietą, z małym żołądkiem. Wypicie jednego piwa sprawia mi już problem smile

22

Po pierwsze wino, czerwone wytrawne, ewentualnie Porto, ale w bardzo rzadkich przypadkach.
Po drugie whisky z lodem, bądź dobrze schłodzoną oraz wódkę najlepiej z kieliszka.
Po trzecie piwo, słodkich owocowych wynalazków nie lubię, ale chętnie odwiedzam pobliski sklep z browarami regionalnymi.

23

Ja to najbardziej lubię regionalne, smakowe piwo smile

24

Ja wódki nie lubię , po tym jak się opiłam i urwał mi się film a na drugi dzień wymiotowałam a mój Skarbek musiał na to patrzeć i opiekować się mną bo nie byłam w stanie .
Piję czasem okazyjnie piwko i to smakowe lub winko słodkie ( wieczorkiem po lampce z moim A. ) .
Jak ktoś pije wódkę i mnie namawia to napiję się kieliszek lub dwa i już mnie na wymioty zbiera .

25

Zdecydowanie wybieram wino ze wszystkich procentowych trunków. Pozostałe % po prostu mi nie służą.

26

Białe martini z colą . Uwielbiam tą mieszankę smile
Czerwony desperados też jest super .

27

Ja np.  nie przepadam za piwem, pijam je tylko w barach, gdzie nie mam innego wyboru smile Bardzo lubię wszelkie wina, a jeśli chodzi o wódkę to ostatnio kiepsko się po niej czuję. Wcześniej bardzo lubiłam pić wściekłe psy(wódka, sok malinowy, tabasko), ale najczęściej piłam czystą. A no zapomniałam dodać że ubóstwiam whisky smile

28

Lubię Żubrówkę Paloną po prostu z lodem, tak jak whisky. Ewentualnie dodaję trochę syropu wiśniowego wink

29

whisky z colą/spritem, wódka czysta (zimna!) popita czymkolwiek w sumie... najlepiej sokiem porzeczkowym tongue

Likierowe wina, miodowe piwa, portery, dobre jasne piwa.

31

Uwielbiam czerwone wino półsłodkie i tylko to piję z %.
Mam taką sama obsesję jak kobiety z serialu Cougar Town smile

32

najchętniej dobrze zrobiony bimber smile a z alkoholu lekkiego białe wino półsłodkie.

33

Whisky z Colą bardzo dobre, rzadko pijam ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić na taki rarytas.

34

białe wino z wodą gazowaną lub redsik jabłkowy smile
i nieśmiertelną krwawą maryśkę smile

35

Najchętniej to czerwone wino. Ale ostatnio mam jakąś fazę na cydr lubelski. Wzięłam go z ciekawości w Lewiatanie, bo był w promocji i powiem Wam, że nie jest zły. Zwłaszcza jak się go pije przez słomeczkę. wink

36

Lubię smakowe piwa, słodkie wino (tanie wino też może być), owocowe nalewki domowej roboty, kolorowe drinki. Nie lubię czuć mocnego smaku alkoholu ani czuć jego zapachu (np. zapachu wódki). I w sumie tylko takie rzeczy pijam.

37 Ostatnio edytowany przez Syluch (2014-02-28 13:38:52)

Uwielbiam smakowe piwo, z kolei nie zdzierżę normalnego. No nie wiem, po prostu mi nie podchodzi w żaden sposób. Oprócz tego uwielbiam kolorowe drinki, moim faworytem jest malibu - to zdecydowanie "mój" smak, szaleję za wszystkim, co kokosowe. Ogólnie bardzo lubię alkohol, ale z umiarem, co zresztą tyczy się dosłownie wszystkiego. Natomiast bardzo mnie to drażni, gdy ktoś tego umiaru nie ma.

38

Piwo jabłkowe somersby, albo reds'a z ananasem. Najlepiej z lodem. Ostatnio też kupowałam likiery kawowy i krówkowe, dobre, ale słodkie :-)

39

Ja również preferuje delikatne, kolorowe drinki oraz Somersby czy Redsa.
Warka jabłkowa też ujdzie w tłumie, choć Somersby bije ją na głowę.

Likierów, win i szampanów nie znoszę bo okropnie boli mnie po nich głowa.

Zwykłego piwa od czasu do czasu się napiję, ale max 2 piwa. Po 3 również boli mnie głowa.

A z wódki to tylko w formie 'Kocham Cię Polsko'. Sok np. Paola, wódka i sok z połówki cytryny. Hmm...Nie wiem czy dobrze kolejność napisałam. smile

40

uwielbiam mocne piwa np. Primator 24 wink czy coś lżejszego Lubuskie śliwkowe wink

41

piwo ale tylko babskie wink smakowe np.redds
kieliszek czerwonego słodkiego wina
albo dobry drink ( wódka plus pepsi to nie drink ) jak dla mnie lepsze takie słodkie
chociaż lubię też taki z tonikiem smile
a jeszcze kieliszek dobrej domowej roboty naleweczki - też nie pogardziłabym big_smile

alkoholu dużo nie musi być bo mam słabą głowę smile
ogólnie tym tematem to mi zrobiłyście taki apetyt a jeszcze parę miesięcy muszę się wstrzymać big_smile

42

Jeżeli wino to słodkie najczęściej któreś z Mogen davidów.
Jeżeli drink to beton (Becherovka+sok z cytryny+tonik ) albo monte (soplica orzech laskowy+mleko słodkie skondensowane (od biedy zwykłe mleko tez może być ). wink

43

Ja nie mogę pić tylko piwa- po nim zasypiam jak dziecko! Dlatego wolę jakąś nalewkę, drinka albo zwyczajnie wódkę smile

44 Ostatnio edytowany przez JustynaG (2014-03-07 11:55:04)

piwo bez soku - jakieś zielone najczęściej (bo tak mi się utarło:)
owszem,nieraz piję czystą i przepijam sokiem:D
ostatnio najchętniej moje odkrycie- coś podobnego chyba do tego, co pija Nataluszek shoty wódka+sok pomarańczowy+sok malinowy osiadający na samym dnie kieliszka smile
wina najchętniej białe półsłodkie,ale rzadko- ból głowy straszny.

a o tym monte też słyszałam! Muszę kiedyś spróbować:)

jeszcze w poprzednim komentarzu ktoś wspominał o Żubrówce palonej - też lubię. Zazwyczajz  colą, tańszy zamiennik whisky:D

45

Na naszym stole najczęściej stoi absolwent czysty, czasami się zdarza cytrynówka, ale rzadziej. Tak się jakoś utarło, ale jest dobry i komplikacji następnego dnia nie ma to po co zmieniać.

46

Jeśli już czystą to tylko Finlandię.
Za piwem nie przepadam, chyba że jakieś miodowe, jabłkowe itp. Ostatnio jednak w ogóle nie piję piwa.
Ze smakowych wódek żubrówka, zwłaszcza jako drink z sokiem jabłkowym, jin z tonikiem, rum (obowiązkowo czarny) z colą, albo na gorąco z herbatą, miodem i cytryną, absolut porzeczkowy z sokiem porzeczkowym. Lubię też tequilę.
Najbardziej lubię chyba whiskey. Zwłaszcza Jack Daniels albo Johnnie Walker.
Kocham gęste kawowe likiery typu Bailey's albo Sheridan.
Swojskie nalewki i destylaty z owoców z własnego ogrodu - wiśnióweczki, malinóweczki, śliwowica, gruszkowa, wina z porzeczek.
Wina czerwone - ciężkie, deserowe i słodkie, wytrawne pod warunkiem, że nie są kwaśne jak szczochy. Wino grzane z miodem, przyprawami i skórką z pomarańczy.
Szampan słodki też lubię bardzo.
Ostatnio zasmakowałam też w cydrze lubelskim.

47

WitchQueen napisał/a:

Wina czerwone - ciężkie, deserowe i słodkie

A podrzuć jakąś markę albo dwie?

48

Co prawda teraz już raczej nie pijam alko, bo o dziwo ten przy mojej cukrzycy, powoduje spadki cukru których nie mogę potem opanować i niestety niebezpieczne spadki.

Ale lubiłam malibu z mlekiem, mocne ciemne piwa, komandosa (niestety już nieprodukowany), wódkę i whiskey (tylko czyste z dodatkiem lodu), śliwowica i pigwówka (mówię o takiej prawdziwej śliwowicy).

49

Winko i ew. whiskey, czasy mega imprez z wódką już za mną - i chyba na szczęście smile

50

Ja pijam tylko wodke.

51

Z drinków lubie tequile sunrise albo innego kolorowego drinka, raczej słodkie smaki mnie kręcą.

52 Ostatnio edytowany przez Olinka (2014-06-02 20:57:36)

Najczęściej czerwone winko półwytrawne bo jest najzdrowsze, ale nie ukrywam że na weselach wybieram wódkę spam smile

53

Piję wszystko oprócz cydru i advocata. Blle

54

Ja pije tylko czystą i żubrówkę,do tego domowe nalewki,czasem jakieś wino i cydr.Dla mnie sklepowe wódki smakowe(Oprócz Żubrówki) smakują jak zwykły sok zmieszany ze spirytusem.

55

Ja wybieram wino lub jakieś delikatne driny.

56

Ja lubię okazyjnie napić się szampana, albo jakiejś dobrej domowej naleweczki jak ktoś przyniesie smile
No czasami Ciechan miodowy big_smile

57

niestety muszę zrezygnować z piwa ze względu na problemy ze zdrowiem. Ale i tak moim numerem jest czerwone wino wytrawne.

58

Whisky (irlandzka), czerwone wino, wytrawne nalewki.

59

Wódka tylko i wyłącznie czysta, bez żadnych dodatków.

60

Ja to procentowe napoje również lubię smile Robiłam kiedyś eksperymenty typu: orzechówki, martini łączone z tonikiem i cytryną, whisky + cola, lecz po wielu latach eksperymentach mój żołądek odrzuca wszystkie z nich. vodka + sok pomarańczowy+ lód + parasolka i rurka i dla mnie jest OK big_smile

61

Slodkie piwo, typowo babskie ewentualnie duza ilosc soku malinowego wink wino slodkie lub półsłodkie. Wódka, rzadko a jak juz to z sokiem pomarańczowym ewentualnie cola. Ogólnie nie pije alkoholu, jakoś za nim nie przepadam.

62

WINO! Zdecydowanie najlepsze do obiadu i whiskey na wieczór, czasem wódka
żadnych eksperymentów i żadnych kolorowych drinków!

63

Ja nie mogę pić piwa... Nie wiem śmierdzi mi big_smile Próbowałam Karmi, smakowych, zwykłe, wszystkie śmierdzą i nie smakują xD I powiem, że nie próbowałam dużo, żeby się przyzwyczajać do smaku czy coś, po prostu wypiłam raz i- nie. Jestem jakimś wyjątkiem big_smile

Posty [ 1 do 65 z 116 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Co pijecie, jeśli pijecie napoje procentowe ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024