Lekarze Nadal Odmawiaja Pomocy Dziecku.. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Lekarze Nadal Odmawiaja Pomocy Dziecku..

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1 Ostatnio edytowany przez Natalia25 (2013-03-13 11:55:13)

Temat: Lekarze Nadal Odmawiaja Pomocy Dziecku..

Witam was dziewczyny pisze na forum bo zbulwersowoala mnie postawa Pani Alergolog która przyjmuje w moim miescie. Mianowicie u mojego syna rozpoznano AZS i bylam z nim raz u alergolog dala bebilon pepti i mase kremow i zadnych lekow na poczatku owszem byla poprawa ale po kilku tyg objawy zaczely sie bardzo nasilac poszlam do pediatry po nowe skierowanie i dostalam stale skierowanie do Alergologa bylam u pediatry w poniedzialek i do alergologa zapisano mnie na poniedzialek za tydzien, ale we wtorek w zagieciach lokci u mojego syna pojawily sie slady krwi z tych wyprysków malo tego mial cala twarz juz wysypana plecy i klatke piersiowa wiec go ubralam i poszlam do przychodni prosic pania alergolog zeby mnie przyjela bo syn ma dopiero 5 miesiecy a jest w zlym stanie a Pani doktor powiedziala ze nie moze go przesunąc bo jest zarejstrowany jako pierwszy raz bo ma nowe skierowanie nawet nie chciala zobaczyc w jakim stanie jest jego skóra, a malo tego gdy zapytalam o prywatna wizyte to powiedziala ze nie widzi sensu zeby przychodzic prywatnie i odeslala mnie do pediatry! PARANOJA! Jeszcze tego samego dnia pojechalam z synem prywatnie 50km od mojego miasta do alergologa i powiedzial mi ze to skandal ze ona mi dziecka z taka wysypka nie przyjela, Pan doktor dał krople maść i moj syn od tygodnia przyjmuje krople i smaruje go mascia i juz prawie wszystko zeszlo. Tyle się mówi ze dzieciom sie odmawia pomocy i tyle tragedii do okola, Czy ktos z was mial kiedys taka sytuacje? Co sie jeszcze musi stać zeby lekarze przestali dzieciom odmawiać pomocy? Ja osobiscie mialam ochote rozszarpać pania alergolog w momencie kiedy odeslala mnie spowrotem do pediatry który skierował mnie przecież do niej! Co myślicie o takim zachowaniu lekarzy?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Lekarze Nadal Odmawiaja Pomocy Dziecku..

Natalia bardzo Wam współczuję. Raz w prywatnej przychodni byłam świadkiem jak pani w rejestracji odmówiły przyjęcia pół rocznego dziecka z liszajem. Takie maluszki to od razu powinno się przyjmować. Niestety okropna znieczulica panuje wśród lekarzy a potem słychać o różnych tragediach. Też mam małe dziecko i aż płakać się chce jak się o tym wszystkim słyszy

3

Lekarze tez ludzie, ale sa zalecenie odgorne:
-maja limity, za dodatkowych pacjentow nikt nie zaplaci
-nie moga przyjmowac pacjentow nie umowionych wczesniej-nikt  za nich nie zaplaci
-sa rozliczani z czasu poswieconego na pacjenta-jesli cos robia za dlugo-maja problem
-przyjmujac pacjenta spoza listy moga nie miec przeznaczonego dla niego sprzetu medycznego-wizyta jest wtedy bezcelowa

To sa realia.
Dziwne, ze Twoj pediatra nie potrafil pomoc dziecku. Mojej corce lekarz pierwszego kontaktu byl w stanie pomoc w sprawach alargologicznych wiecej niz specjalista, do ktorego od czasu do czasu chodzimy.

4

Bullinka   no ok mamy takie głupie prawo, ale odmowila mi pomocy rowzniez gdy chcialam, przyjsc na prywatna wizyta bo ona nie widziala sensu a w koncu lekarz u ktorego bylam powiedzial mi ze powinna mnie przyjac bez gadania bo skóra syna naprawde byla juz w b.złym stanie

5

hej,
ja również kiedyś miałam taką sytuację:
córka pewnej nocy dostała goroączki, zrobił się zachrypniety suchy brzydki kaszel, rano próbowałam zarejestrować córkę do przychodni dodzwoniłam się dopiero po około 2 godzinach az łaskawie jakaś pani odebrała telefon (bo przeciez muszą miec czas na kawke) i poinformowała mnie że nie ma miejsc do pediatry której chodzę z córką, inni pediatrzy nie przyjmują dzieci nie zapisanych do nich- taki regulamin przychodni, kazała mi tylko przyjść zapytać czy lekarka mnie przyjmie,
czekałam godzinę aż dopchałam się do gabinetu pediatry, niestety lekarz poinformował mnie że ma opóźnienie i nie przyjmie mnie, nie obchodziło ją że córa ma wysoką gorączkę i aż się dusi z kaszlu,
pojechalismy z mężem po 18 na opiekę nocną i świateczną i tam weszcie lekarz ja zbadał,
taka sytuacja powtórzyła się dwa razy i wypisałam córkę z przychodni do innej i teraz jest już dobrze.

ale takie traktowanie i to co się dzieje teraz coraz częściej to jest naprawdę tragedia, ile dzieci jeszcze musi umrzeć i ludzi dorosłych abyśmy doczekali się normalnego traktowania a nie tylko gonitwy za pieniądzem....

6

Naprawde paranoja jest to co sie dzieje w służbie zdrowia Kazdy z nas placi ubezpieczenie przez cale zycie a jak przychodzi co do czego to traktuja ludzi jak.... ach nie bede sie wyrażać

7

Założyłam już wątek o AZS...

http://www.netkobiety.pl/t46144.html

Mysmy przez to przeszli...wylam co noc widzac nogi i brzuch mojego dziecka w stanie...jakby bylo poparzone... drapal sie do krwi po udach,zgieciach nog,lokci,po buzi...kupa kasy,10 lekarzy.tony masci smarowidel i innych cudów... 3 tys rad...i mozna je bylo o kant blatu rozbic..

8

Zachowanie niektórych lekarzy jest poprostu nie ludzkie ile jeszcze tragedii musi się stać żeby nasza służba zdrowia zaczela normalnie dzialac a nie traktowac ludzi jak przedmioty i wydatki! Przeciez placimy podatki i ubezpieczenie kompleksowa opieka nam się należy!!

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Lekarze Nadal Odmawiaja Pomocy Dziecku..

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024