od roku szukam pracy za granicą, mieszkam w dużym mieście jednak nic nie mogę znaleźć... język znam tak sobie, ciągle się uczę. nie wiem już co robić żeby mieć tę pracę...
Ale w jaki sposób szukasz tej pracy? W jakim kraju? Ja też szukam pracy za granicą (w Polsce też) i dostałam dwie pozytywne odpowiedzi, a szukam od miesiąca.
i jaki jezyk ,bo nie napisalas?znajac niemiecki nie jest trudno znalezc prace w opiece
Niemcy. szukam ofert w internecie. jako opiekuna do osób starszych odpada bo szczególnie potrzebuja osób z doswiadczeniem, plus jest to praca 24h na dobę no i jestem za młoda na taką pracę. nie żebym wybrzydzała, podejmę praktycznie każdą pracę ale no nie wiem, nie udaje się...
TO ile TY masz lat?
najlepiej to od razu na miejscu i po znajomosci. przez internet to raczej nic nie znajdziesz.
Fakt, jako opiekunka jest dużo ofert pracy. Ale przyznajmy szczerze nikt w naszym wieku nie chciałby tak pracować. Ale w ostateczności.
no to zalezy od czlowieka,ja mam 26 lat i z wyboru jade do pracy jako opiekunka,lubie swoja prace,moze nie jest najmilsza ale mimo to mi sprawia duzo satysfakcji,a poza tym od czegos trzeba zaczac.....
Praca za granicą - myślę, że 90 % znajduje ją przez znajomości. Najpierw byle gdzie, później człowiek bardziej obeznany, to łatwiej. Ale moja koleżanka dzwoniła po ogłoszeniach w Anglii - i w końcu ktoś się odezwał, zapewnił nocleg, pracę. Pojechała z chłopakiem w ciemno (pierwszy raz za granicą) - prosto do tej kobiety. Teraz jeżdżą tam od 4 lat na wakacje. Więc czasami można mieć szczęście ![]()