Mam regularny okres co 27-29dni.Zawsze,gdy kochalam sie chlopakiem,to albo kilka dni przed okresem i kilka dni po(ale nigdy we mnie nie konczyl,zawsze w prezerwatywie).Teraz spotykam sie z pewnym facetem,niebyt dlugo ale,ze bylismy obydwoje wyposzczeni(ja 2 lata),szybciej poszlismy do lozka.Jestesmy po 30-tce.I teraz nie wiem co robic,czy zaczac stosowac tabletki czy znowu uwazac jak zawsze(-kiedys przez 1miesiac zazywalam tabletki,zle sie po nich czulam,strasznie przytylam).I Nie jestem do konca pewna swojego faceta(nie znam go na tyle,malo o sobie wiemy) i mamy kiepskie warunki(mieszkaniowe-nie mamy gdzie mieszkac i płacowe-malo zarabiamy) wiec jesli wpadniemy,to bedzie to dla nas klopot.Tabletkami rozreguluje swoj caly system-gdy okres mam regularny;uwazam zawsze a nuz sie pomyle w obliczeniach,to co wtedy?Wiec co robic?Zażywac je czy nie?Czy martwic sie jak zawsze,bedzie okres czy nie?pomozcie...
Nie muszą to być tabletki, skoro źle się po nich czułaś, są jeszcze plastry antykoncepcyjne (ale nie dla osób z nadwagą)i inne sposoby antykoncepcji, ale innych nie testowałam.
Napisałaś, że stosujecie prezerwatywy, więc już jakiś środek zabezpieczający jest i jeszcze uprawienie seksu w dniu niepłodne. Nic nie daje 100% ochrony przez zajściem w ciąże (oprócz nieuprawiania seksu). Jeśli Twój mężczyzna prawidłowo zakłada prezerwatywę (czyli nie ma w niej powietrza, nie powinna pęknąć). Jeśli (odpukać) by pękła są jeszcze tabletki "72h po".
a zapoznaj sie z NPR. wystarczy termometr za ok 30 zł i kartka i wiesz kiedy masz płodne. ja uzywam jeszcze afrodyty i jest ok. tutaj kobietki uzywaja komputerów cyklu, ale to duzy koszt. ja pobrałam na komórke program w ktorym zapisuje temperature, sluz itd i nim pomagam sobie w interpretacji. polecam!
helsinka, no to ja Ci polecam zdecydowanie wątek: http://www.netkobiety.pl/t23992.html
![]()