Moj dylemat-Moja antykoncepcja - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Moj dylemat-Moja antykoncepcja

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Moj dylemat-Moja antykoncepcja

Mam regularny okres co 27-29dni.Zawsze,gdy kochalam sie chlopakiem,to albo kilka dni przed okresem i kilka dni po(ale nigdy we mnie nie konczyl,zawsze w prezerwatywie).Teraz spotykam sie z pewnym facetem,niebyt dlugo ale,ze bylismy obydwoje wyposzczeni(ja 2 lata),szybciej poszlismy do lozka.Jestesmy po 30-tce.I teraz nie wiem co robic,czy zaczac stosowac tabletki czy znowu uwazac jak zawsze(-kiedys przez 1miesiac zazywalam tabletki,zle sie po nich czulam,strasznie przytylam).I Nie jestem do konca pewna swojego faceta(nie znam go na tyle,malo o sobie wiemy) i mamy kiepskie warunki(mieszkaniowe-nie mamy gdzie mieszkac i płacowe-malo zarabiamy) wiec jesli wpadniemy,to bedzie to dla nas klopot.Tabletkami rozreguluje swoj caly system-gdy okres mam regularny;uwazam zawsze a nuz sie pomyle w obliczeniach,to co wtedy?Wiec co robic?Zażywac je czy nie?Czy martwic sie jak zawsze,bedzie okres czy nie?pomozcie...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Moj dylemat-Moja antykoncepcja

Nie muszą to być tabletki, skoro źle się po nich czułaś, są jeszcze plastry antykoncepcyjne (ale nie dla osób z nadwagą)i inne sposoby antykoncepcji, ale innych nie testowałam.
Napisałaś, że stosujecie prezerwatywy, więc już jakiś środek zabezpieczający jest i jeszcze uprawienie seksu w dniu niepłodne. Nic nie daje 100% ochrony przez zajściem w ciąże (oprócz nieuprawiania seksu). Jeśli Twój mężczyzna prawidłowo zakłada prezerwatywę (czyli nie ma w niej powietrza, nie powinna pęknąć). Jeśli (odpukać) by pękła są jeszcze tabletki "72h po".

3

a zapoznaj sie z NPR. wystarczy termometr za ok 30 zł i kartka i wiesz kiedy masz płodne. ja uzywam jeszcze afrodyty i jest ok. tutaj kobietki uzywaja komputerów cyklu, ale to duzy koszt. ja pobrałam na komórke program w ktorym zapisuje temperature, sluz itd i nim pomagam sobie w interpretacji. polecam!

4

helsinka, no to ja Ci polecam zdecydowanie wątek: http://www.netkobiety.pl/t23992.html

smile

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Moj dylemat-Moja antykoncepcja

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024