chora wątroba a antykoncepcja - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » chora wątroba a antykoncepcja

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 27 ]

Temat: chora wątroba a antykoncepcja

dwa miesiace temu przeszłam ostra niewydolnosć watroby przez co miałam cc w 36 tyg,pare dni temu byłam u gina który zalecałm mi założenie spirali,ale dziś przeczytałąm w necie że i spirala może szkodzić na uszkodzona wątrobe ale nie ma zbyt wiele wiadomośći na ten temat może wy coś wiecie,do poradni hepatologi mam dopiero na wrzesien

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: chora wątroba a antykoncepcja

Hej Małgosia1989 - spirala to mechaniczna antykoncepcja, nie ma hormonów. Ale część kobiet ma problemy: ropienie, krwawienie, zakażenia itd...wiec, może to wpłynąć na wątrobę jakoś, że podczas zakażenia będzie Ci obciążać wątrobę?
A wybacz, że nie na temat, ale czy na swoją wątrobę próbowałaś zażywać ostropest?

3

A czy gin wiedział jaka sytaucja jest z wątrobą. Według mnie spirala nie powinna mieć negatywnego wpływu na wątrobę.

4

na wątrobe biore tylko hepatil który sama sobie kupiłam,jestem wśiekła bo lekarze mnie olewają byłam w cięzkim stanie a nawet nie dostałam żadnych leków,moje lekarka rodzinna robi wielką łaske że mnie zbada ostatnio robiłąm badania moczu w których był nieprawidłowy wynik ketonów w moczu których powinno wcale nie być a ona to kąpletnie olała,musze sie prosic o badania krwi,aż sie boje iść kolejny raz,ginekolog wie o mojej chorobie z wątrobą bo prowadził moja ciąże i kierował mnie to specjalistycznej kliniki,poczekam na wizyte u hepatologa co mi powie może wtdey sie czegoś dowiem,dzieki za odpowiedzi

5

Hej Małgosia1989 - niestety to normalka, ja byłam "leczona" na azs 11 lat, a po odstawieniu leków wyleczyłam się sama w kilka miesięcy. Nie ma co liczyć na lekarzy niestety.
Dlatego poczytaj sobie opinie - ostropest plamisty. To jest naturalne "zioło" na oczyszczanie wątroby więc na pewno nie zaszkodzi, a osobom z bardzo złymi wynikami pomagało w 3miesiące dojść do normalnych wyników prób wątrobowych. Poza tym nie jest drogie. Nic nie stracisz jeśli sobie pojesz, a możesz dużo zyskać. Ja też biorę, a zaczęłam po tym jak mojej mamie pomogło (była w szpitalu czymś ją zarazili i stan wątroby był baardzo kiepski). Pozdrawiam

6

a można to kupić w aptece czy jak czy samemu zrobić napar,czytałam o tym zielu,ale boje sie sama robić napary,jak  dostane w aptece to kupie na 100%:-) tera czuje sie dobrze ale boje sie że to tylko zwiodcze odczucie,holerni lekarze zarabiaja kupe kASY  a jeszcze mAJA lenia to po co ulicha skłądaja przysiege Hipokratesa skoro mają gdzies ludzkie zycie.

7

Ja kupuje w zielarskim.

8

myślisz że można mieć  dobre wyniki i zle sie czuć bo robiłam próby wątrobowe ALAT I ASPAT są okej ale dlaczego wątroba mnie "boli" rozpycha mi sie na żebra,i czy to oznacza ze jestem zdrowa hmy ?ciekawe jak to jest

9

Hej Małgosia1989 - raczej nic dobrego ból nigdy nie oznacza.... poza tym uważam, że lekarze to ignoranci. Chyba powinnaś odwiedzić kilku, to może  końcu jakiś coś znajdzie...  no a poza tym to ziółka można wciągać, nie powinno się nic stać. Powodzenia i Zdrowia

10

kurcze  powinnam odwiedzic prywatnie moją pani doktor od wątroby ale nie wiem ile ona może brac za wizyte a to od mojego domu z 100km , żeby co chwile jechać a przez telefon wątpie cZy udzielą odpowiedzi, dzieki tobie również zdrówka:-)

11

Małgosia mamy wiele wspólnego. Moja wątroba też jest w kiepskim stanie sad miałam kamienie żółciowe i przez taką głupotę o mało nie zeszłam zaraz po drugim porodzie sad
Spirala nie jest wskazana po cc, ale to gin powinien wiedzieć, moja koleżanka miała tak potworne boleści po założeniu wkładki i krwotok, że lekarz na OIOMIE jej ją wyciągał, krew jej przetaczali.
Poza tym są 2 rodz wkładek - z hormonami i bez. Ale po cc, nie ma co rozważać jej założenia.

12

dlaczego po cesarce nie?mam koleżanki które są po cesarkach i maja pozakładane spirale

13

Ciekawe od czego to zalezy że jednej nie jest nic a druga jak  napisała Jadvinia o mało się nie przekręcaja? Ja wiem jedno nie chce tego w sobie mieć i koniec to nie dla mnie,mój gin choć jest dobry to myślę że chciał po prostu zarobić bo musiałabym zapłącić tysiaka .Jadvina a co znaczy że o mało nie zaszłaś od razu po porodzie,mąż nie wytrzymał  tongue
Podobnie jak z ranami po cc niby trzeba czekac przynajmniej pół roku żeby zajsc w ciaże ale niektórym kobietą nawet po kilku latach blizna się rozchodzi a niektórym starcza te pół roku.

14

Małgosia dlaczego tysiaka?koleżanki założyły sobie za 300 zł,a jak jednak się przesunęła to lekarz zakładał na swój koszt :)to były wkładki niehormonalne
ty taka możesz mieć ,nie możesz mieć hormonalnej bo miałaś problemy z wątrobą

15

No tak mi powiedział gin wkładka Mirena chyba 600+jego wkład to wylicz mi tysiaka,ale ja nie chcę tej fory anty potem sa boleści brzucha straszne,krwawienia pierwsze okresy ciągnące się niewiadomo ile ,juz wole plastry  i jutro jak pojade i okaże się że nie jestem w ciąży to powiem mu żeby mi przepisał.

16

Moj gin powiedzial, ze po cc pozostaja blizny, ktore on uwaza za przeciwwskazanie do zalozeniia wkladki, obojetnie ktorej. Ja sie nie znam, to jego opinia.

Ja napisalam, ze o malo nie ZESZLAM, czyli ze prawie na tamtym swiecie bylam z racji kamieni.

17

I co? Potwierdzila sie ciaza?

18

Małgosia zaginęła w akcji,mam nadzieję że nic sie nie stało sad

19

No to mnie zmartwilas, bo ja bardzo polubilam... Mam nadzieje, ze wkrotce sie odezwie

20

też mam taka nadzieję,jakos brakuje mi jej na forum smile

21

Mam pytanie.Nie chcę zakładać nowego tematu. Mianowicie przyjmuję tabletki antykoncepcyjne i z wielu powodów nie chcę z nich zrezygnować. Niestety zrobilam sobie ostatnio badania i wydaje mi sie,ze czyniki wątrobowe są obniżone. W sensie,ze są w normie i ginekolog mówił aby się o nic nie martwić ale jednak chyba jest gorzej niż wcześniej.
Czy ktoś moze wspomagał sie na wątrobę suplementami z ostropestem?

22

enabela napisał/a:

Mam pytanie.Nie chcę zakładać nowego tematu. Mianowicie przyjmuję tabletki antykoncepcyjne i z wielu powodów nie chcę z nich zrezygnować. Niestety zrobilam sobie ostatnio badania i wydaje mi sie,ze czyniki wątrobowe są obniżone. W sensie,ze są w normie i ginekolog mówił aby się o nic nie martwić ale jednak chyba jest gorzej niż wcześniej.

Jeśli próby wątrobowe wychodzą niskie, to dobrze - powód do niepokoju byłby, gdyby wyniki były powyżej normy. Moim zdaniem Twój ginekolog ma więc rację, ale wspomaganie wątroby dobrymi suplementami nigdy nie zaszkodzi. Niemniej jeśli chodzi o ostropest, to zdecydowanie lepiej zadziała spożywanie zmielonego ziarna, niż suplementy w kapsułkach. Ja po prostu kupuję ostropest w ziarnach, mielę w młynku do kawy i jem 2-3 łyżeczki codziennie, popijając dużą ilością wody.

23 Ostatnio edytowany przez Iceni (2016-12-22 12:30:17)

małgosia1989 napisał/a:

a można to kupić w aptece czy jak czy samemu zrobić napar,czytałam o tym zielu,ale boje sie sama robić napary,jak  dostane w aptece to kupie na 100%:-) tera czuje sie dobrze ale boje sie że to tylko zwiodcze odczucie,holerni lekarze zarabiaja kupe kASY  a jeszcze mAJA lenia to po co ulicha skłądaja przysiege Hipokratesa skoro mają gdzies ludzkie zycie.

Nie kupuj naturalnego. Substancja aktywna ostopestu (Silimaryna -mozesz sobie wygooglowac)) NIE rozpuszcza sie w wodzie, robienie naparow nie ma sensu. Ta substancja rozpuszcza sie lepiej w alkoholu  i jedynie gotowe preparaty z wyciagow alkoholowych daja prawdziwe rezultaty. (Nie obawiaj sie alkoholu, tego uzywa sie tylko kilka-kilkanascie kropli dziennie). Ewentualnie olej z wyciagiem z ostopestu (nie olej z ostopestu - ten tez nie zawiera sylimaryny zbyt wiele) lub spozywanie mielonych nasion (wtedy "wyciąg" robi sie podczas trawienia) daje dobre rezultaty. Herbatka odpada, a nawet wywar to jednak nie to (za duzo roboty z wygotowywaniem).

Gotowe preparaty sa na tyle tanie, ze nie warto sie bawic w inne sposoby smile
Nie musi to byc rowniez wyciag jedynie z ostopestu, w sprzedazy sa gotowe mieszanki (na przyklad z karczochem i mniszkiem), ktore dodatkowo wspomagaja terapie.

Zwracaj tylko uwage, zeby zawartosc sylimaryny wynosila powyzej 30% i wiecej. Tych gdzie jest mniej nie oplaca sie kupowac, a te gdzie zawartosci nie sa podane to tylko pic na wodę smile

Zdrowia zyczę!

24

enabela napisał/a:

Jeśli Twoje próby wątrobowe są niskie to dobrze.

Wątroba tak łatwo się nie psuje wink

Zawsze też możesz zainwestować w implant lub wkładkę.

Na wątrobę najlepiej jest pić co jakiś czas zioła oczyszczające np. Hepa Vitale. Tak dla samej profilaktyki.
Sama piję zioła i jestem bardzo zadowolona, czuję się lepiej, mój metabolizm jest szybszy, nie mam zaparć. wink

26

Koniecznie trzeba się w tej sprawie skonsultować z lekarzem...

27

katarzyna.kowalczyk3344 napisał/a:

Na wątrobę najlepiej jest pić co jakiś czas zioła oczyszczające np. Hepa Vitale. Tak dla samej profilaktyki.
Sama piję zioła i jestem bardzo zadowolona, czuję się lepiej, mój metabolizm jest szybszy, nie mam zaparć. wink

Pani Katarzyno mogę wiedzieć gdzie je dostane? Też chętnie zrobie coś ze swoim metabolizmem smile

Posty [ 27 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » chora wątroba a antykoncepcja

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024