depilacja rąk - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: depilacja rąk

Tak jak w temacie...
Na rekach mam ciemne wlosy. Do tej pory mi to nie przeszkadzalo, ale w sumie ostatnio zaczelo  bardziej. Zastanawiam sie nad goleniem ich maszynka..bo niektorzy tak robia. Usuwacie je woskiem? laserem? Macie jakies pomysly???
Bo za estetycznie te wlosy do bluzeczek z krotkim rekawkiem nie wygladaja.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: depilacja rąk
aronia85 napisał/a:

Tak jak w temacie...
Na rekach mam ciemne wlosy. Do tej pory mi to nie przeszkadzalo, ale w sumie ostatnio zaczelo bardziej. Zastanawiam sie nad goleniem ich maszynka..bo niektorzy tak robia. Usuwacie je woskiem? laserem? Macie jakies pomysly???
Bo za estetycznie te wlosy do bluzeczek z krotkim rekawkiem nie wygladaja.

Hey aronia85.
Moja kuzynka kiedyś miała podobny problem do Twojego.. i zaczeła golić włosy na rękach maszynką.. jednak ciągle zaczeły rosnąć wiekszę i coraz szybciej.. (jak to włosy) i powoli miała dosyć ciągłego ich golenia.. to zajmowało tyle czasu.. wiem że potem próbowała wosku, nie wiem jak wyszło, ale z racji iż postanowiła zmienić metodę to chyba nie zbyt dobrze. Poszła na laserowe usuwanie.. nie orientuję się ile to kosztuje.. ale wiem że jej pomogło, miała kilka "sesji" i już nie rosły tak szybko jak po goleniu maszynką, nie były aż tak twarde i nie rosły takie długie, po jakimś czasie tego laserowego usuwania, gdy już jej włoski na rękach były takiej "kondycji" jak przed zabiegami, zostawiła je w spokoju.. co prawda ma włoski na rękach ale mówi że po tych próbach ich usunięcia to się przyzwyczaiła i strasznie żałuje że wogóle próbowała się ich pozbyć bo całe te jej "zabiegi" pozbycia się ich trwały dość długo i były problematyczne dla Niej..

3

Golenie maszynką to najgorszy pomysł. Musiałabyś robić to potem codziennie, bo na rękach miałabyś odpowiednik męskiego kłującego zarostu na twarzy.
Każda inna metoda jest lepsza. Najlepszy, oczywiście, laser, który przy ciemnych włosach daje dobre i trwałe efekty. Tyle, że to dość kosztowny zabieg (właściwie kilka, bo po jednej wizycie włosków się nie pozbędziesz).
Możesz wypróbować depilator lub wosk. Trochę bolesne, zwłaszcza na początku, ale włosy zawsze potem wyrastają nieco słabsze, więc w każdej chwili możesz się rozmyślić bez ryzyka, że będzie gorzej niż było wcześniej.

4

Ja niestety w wieku młodzieńczym zrobiłam tą głupotę i zgoliłam maszynką włosy na rękach i niestety. I o ile kiedyś były stałej długości teraz mogą rosnąć bez przerwy. Po zimie to mam taki busz smile.

Ostatnio zaczęłam używać kremów do depilacji rąk. Ponoć one osłabiają włosy, więc może z czasem będzie lepiej.

5

No wlasnie ja tak sie zastanawiam nad tym. W sumie golenie rak nie wydaje mi sie jakims duzym przedsiewzieciem, trwa to doslownie chwile. Moja mama goli juz od dluzszego czasu sobie rece i o dziwo nie ma zadnych klujacych wlosow ani wcale jej nie odstaje nic ani nie ma czarnych czy tam mocniejszych. Ja ostatnio wygolilam sobie moze cm albo nawet i nie.. w niewidocznym miejscu na reku i o dziwo rowniez minelo jakies 2 tyg. a mam b.maly zarost, prawie niewidoczny...
Z tymi plastrami to nie wydaje mi sie zeby to bylo skuteczne. Robie sobie sama plastrami wasik i musze przyznac ze roznie wychodzi..raz lepiej raz gorzej( mimo ze wlos jest maly) no i bol jest. Nie wiem czy wytrzymalabym bol na rekach..bo przeciez te wlosy sa dluzsze i jest ich wiecej..

6

Z laserem to slyszalam rozne opinie. Kolezanka sobie zrobila bikini i twierdzi ze to strata kasy. Owszem, przyznaje, ze na poczatku bylo super, ale po jakims czasie wlosy zaczely odrastac.. a sam zabieg nie jest tani.

7

ja sobie depiluje już od długiego czasu. Mam jasne więc czasem robiłam to maszynką (i tak raz na miesiąc), teraz woskiem wyrywam.

8

jeszcze nie depilowałam i grubo nad tym się zastanawiam. czy polecacie kremy??

9

Slyszalam o jakims plynie Sally Hansen, ktory podobno rozjasnia wlosy na rekach. Czy ktos go uzywal?????
Nie mam pojecia zielonego co robic..golic nie golic? depilowac? zle sie z tym czuje. Jeszcze pol biedy jesli jest lato bo wtedy skora jest opalona to i wlosy sa koloru blond. Nie moge powiedziec, ze teraz wygladam jak szympans...bo az taka owlosiona nie jestem. Zapewne znalazlyby sie bardziej owlosione ode mnie, ale powiem tak..."za duzo tych wlosow nie mam, ale malo tez nie" no i sa czarne, wiec jak ubieram bluzke z krotkim rekawkiem to niestety, ale krepuje mnie to.

10

aronia85
ja używam rozjaśniacza Sally Hansen. Używam go do wąsika, rąk i włosków na brzuchu i mogę Ci go szczerze polecić. stosuję tylko wersję do rozjaśniania włosków na twarzy (dokładnie o tą mi chodzi:
http://www.depilacja.edu.pl/sites/depilacja.edu.pl/files/styles/200x200/public/amoi_sh_1.jpg) bo po innych mam podrażnienia nawet na rękach... rak czy siak, sposób jest o niebo lepszy od golenia, poza tym włoski po pewnym czasie są tak słabe, że same się kruszą. Jedynym minusem jest tylko to, ze osoby z wrażliwą skórą mogą dostać podrażnień, dlatego najpierw trzeba wykonać test alergiczny.

11

Ja mam ciemne i grube włosy na rękach ;/ używam regularnie wosku, depiluję sobie sama bez wydawania na kosmetyczkę. Wcześniej musiałam tak co dwa tygodnie depilować, teraz już raz na miesiąc a może nawet trochę rzadziej. Wg mnie efekt jest super, ból wcale nie taki straszny (może też zależy jaki kto ma próg bólu ;p), włosy nie wrastają i odrastają cieńsze big_smile

12

Ja depilatorem je traktuje, chociaz boli jak cholera!

13

Kiedyś depilowałam łapki, teraz się przyzwyczaiłam. Kilka miesięcy temu potraktowałam włoski na rękach jasną farbą. Kupiłam jakąś taniochę, niektóre się powykruszały. Zresztą z wiekiem się wycierają. Teraz nie mam jakiegoś większego problemu, są na tyle jasne, że mi to nie przeszkadza.

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024