Depilacja woskiem a ciąża! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Depilacja woskiem a ciąża!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

1 Ostatnio edytowany przez Elisha (2012-08-09 16:43:08)

Temat: Depilacja woskiem a ciąża!

Niedługo zostanę mamą. Jestem w czwartym miesiącu ciąży i przeczytałam w pewnym artykule,że nie wolno depilować się woskiem w czasie ciąży i trochę się zaniepokoiłam. W artykule napisane było,że ze względu na ból i stres, depilacja przy użyciu wosku może być groźna dla kobiet ciężarnych. Czy któraś z Was może słyszała coś o tym? Depiluję się woskiem już dobrych kilka lat i nie wiem, czy nie powinnam pomyśleć o zmianie na okres ciąży na maszynkę. Wstymże z maszynką często miałam taki problem,że włoski na nogach mi po prostu wrastały. Na drugi dzień po goleniu czułam duży dyskomfort i non stop musiałam się drapać. Moja skóra jest bardzo delikatna, a jak na razie tylko i wyłącznie depilacja woskiem nie pozostawia, żadnych nieprzyjemnych efektów... Dlatego proszę was o napisanie czy to co wyczytałam to prawda, a jeżeli tak to co mogę stosować przy tak delikatnej skórze, aby nie występowały żadnego rodzaju podrażnienia? Jeżeli chodzi o różnego rodzaju pianki i żele dkla delkitatnej skóry to nic nie dają, a przy użyciu najzwyklejszego szarego mydła nogi mnie później strasznie swędzi. Proszę o radę.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Depilacja woskiem a ciąża!

Depialacja w ciąży jest jak najbardziej bezpieczna, no chyba że sprawia Ci to ból i stres to na Twoim miejscu bym zrezygnowała. Ale domniemam że już jesteś tak do tego przyzwyczajona że jest to dla Ciebie żaden problem. To już od Ciebie zależy jak reagujesz na ból. Niektórzy na samą myśl o depilacji dostają gęsiej skórki bo wyobrażają sobie ból i jest to dla nich stres.

Ja depiluje się kilka lat i nawet jakbym była w ciąży to bym nie zrezygnowała, no chyba żeby miało to zaszkodzić ciąży ale nie widze jakiś medycznych przeciwskazań.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Depilacja woskiem a ciąża!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024