witam, męczyłam się 3 mies.z refluksem zanim go zdiagnozowano. Brałam przez 4 tyg. PANZOL i mi przeszły objawy pare dni temu. Jeszcze 3 dni temu miałam nudności zwł.z rana. Boję się, że może mi to wrócić jak przez jakiś czas będę bez tabletek... czy ot możliwe? czy powinnam się jakoś zabezpieczyć? żółtego nalotu na języku jest jeszcze odrobinka
witam, męczyłam się 3 mies.z refluksem zanim go zdiagnozowano. Brałam przez 4 tyg. PANZOL i mi przeszły objawy pare dni temu. Jeszcze 3 dni temu miałam nudności zwł.z rana. Boję się, że może mi to wrócić jak przez jakiś czas będę bez tabletek... czy ot możliwe? czy powinnam się jakoś zabezpieczyć? żółtego nalotu na języku jest jeszcze odrobinka
Owszem, może się znowu pojawić. Przestrzegaj diety pamiętaj aby wspomagać dietę odpowiednimi suplementami, przede wszystkim suplementami zawierającymi bakterie acidophilus, które przyczyniają się do odbudowy flory bakteryjnej oraz poprawiają trawienie.
Zrezygnuj z soków pomarańczowych, pomidorowych.
Unikaj stresu.
Dzięki:) a jeśli chodzi o alkohol, mogę sobie od czasu do czasu pozwolić na jednego browara lub raz na 3 tyg.na pizzę, no nie?
Wszystko zależy od Twojego samopoczucia. Grunt, żeby przestrzegać diety na codzień. Jedno piwo lub kawałek pizzy zjedzone sporadycznie, nie powinny zaszkodzić.
Zdrowia życzę ![]()