Zazdrość o byłą dziewczynę? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Zazdrość o byłą dziewczynę?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: Zazdrość o byłą dziewczynę?

Wiem, że było wiele podobnych tematów, ale nie chcę się wtrącać w problemy innych, więc napiszę.

Jestem z moim obecnym chłopakiem 4 rok, z tym że mieliśmy 2 lata temu roczną przerwę od siebie. W tym czasie on sobie kogoś znalazł i ja sobie kogoś znalazłam, ale tamte związki się posypały i wróciliśmy do siebie. Problem tylko w tym, że ja zerwałam kontakt z moim byłym, ale mój luby z nią nie. Dowiedziałam się o tym przypadkiem (oj nieładnie, wiem), kiedy spojrzałam na jego konto fb - zobaczyłam rozmowę z nią, więc się zaciekawiłam i przeczytałam. Okazało się, że rozmawiają bardzo często ze sobą, planują się spotkać w najbliższej przyszłości a 2 miesiące temu on jej powiedział, że czuje do niej więcej niż do koleżanki (obecnie raczej rozmawiają na ogólne tematy, nic o uczuciach czy swojej przeszłości). Dodam, że ona ma chłopaka.
Jakiś czas temu wysłałam mu smsa koło północy, czy mogłabym zadzwonić, bo chciałam mu powiedzieć dobranoc. Powiedział że nie, bo jego rodzina już śpi i ich obudzę... no okazało się, ze gadał z nią przez skype.... do 5 rano. Kiedy go pytam, mówi że nie ma kontaktu z żadną ze swoich byłych... a ma.

Co sądzicie? Jest się o co martwić? To niby tylko internet... no ale czy to normalne? Najgorsze, że mój były odwalał podobne akcje... aaaah, przyciągam kłamców i oszustów.... hmm

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zazdrość o byłą dziewczynę?

Witaj.
Ja osobiście z takim człowiekiem nie wiązałabym przyszłości. Jeśli już teraz Cię tak traktuje , no to wybacz , ale nie ma o czym rozmawiać.
Postaw sprawę jasno. Albo ona albo Ty.
Nie o to chodzi , że przyciągasz oszustów , po prostu może pozwalasz na takie zachowanie ? Nie bój się postawić sprawy jasno. Pokaż , że szanujesz siebie i innych. Jesteś dorosła .

Pamiętaj , że związek tworzą dwie osoby , nie trzy.
pozdrawiam. wink

3

Ja bym z nim porozmawiała, i to powaznie bo znajac mnie nie tolerowałabym JAKIEGOKOLWIEK pisania z była.
Co to ma byc ze gadaja sobie tyle czasu a Ciebie ,,ma gdzies,, ?
Co to za pisanie i chec spotkania.
Moze z nia było mu dobrze i do niej teskni - to jest ta gorsza wersja hmm
Moze sam sie pogubił i nie wie z która chce byc,
Mysle ze jak porozmawiacie to powinnas dowiedziec sie czemu z nia pisze i ze nie chcialabys zeby utrzymywali kontakt.
A jesli dla niego to nic złego (kontakty z nia) i ignorowanie Ciebie to daruj sobie takiego faceta ! smile
Szkoda lat, niech idzie do tamtej jak mu tam bedzie lepiej.
Wiem ze to na obecna chwile powoduje całkowite wywrócenie Twojego swiata ALE pomysl czy warto byc z takim kims?
Chyba wolałabys czuc sie jedyna i wyjatkowa smile

4

Byłam pewna że przeczytam, że jestem głupia i dziecinna zadając takie pytanie, naprawdę dziękuję dziewczyny smile Głupio się czuję stawiając portale typu fb za jakiś powód do zazdrości...

Najbardziej ciekawi mnie, co mi powie, kiedy będzie chciał się z nią zobaczyć... czy też mnie okłamie. Widziałam ją raz w życiu na koncercie i później on ją (również przez fb) przeprosił, że nie spędzał z nią czasu, ale że byłabym zazdrosna. Nie wiem co robić, z jednej strony chciałabym chyba sobie wmówić, że to nic takiego, ale z drugiej... dzisiaj nawet nie mam siły odebrać od niego telefonu (to bardzo świeża sprawa)

5

Polly_Atrey napisał/a:

Byłam pewna że przeczytam, że jestem głupia i dziecinna zadając takie pytanie...

Twój facet nie jest z Tobą w porządku. Mimo, że jestem też facetem (jakby to z nazwy definiowało przeciwne zdanie) - przyłączę się do opinii Pań.
Ten jegomość ma dość dziwne podejście do związku z Tobą. Utrzymując kontakty z byłą, nawet niewinne - za Twoimi plecami - prowadzi jakąś grę. Może nie chce z tamtą zrywać kontaktu z jakichś powodów, a nie mówi Ci, byś się tym nie zamartwiała? Ale to dziwne i - moim zdaniem - rodzące podejrzenia. Coś tu nie tak. Jeśli zaczniesz z nim na ten temat rozmawiać, może wciskać Ci, że to jego dobra przyjaciółka jest teraz i nie zrezygnuje z tej przyjaźni. Cóż, od Ciebie zależy jak wówczas do problemu podejdziesz. Jak dla mnie to żadne wytłumaczenie i taki układ - jak dla mnie - nie do przejścia. Myślę, że nie chcesz być tą trzecią, tym bardziej, że Cię okłamuje z tamtą jednocześnie rozmawiając...
Poobserwuj, a wiedząc o planowanym spotkaniu - jeśli nic nie wspomni - jego kolejne oszustwo potraktuj jak wyraz lekceważenia i znak, iż nie jest wobec Ciebie fair. Wówczas będziesz mieć jasność sytuacji... Z kimś takim nie warto planować życia.

6

Też tak uważam... A co lepsze? Może i nie powinnam, ale właśnie zajrzałam znowu na jego fb i... kolejny raz nic mi nie mówiąc wyszedł sobie na całą noc na imprezę. Tym razem z kumplem, nie zmienia to faktu, że właśnie padło kolejne kłamstwo.

Pomyśleć, że jedna decyzja, jak zajrzenie na jego konto, może tyle zmienić w moim podejściu do niego... po tylu latach...

7

Sprawa baaardzo nieciekawa ...I nie mam pomysłu jak z tego wybrnąć... Bo obawiam się,że jak mu powiesz otwarcie ,że to widziałaś to zrobi tak żebyś więcej do tego nie dotarła a zachowania pewnie nie zmieni...

Przykro mi ale nie widzę przyszłości dla takiego układu...

8

Heh ale facet. Wstawia zdjecia z imprezy i nie zdaje sobie sprawy ze Ty to zobaczysz ? (nawet bez włamywania sie, ze tak to ladnie ujme big_smile ) czy znalazłas tam jakies rozmowy z kolega na temat imprezy ? no nie wazne czy tak czy siak facet ma gdzies to co Ty myslisz, czujesz, mowisz do niego.
Utrzymuje kontakt z byla dziewczyna , jest z Toba na koncercie a jej sie tłumaczy ze do niej nie podszedł i ,,Z NIA NIE SPEDZIŁ CZASU,, bo był z Toba- yyyy chyba czas otworzyc oczy kochana.

Kochana, bez względu na to czy rozmawiam z byłą przez Skypa, gg, telefon czy morsem - okłamuje Cię, a tym samym zwyczajnie nie szanuje. Nie traktuje Cię poważnie, ponieważ z tego co piszesz rozmowy z ex są dla niego ważniejsze niż telefon od Ciebie. Myślenie w stylu "to niby tylko internet..." jest błędne. Jak już pisałam - nieważne w jaki sposób się z nią kontatuje, ważne jest to, że Ciebie okłamał i najwidoczniej ma sporo do ukrycia. Jeśli byłoby inaczej, a znajomość z ex odbywałaby się tylko na stopie koleżeńskiej, to nie miałby podstaw do tego, żeby nie przyznać się to rozmów. Ja dałabym sobie spokój z takim typem. Marnujesz czas, energię i pewnie też łzy na zwykłego, pospolitego kłamcę i oszusta. Swoją drogą aż mi się na usta ciśnie określenie "zdrada emocjonalna"...

10

Witaj uciekaj z takiego związku, nie jest wart Twojej osoby..... komplntny pajac!!!!

11

wiem coś o tym, bo tkwiłam w podobnym związku jak Ty smile możesz sobie przeczytać moją historię, jesli masz ochotę smile a co do Ciebie, to mysle ze nie warto, ja mialam tak samo. Wolalabym, zeby facet byl moj, a nie kontaktowal sie z jakimis dziewczynami, przyjaciolkami, w Twoim przypadku kontaktowal sie z wlasna eks! Moj tez sie kontaktowal z eks, zabronilam mu tego, ale co tam moglam sobie gadac.. Na dodatek pefidnie Cie oklamal... moim zdaniem jest tak, ze jesli chlopak w takiej fazie zwiazku oklamuje, to co bedzie pozniej? Zycie nie jest uslane rozami, pozniej pojawia sie dziecko, moge tez pojawic sie i choroby, co z takiego faceta jak oklamuje? Na kim masz sie wesprzec, jesli nie na kims komu zaufalas... zreszta widze, ze za bardzo mu nie ufasz, bo przeciez zajrzalas na jego fb, ja tak samo robilam smile pozniej bedziesz sie zastanawiac co on robi w tym czasie, kiedy sie z nim nie widzisz albo nie piszesz.. a to tylko meczenie sie, bo zadnej przyjemnosci w tym nie ma smile nie warto sie meczyc, ale kochac z wzajemnoscia i przede wszystkim byc szanowanym, a nie robioną w bambuko smile

12 Ostatnio edytowany przez Polly_Atrey (2013-02-20 18:02:52)

Przeczytałam Twoją historię, rzeczywiście jest podobna do mojej. Uświadomiło mi to, że zawsze my, kobiety, mamy wrażenie, że jesteśmy TYM przypadkiem, że facet jest w porządku i że my jesteśmy w stanie go zmienić. Pomimo że doskonale wiemy co powinnyśmy zrobić pytamy innych ludzi, myślimy, męczymy się... 

Bardzo dziękuję za wszystkie rady, utwierdzanie mnie w przekonaniu co powinnam zrobić. Umówił sie z nią na czwartek i jeśli do tego spotkania dojdzie za moimi plecami, to sprawa będzie przesądzona.

13

Droga autorko:) Jak wygląda sytuacja? Jak się trzymasz?

14

wlasnie, napisz jak sie to wszystko rozwinelo?

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Zazdrość o byłą dziewczynę?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024