Oj Joga ciezki temat rozpoczelas
Na słoneczny balkonie dobrze będą się czuły pelargonie, petunie, begonie, szałwia, heliotrop, aksamitka, bratki, cynia. Na północnym balkonie mozna uprawiac wszystko, jednak trzeba liczyc sie z tym, ze brak swiatla odbije sie na kwitnieniu. Cień całkiem dobrze znoszą begonie, fuksje, lobelia, niecierpek, żeniszek, tytońozdobny i niezapominajki.
Osobiscie nie przepadam za pelargoniami - zwlaszcza czerwonymi, dlatego moje donice na balkonie zazwyczaj obsadzone sa zmiksowanymi kompozycjami. Wlasnych zdjec nie mam, ale wstawiam zdjecie kompozycji, ktora bardzo mi sie podoba :
Jezeli chodzi o truskawke zwisajaca, rodzice maja odm. "Selva" i bardzo sa z niej zadowoleni, co wazne u nich nie zwisa tylko sie plozy po czarnej agrowlokninie, wysadzona jest do gruntu i caliem dobrze zimuje. 

Jezeli chodzi o borowke to do amatorskiej uprawy poleca sie EARLYBLUE(wczesna) BLUECROP (sredniowczesna), lub
DARROW (pozna). Jest rowniez kilka innych odmian DUKE, PATRIOT i SPARTAN (wczesne), BLUEJAY, BERKELEY, BLUECROP, NELSON, (srednowczesne) BRIGITTA BLUE, BLUEGOLD (pozne). Na działce powinniśmy mieć kilka odmian borówki przez wzglad na to, ze zapylenie pyłkiem innej odmiany kwitnącej w tym samym czasie pozwala na uzyskanie wiekszych i smaczniejszych owocow.
Na winorosli sie nie znam