Inseminacja bez partnera - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Inseminacja bez partnera

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Inseminacja bez partnera

Witajcie, jak wiadomo inseminacja jest jedną z prób spierających niepłodność w przypadku par. Czy posiadacie wiedzę czy w Polsce w przypadku samotnych kobiet istnieje możliwość inseminacji bez partnera (jak na razie nie odnalazłam prawnych przeciwwskazań)?. Jestem samotną kobietą w wieku 30 lat... po rozwodzie, boję si, że nie spotkam partnera, z którym mogłabym mieć dziecko- a jest to moja naturalna potrzeba. Kiedyś myślałam, że w tym wieku będę już matką dwójki dzieciaczków, ale życie ułożyło mi się inaczej:( a teraz czuję jak zegar biologiczny mi tyka... z drugiej strony zastanawiam się czy to nie nazbyt egoistyczne.. czy nie skrzywdziłabym dziecka, które miałoby się wychowywać bez ojca?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Inseminacja bez partnera

Nie wiem, czy to możliwe pod względem prawnym, nie sądzę, żeby tak było. Ale powiem ci, że cię rozumiem, też bardzo bym chciała mieć maluszka. Niestety tak mi się w życiu układa, że najpierw małżeństwo z okropnym człowiekiem a potem rozwód, a obecnemu partnerowi się do ojcostwa nie spieszy sad. Gdybym była sama i potrafiła utrzymać siebie i maleństwo to na pewno bym skorzystała z takiej metody zapłodnienia. Zresztą nie jest powiedziane, że nie spotkasz za jakiś czas kogoś, kto pokocha ciebie i dziecko. Walcz więc o to, bo my kobiety nie jesteśmy przez całe życie płodne, a im dłużej się czeka, tym ciężej zajść i utrzymać ciążę. Myślę, że samotne rodzicielstwo nie jest gorsze i nie jesteś egoistką smile, a ludziom nic do tego, w jaki sposób to dziecko pojawiło się na świecie. To tylko twoja sprawa, twój sekret. Ja bym o tym nie powiedziała nawet najbliższym. Trudno, niech zachodzą w domysłach, kim jest ojciec, niźli mieliby głupio gadać i komentować moją decyzję.

3

Odp: Inseminacja bez partnera

Stokrotko, musisz porozmawiać albo z prawnikiem - albo z kliniką w której robią inseminację. Obecnie jeszcze jak wiadomo nie ma jasnych praw co do in vitro,więc musisz się dowiedzieć co i jak, czy stać Cię na to i musisz przemyśleć czy dasz sobie radę z utrzymaniem dziecka - czy masz kogoś  kto może Ci pomóc po porodzie. Moim zdaniem to egoistyczne nie jest, tylko musisz sobie przemyśleć czy sobie poradzisz z tym smile We dwoje zawsze łatwiej - ale wiem też że są kobiety które sobie same świetnie radzą wink

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Inseminacja bez partnera

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024