Witam, co moge podac synkowi zeby zwalczyc katar i kaszel? ile moze trwac ta choroba?
zalezy jaki kaszel,mój du latek miał ostatnio mokry i do tego gesty katar,lekarz przepisał mu Bactrim (na receptę,nie antybiotyk) mały go nie chciał pić,wyleczyłam go syropem Flavamed
moja córka jest starsza od Twojego synka, ale ja ostatnio stosuje na katar i kaszel inhalacje. dla nas rewelacja. po trzech dniach jak ręką odjął. wprawdzie inhalator nie jest tani, ale naprawdę warto zainwestować. uważam, że pomógł Małej lepiej i szybciej niż jakiekolwiek lekarstwa.
Popieram opcję z inhalatorem. Dzieci często chorują (szczególnie jak pójdą do przedszkola), więc warto się z niego zaopatrzyć. Bardzo pomaga we wszelkich infekcjach dróg oddechowych.
Z farmaceutyków: Oscillococcinum. Nie wiem na jakiej zasadzie to działa, ale u mojej córki sprawdzało się fenomenalnie.
Drugim moim odkryciem jest syrop Lipomal. Bardzo delikatny i skuteczny.
Oczywiście jeśli objawy przeziębienia będą się nasilały - konieczna jest wizyta u lekarza.
Popieram opcję z inhalatorem. Dzieci często chorują (szczególnie jak pójdą do przedszkola), więc warto się z niego zaopatrzyć. Bardzo pomaga we wszelkich infekcjach dróg oddechowych.
Z farmaceutyków: Oscillococcinum. Nie wiem na jakiej zasadzie to działa, ale u mojej córki sprawdzało się fenomenalnie.
Drugim moim odkryciem jest syrop Lipomal. Bardzo delikatny i skuteczny.Oczywiście jeśli objawy przeziębienia będą się nasilały - konieczna jest wizyta u lekarza.
Oscillococcinum to chyba lek homeopatyczny, ale nie jestem co do tego pewna. Zapomniałam dodać, że Mała pije tran i od kilku tygodni podaję jej taki syrop na problemy z górnymi drogami oddechowymi. jest zrobiony z pędów sosny. pamiętam, ze jak byłam mała to babcia też takie coś nam podawała. ja kupiłam ten syrop w aptece, bodajże firmy witt. Mała przestała mi po tym kaszleć i od tamtej pory nie złapała nawet kataru. mam nadzieję, że po serii przeziębień już nie złapie kolejnego.