Na imprezie w święta Bożonarodzeniowe poznałam fajnego faceta. Rozmawialiśmy na Skypie dogadujemy się świetnie widzę ze mu sie bardzo podobam
niestety przez przypadek wysłał do mnie smsa po którym po czułam ze nie jest do mnie skierowany, kończył sie słowami "Kocham Cie" porozmawialiśmy na ten temat powiedział ze ma kogoś od nie dawna, dziewczyna poznana później niż ja, która niby go zauroczyła
, przeprosił ze nie był do końca szczery ale bał sie, ze nie będę chciała z nim rozmawiać bardzo nie chciał tracić ze mną kontaktu, niesamowicie mu na tym zależało. w sumie niczego nie obiecywał nasze rozmowy były miłe pełne komplementów, ale żadnych pomysłów na bycie razem czy coś nie było ewentualnie mały flirt, wiec nie miałam prawa się złościć.. Zaprosił mnie do siebie (jako koleżankę), nie wiedziałam co zrobić, podobał mi sie świetnie sie razem czuliśmy mamy podobne poczucie humoru więc pomyślałam co mi szkodzi. Spotkanie było bardzo mile
wspólny obiad, rozmowy, alkohol (ale nie dużo) trochę tańczyliśmy wygłupialiśmy sie przytulaliśmy sie, spaliśmy w jednym łóżko. No i stało się
było cudownie moje pytanie numer jeden brzmi jak sądzicie czy mogę liczyć na cos więcej z jego strony czy po prostu poniosło go? a pytanie numer dwa. Nie zabezpieczam sie on wtedy tez nie
wszedł we mnie kilkukrotnie po czym powiedziałam ze nie chce dalej bo ja sie nie zabezpieczam on zresztą tez, pieściliśmy sie po czym weszłam na niego i przez chwile sie kochaliśmy, potem dokończyliśmy ręcznie
Myślicie ze przez te kilka chwil może dojść do zapłodnienia? Mam 28-27 dniowe cykle jestem w 9-10 dniu cyklu. Pozdrawiam i dziękuje za pomoc
1 2013-02-13 00:16:27 Ostatnio edytowany przez Zakompleksiona_91 (2013-02-13 00:39:30)
Odpowiedź prosta: możesz być w ciąży.
Jednak jest to mało prawdopodobne. Prawdopodobieństwo zależy również od tego, w jakim byłaś dniu do okresu podczas zbliżenia.
Jednak jest to mało prawdopodobne, żeby po paru "wejściach i wyjściach" zajść w ciążę od razu. Ludzie się starają latami z pełnymi wytryskami o dzieci.
Tym bardziej, że mamy dzisiaj niezdrowy tryb życia, chemię, zanieczyszczenia, itp... Jednakże młodzi ludzie są bardziej płodni i zdrowi niż starzy, więc... Nigdy nie mów nigdy...
Tak jak pisałam byłam w 9-10 dniu cyklu
po za tym jest to dla mnie 2 miesiąc po tym jak po 2 letnim stosowaniu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne. wiec masz racje prawdopodobieństwo jest niewielkie
ale coz pytam może ktoś mial podobna sytuacje
Akurat przez to, że odstawiłaś niedawno tabletki antykoncepcyjne prawdopodobieństwo rośnie baaardzo... Tabletki rozregulowują organizm - kilka pierwszych cykli może być nieregularnych. Nie możesz jeszcze powiedzieć, że masz regularne cykle. W czasie stosowania antykoncepcji cykli jako takich nie miałaś wcale. Trochę ratuje sytuację fakt, że nie doszło do wytrysku.
Jeśli chodzi o pozostałe Twoje rozterki - nie liczyłabym na nic więcej z jego strony. Chyba, że "coś więcej" to dla Ciebie koleżeństwo z erotycznymi bonusami. Czego się spodziewasz po facecie, który przez pomyłkę wysyła Ci smsa "kocham cię", twierdzi, że jest zauroczony inną, zaprasza Ciebie do mieszkania na seks itp. ?
Owszem tu sie zgadzam ze pierwsze cykle mogą byc nieregularne (tego nie ma w moim przypadku ponieważ mimo wszystko mam książkowo 28 dni a okres pojawiał sie wtedy kiedy sie spodziewałam), ale czytałam ze po dość długim stosowaniu antykoncepcji, aby kobieta mogla zajść w ciąże musi minąć trochę czasu, czytałam ze po odstawieniu kobiety maja problem z zajściem w ciąże ![]()
Co do drugiej części, faktycznie wygląda to średnio, ale może to świadczy o tym, ze to ja bardziej zakręciłam mu w głowie.. sama juz nie wiem
na nic nie licze, bo kto wie czy mi nie zrobiłby tego samego co teraz swojej obecnej ![]()
Owszem tu sie zgadzam ze pierwsze cykle mogą byc nieregularne (tego nie ma w moim przypadku ponieważ mimo wszystko mam książkowo 28 dni a okres pojawiał sie wtedy kiedy sie spodziewałam), ale czytałam ze po dość długim stosowaniu antykoncepcji, aby kobieta mogla zajść w ciąże musi minąć trochę czasu, czytałam ze po odstawieniu kobiety maja problem z zajściem w ciąże
Co do drugiej części, faktycznie wygląda to średnio, ale może to świadczy o tym, ze to ja bardziej zakręciłam mu w głowie.. sama juz nie wiem
na nic nie licze, bo kto wie czy mi nie zrobiłby tego samego co teraz swojej obecnej
Po pierwsze primo - po odstawieniu tabsów cykle mogą być nieregularne, może nie być owulacji, ale może też być w dniu statystycznie rzecz biorąc cokolwiek dziwnym.
Ach - i to mit o tych problemach z zajściem po odstawieniu. Po prostu - teraz coraz więcej par ma problemy z zajściem, ale jakiegoś wielkiego związku (tudzież nadziei) z odstawieniem tabsów to bym się nie doszukiwała.
Po drugie primo - możesz oczywiście poczekać na okres, możesz też za dwa tygodnie rozwiązać test - bo dwa tygodnie po zapłodnieniu test już powinien być wyjść pozytywny. Jeśli natomiast bardzo się boisz u gina chyba można pójść na monitoring cyklu. Ale tu się musisz dowiedzieć, bo nie wiem jak działa. Słyszałam o tym w kontekście planowania ciąży - nie wiem jak działa przy zapobieganiu. A tak w ogóle to polecam zaznajomić się z własnym ciałem, a zwłaszcza z tajemnym miejscem zwanym szyjką macicy. Wiele można dzięki niej określić jeśli chodzi o fazę cyklu. A nieznajomość własnego ciała wśród kobiet jest cokolwiek przerażająca.
Po trzecie primo - mimo wszystko dość słabo oceniam Twoje szanse na zapłodnienie.
I całe szczęście, bo
Po ostatnie primo - nie wróżę wam szczęśliwej przyszłości. Ani jakiejkolwiek przyszłości.
Z tego co tutaj przeczytałam to ten chłopak też jest niezły , piszę z Tobą , ma inną a później sie z Tobą spotyka i uprawia sex ? ;/ Nie chciałabym takiego chłopaka więc na Twoim miejscu nawet nie robiłabym sobie większych nadziei na jakieś przywiązanie z jego strony . Z tego co wnioskuje 91 to Twój rocznik tak ? Masz 22 lata więc nie psuj sobie życia przez takie coś .
Trochę mi opadły ręce ja to przeczytałam. Ale to Twoje życie, więc robisz to co uważasz za słuszne ![]()
Tak, możesz być w ciąży. nie, nic z tego związku nie będzie.
Czy na serio chcesz mieć faceta, który zalicza dziewczyny? Bo sory, ale Ciebie o prostu zaliczył. I chyba jesteś na tyle dorosła, że wiesz, że możesz, ale nie musisz być w ciąży. My Cię przecież nie zbadamy ginekologicznie przez internet. Więc to co tutaj piszemy w żaden sposób nie powinno Cię, ani uspokoić, ani niepokoić. Musisz iść do lekarza, albo zrobić test.