Poznalam duzo starszego mezczyzne-Czego sie spodziewac? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Poznalam duzo starszego mezczyzne-Czego sie spodziewac?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 61 ]

Temat: Poznalam duzo starszego mezczyzne-Czego sie spodziewac?

Poznalam wspanialego mezczyzne ponad miesiac temu(Jest kuzynem mojej przyjaciolki chlopaka,wiec jestem na bierzaco).Jest 18 lat starszy ode mnie,jest przystojny i szczery do bolu.Nie wyglada na swoj wiek rowniez sie nie zachowuje.Widzielismy sie tylko dwa razy ale czulam sie przy nim komfortowo,piszemy do siebie codziennie od kad sie tylko poznalismy.
Jest cos co mnie jednak nie pokoji...jest strasznie niezdecydowany...np.raz powiedzial mi ze dobrze mu z tym ze jest sam ,po jakims czasie powiedzial mi ze czasem gada glupoty i ze potrzebuje kogos kto zadba o niego..
Ostatnio nawet sie przyznal,ze czuje sie samotny kiedy przychodzi do domu po pracy i nikt na niego nie czeka.(choc zawsze zaprzeczal).Czy taka zmiana zdan moze znaczyc ze boji sie ze do czegos wiecej miedzy nami dojdzie?ze boji sie czegos?
Nie lubi mowic o sobie ale staram sie dowiadywac o nim roznych rzeczy...rozumiem fakt ze jak ja latalam w pampersach on juz ukladal sobie zycie,dlatego rozumiem ze moze mnie trzymac na dystans.
Na drugie spotkanie czekalismy miesiac bo obydwoje wyjechalismy na ferie zimowe w innym terminie,potem zapraszal mnie do siebie ale troche sie krepowalam i wolalam sie spotkac u jego kuzyna w domu..nie naciskal oczywiscie.
Juz po pierwszym spotkaniu wiedzialam ze cos jest na rzeczy,dopiero po drugim spotkaniu napisal mi ze lubi to co jest miedzy nami (nie robilismy nic zoobowiazujacego,buziaki jakies i przytulanie..glownie rozmawianie do rana) nie probowal nawet nawiazac zadnego napiecia sexualnego..z czego bardzo sie ucieszylam.
Mam 21 lat i nigdy nie bylam w powaznym zwiazku,choc nigdy nie mialam problemu ze znalezieniem partnera ale nigdy nie czulam potrzeby by byc z kims w mniej wiecej moim wieku,zawsze podobali mi sie dojrzali mezczyzni... (nie mowie ze umawialam sie z az tak starszymi od siebie facetami,to zdarzylo mi sie 1wszy raz).Wiem ze umawianie sie ze starszymi i dojrzalszymi pomoze mi spojrzec na swoja przyszlosc bardziej racjonalnie..nie bede zyc marzeniami (nie mowie o pieniadach,to nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia).Jestem mloda i nie chce zachowac sie jak gowniara i robic z igly widly.Zauroczylam sie choc zaprzeczalam ze tego nie zrobie.
Mowil mi ze przy mnie czuje ze nic nie ma znaczenia ze nic go nie obchodzi..co mam o tym wszystkim myslec? dac sobie spokoj czy poczekac i zobaczyc co dalej? Myslicie ze robi to zeby sie ze mna tylko przespac czy chodzi mu o cos innego?

PS:NIE MA DZIECI I NIGDY NIE BYL ZONATY.

Zobacz podobne tematy :
Odp: Poznalam duzo starszego mezczyzne-Czego sie spodziewac?

rób to co czujesz smile

róznica jest bardzo duza .Znam kilku facetów , którzy wiazali sie z mlodszymi o 10 , 15 lat i widzieli roznice -juz nie sa razem , ale sa tez takie przypadki ,ze ludzie sie kochaja i wiek nie ma znaczenia .

Tak czy inaczej daj czas czasowi :0
I rób to co czujesz ....

3

Obejrzyj sobie jutro "Rozmowy w toku"...;)

4 Ostatnio edytowany przez Prinzessin_de (2013-02-12 19:18:39)

21 z 18lat starszym facetem to troche za duzo....
Rozumie ze ci sie podoba bo jest starszy ale badz ostrozna bo znam zbyt wiele takich historii gdy znajomosc skonczyla sie placzem.

5

mojej mamy przyjaciolka od 18roku zycia jest z facetem o17lat starszym, i do tej pory sa razem. wiec jesli sie chce to sie da:)

6

Ja uważam, że tacy ludzie nie do końca są normalni. Toć mógłby być twoim ojcem na dobrą sprawę. Nie znam osobiście ale wiem o pewnej parze, w której ona ma bodajże 19 lat a on 47 big_smile . Miłość jak cholera. To tak, gdybym związał się z babką w wieku mojej matki. Fuuu obleśne.

7 Ostatnio edytowany przez Margolinka (2013-02-12 23:37:04)

Oczywiście nie jest to niemożliwe, bo są i takie związki.
Wszystko zależy od wzajemnych oczekiwań, zbieżności charakterów i upodobań.
Od razu zaznaczę, że ja ani nie mówię że tak będzie, a nie nie zaprzeczam że nie będzie. Tak po prostu rozważam mozliwe opcje...więc proszę o nie pisanie, że nie mam pojęcia, czy że pisze głupoty...bo zaznaczyłam że nie wiem, i tylko rozważam ;)
Trzeba przyjrzeć się tej znajomości zanim się zaangażujesz na poważnie i przemyśleć poważnie wszystkie ewentualności.

- Czy będziecie mieli wspólne tematy, gdy pierwsze zachwyty miną, bo cała chemia trwa jakiś czas, potem pierwsze motylki mijają i okazuje się czy dwoje osób dobrze się dobrało, albo jest dobrze albo zauważają wzajemne wady, które są nie do zaakceptowania.
- Czy będziecie mieli wspólne towarzystwo...ewentualnie czy oboje będziecie akceptować na wzajem swoje towarzystwa. 21 lat i 39, to dość duży rozrzut. On z Twoimi koleżankami może źle się czuć(nie te klimaty, on już to przerabiał), a Tobie jego towarzystwo może imponować, przynajmniej na poczatku.
- Jaki oboje macie stosunek do imprez, czy on lubi, czy woli siedzieć w domu. A Ty co wolisz? Czy będziecie chodzić razem, czy osobno...?
- Czy dla niego taka różnica wieku nie będzie znaczyła, że "wie lepiej"... czy jego niezdecydowanie nie odbije się na waszych relacjach? Czy nie będzie chorobliwie zazdrosny i nie zabroni z czasem Ci kontaktów z rówieśnikami (skoro długo był sam, to może być zazdrosny o tak młodą dziewczynę).
- Czy nie będzie dla Ciebie problemem upływ czasu. Bo czas nie stanie w miejscu z chwilą namiętnego pocałunku.
Załóżmy, że związek ułoży się pomyślnie...a za 10 lat Ty będziesz miała 31 lat... on 49...za kolejnych 10...Ty 41...a on 59... zawsze to będzie te prawie 20 lat różnicy.

Nie twierdze, że związek z dużo starszym mężczyzną to dla mnie coś złego, absolutnie. Jednak ja (nauczona doświadczeniem na forum, podkreślam że mówię o sobie ;) ) osobiście nie zaczynałabym swojego pierwszego związku, od osoby starszej o 18 lat. Myślę, że nie będzie to łatwy związek. Na pewno na poczatku, ta różnica wieku imponuje i w ogóle, ale po dłuższym czasie może okazać się bardzo odczuwalna. No ale wszystko oczywiście zależy od obojga osób, ich dojrzałości i zaangażowaniu w związek.

Aaaaaa...i zapomniałam o czymś, a post majsztra mi to przypomniał...

- Czy gotowa jesteś na reakcję otoczenia. Bo z pewnością dla niektórych wasz wiązek byłby sporym szokiem. Niektórzy będą zniesmaczeni. Inni będą się śmiali że chodzisz z "tatusiem", że "poleciałaś na kasę", że "on Cię wykorzysta i rzuci"  itp... Wiesz, ja oczywiście jestem zdania, że nie warto przejmować się ludźmi i gadaniem. Jednak to będzie dotyczyło ciebie i Ty musisz być na to gotowa.

8

I reakcja rodziny. Rodziciele nie będą podskakiwać z radości na taką wieść.

9

No rodzicieli podciągnęłam pod "otoczenie"... oni na pierwszym miejscu nie będą zachwyceni.
To jest więcej niż pewne.
Myślę, że żaden rodzic nie widzi młodziutkiej córki 21 letniej u boku 20 lat starszego mężczyzny.
No ale to jest jej wybór, jej rodzice i jej życie.

10

Ja tez nie mam nic przeciwko zwiazkom ,ze starszymi mezczyznami bo moj maz jest ode mnie tez troche starszy ale nie uwazam odpowiedniej az takiej roznicy wieku.

Ja mam nadzieje, ze cie nie urazilam tym co pisze bo nie jest to moim zamiarem.
Po prostu dla mnie osobiscie 18 lat jest za wiele. 13-14 ok ale nie wiecej...

Ty jestes mloda i zobaczysz ze te pare lat cie zmieni-dojrzejesz i bedziesz na wiele spraw patrzec inaczej co jest normalna koleja rzeczy. Teraz wydaje ci sie ze do zwiazku potrzeba tylko milosci ae tak nie jest. Zwiazek na dluzsza mete to nie tylko uczucia i sex ale umiejetnosc podejmowania zyciowych decyzji i walka z codziennymi problemami. Nie mowi, ze to jest niemozliwe ale trudne szczegolnie gdy jestes mloda.
Zycze ci wszystkiego dobrego....

11

Prinzessin_de napisał/a:

Ja tez nie mam nic przeciwko zwiazkom ,ze starszymi mezczyznami bo moj maz jest ode mnie tez troche starszy ale nie uwazam odpowiedniej az takiej roznicy wieku.

Ja mam nadzieje, ze cie nie urazilam tym co pisze bo nie jest to moim zamiarem.
Po prostu dla mnie osobiscie 18 lat jest za wiele. 13-14 ok ale nie wiecej...

Ty jestes mloda i zobaczysz ze te pare lat cie zmieni-dojrzejesz i bedziesz na wiele spraw patrzec inaczej co jest normalna koleja rzeczy. Teraz wydaje ci sie ze do zwiazku potrzeba tylko milosci ae tak nie jest. Zwiazek na dluzsza mete to nie tylko uczucia i sex ale umiejetnosc podejmowania zyciowych decyzji i walka z codziennymi problemami. Nie mowi, ze to jest niemozliwe ale trudne szczegolnie gdy jestes mloda.
Zycze ci wszystkiego dobrego....

Wlasnie-sprobowac mozesz ale badz ostrozna....
Powodzenia...

12

Posty to się edytuje a nie pisze się pod swoimi... Niemalże 2 lata jesteś tu i nie wiesz?

Też nie mam nic przeciwko różnicy wieku ale rozsądnej, moja partnerka jest o 4 lata młodsza i uważam, że młodszej już nie chciałbym mieć.

13 Ostatnio edytowany przez Mloda_092 (2013-02-13 02:19:34)

Szczerze,podzielilam sie tym "sekretem" publicznie bo chcialam zobaczyc reakcje innych zeby wiedziec na co mialabym sie przygotowac .Nie traktuje zadnej odpowiedzi jako atak.. bron Boże.. sama podjelam sie takiej decycji i oczekiwalam na pomoc od innych (ktora dostalam) Czytalam post od Margolinki,dal mi sporo do myslenia ,I powiem tak:
Mamy wspolnych znajomych,wspolne upodobania (rozumiem ze to nie zawsze wystarczy..), sadze ze jak i wielu innych facetow napewno bylby troche zazdrosny ze ja bym wychodzila a on by zostawal w domu (choc nie sadze zeby zostawal bo wiem ze poszedl by tez gdzies ) ...nie podejmuje pochopnych wniaskow..rowniez nie podejmuje pochopnych krokow staram sie swoje zauroczenia minimalizowac ale to nie latwe kiedy codziennie rozmawiamy. Rozumiem,ze narazie sie poznajemy i mamy mnostwo tematow do obgadania i biore to pod uwage ze kiedys to przepadnie ...Najbardziej czego wlasnie sie boje to opini Mamy,nigdy nic nie robilam w brew jej.. (przynajmniej ona tak mysli big_smile ) wiadomo mloda jestem chce sie wyszalec..ale chodzi o to ze zawsze liczylam sie z jej zdaniem.Pewnie jak sie domyslacie ..nawet nie powiedzialam jej ile ma naprawde lat kiedy pytala.Sama jest z mlodszym mezczyzna od siebie o 4 lata ale wiem ze napewno by nie byla zadowolona z tej nowiny.Nie chce jej oklamywac...co innego znajomi...mam akurat bardzo wyrozumialych znajomych ( otacza mnie grupa starszych ludzi ode mnie..jestem jedna z dwoch najmlodszych, (26 i w gore)) pewnie dlatego oni nie widza tej roznicy..
Wydaje mi sie ze z jednej strony dobrze by mi zrobilo bycie z takim mezczyzna..napewno bym szybciej dojrzala i spojrzala na zycie z troszkie innej strony,nauczylabym sie samodzielnosci i odpowiedzialnosci za swoje czyny..
Jest rozrywkowy i naprawde pelen zycia (wiem ze moze trudno sobie to wyobrazic sama nie moglam w to uwierzyc.. bo zazwyczaj mezczyzni w tym wieku narzekaja ze nic nigdy nie osiagneli przez co sie zalamuja i popadaja w zmeczenie i monotonie..)

Dziekuje wszystkim za opinie jezeli ktos chcialby jeszcze cos dopowiedziec to zapraszam..napewno da mi to sporo do myslenia i dojde do jakiegos wniasku...

14

ja bym sie zastanowila czy Ty nie szukasz ojca...

w moim zyciu tez w pewnym momencie braklo ojca, i byl moment(nawet bedac w Twoim wieku) ze spotykalam sie tez z facetem w Twojego wieku... jednak ktoregos dnia obudzilam sie i zrozumialam, ze ja szukam zastepstwa na ojca, a nie partnera... bo byl madry, bo o wszystkim z nim rozmawialam, bo mi doradzal, bo wiele sie od niego uczylam... ale nie tedy droga ...

15

Nie brakuje mi ojca,moji rodzice sa po rozwodzie ale mam bardzo dobre kontakty z ojcem.. nigdy mi nie przeszkadzalo to ze nie moge sie z nim widywac codziennie ..moze jak bylam mala ale teraz to nie robi dla mnie roznicy... smile
Zazwyczaj bylam niezalezna i potrafilam sama zastepowac ojca w domu..praca ,pomoc ..zazwyczaj pomimo tego ze jestem mloda i nie dojrzala emocjonalnie to znajomi i czlonkowie rodziny przychodzili do mnie z problemami...

16

Mam koleżankę która jest w identycznej sytuacji co Ty. Też 18 lat starszy facet. Tylko, że ona ma około 23 lata. Czyli prawie tak samo jak Wy.

Są już ze sobą z 3-4 lata. I powiem Ci, że musiała dziewczyna zrezygnować z masy rzeczy, na serio. To jest zupełnie inne życie.
40-latek już ma ułożone życie. On nie podąża za marzeniami, nie żyje dniem i wszystko już za nim. Taka prawda... I niepokojące jest to, że on ma zawsze rację. Przecież co Ty możesz wiedzieć o życiu, jak masz takiego doświadczonego chłopa. Przyzwyczaj się do tego stwierdzenia, będzie mottem Waszego związku.

Jeżeli ma kasę, to wiedz, że prawdopodobnie nie jesteś jego jedyną.

Ogólnie to jest patologiczny związek. Dlatego dziewczyno, jeżeli nie masz problemów życiowych, to nie szukaj ich na siłę.
Ahaa... za 10 lat on już raczej nie będzie niezawodny w łóżku...

17

Mloda_092 napisał/a:

Nie brakuje mi ojca,moji rodzice sa po rozwodzie ale mam bardzo dobre kontakty z ojcem.. nigdy mi nie przeszkadzalo to ze nie moge sie z nim widywac codziennie ..moze jak bylam mala ale teraz to nie robi dla mnie roznicy... smile
Zazwyczaj bylam niezalezna i potrafilam sama zastepowac ojca w domu..praca ,pomoc ..zazwyczaj pomimo tego ze jestem mloda i nie dojrzala emocjonalnie to znajomi i czlonkowie rodziny przychodzili do mnie z problemami...

przeczytaj to co napisalam poprzednio, po czym przeczytaj swoj post na neutralnym gruncie... badz neutralna... i mimo wszystko uwazam, ze to z braku ojca w domu wzielas sie za starszego, ktory de facto Twoim ojcem moglby byc.

Robert napisal dobra rzecz o seksualnosci..

18

Nienawidze tego stereotypu,że jak facet ma kasę to od razu wszystkie kobiety będzie traktowac przedmiotowo.Mówmy o mężczyznach ,a nie o prostakach.Patrząc na moich rówieśników w sumie nie dziwię się dziewczynom, że wolą dużo starszych od siebie facetów,chociaż ja sama osobiście jestem przeszczęsliwa,że nie jestem w związku z taką różnicą wieku,bo co z tego,że może koles inteligentny i ustawiony skoro nie wiadomo o czym z takim gadać,facet żyje dwa razy tyle co Ty,to całkiem inny świat.Można znaleźć równie wartościową osobę w swoim wieku,której przy okazji za 10lat nie będziesz musiała zmieniać pieluszek.

19

majszter napisał/a:

Posty to się edytuje a nie pisze się pod swoimi... Niemalże 2 lata jesteś tu i nie wiesz?

Też nie mam nic przeciwko różnicy wieku ale rozsądnej, moja partnerka jest o 4 lata młodsza i uważam, że młodszej już nie chciałbym mieć.

Wybacz :-)
Jakos tak wyszko z 2 postami :-)

20 Ostatnio edytowany przez Mussuka (2013-02-13 10:12:14)

majszter napisał/a:

Jasne, gdyby Twoja partnerka byla o 18 lat mlodsza, to jeszcze Hello Kitty by sie zabawiala. Jest roznica miedzy 40-latkami a 20-latkami wiazacymi sie z mlodszymi badz starszymi partnerami.

Autorce zas polecam aby zwiazala sie z tym starszym adoratorem i niech jej zafunduje na poczatek lekcje poprawnego pisania w jezyku ojczystymi, bo jak sie czyta takie kruczki jak : w brew, od kad, nie pokoji itd. to nie wiadomo czy sie smiac czy plakac. I to w wieku 21 lat. Zenada.

Bardzo mnie tez zainteresowalo zjawisko "napiecia seksualnego":)) To jakos iskrzy?;)

21

Ja ani nie odradzam autorce, ani nie doradzam tego związku.
Doradzam jedynie więcej myślenia głową...przynajmniej na samym początku.
Jeśli jemu jest źle z powodu, że "gdy wraca do domu to nikt na niego nie czeka", a jest tak już od niemal 40 lat... to musi być czujna... Dowiedzieć się z jakiego powodu tak jest...
Czy on nie potrzebuje jedynie czekającej w domu żony, obiadu, upranych gatków i umytej podłogi?
Czy po pół roku nie wyskoczy z pierścionkiem zaręczynowym "bo już czas, lata lecą a on nie ma na co czekać"?
Czy po szybkim ślubie z "przecież takim cudownym, opiekuńczym, starszym, doświadczonym..." nie okaże się, że na prawdę będziesz musiała SZYBKO DOROSNĄĆ i DOJRZEĆ, urodzić trójki dzieci i zapomnieć o studiach, pracy i swojej młodości?
Ta 20 letnia różnica, nie jest różnica jedynie w wyglądzie (nawet jeśli teraz różnicy tej nie widać, to za parę lat ja już się zobaczy), to różnica w spojrzeniu na świat, w wymaganiach i planach na życie.
Przemyśl autorko to, jakie Ty masz plany i czy będą one współgrały z jego planami.
To oczywiście są same "czarne" scenariusze... jednak i je trzeba wziąć pod uwagę.
To, że między Wami teraz nie widać różnicy wieku, że fajnie się wam rozmawia, że on jest miły ... to nie wszystko.
Codzienność...a tym bardziej podczas wspólnego mieszkania...jest o wiele bardziej "przyziemna", a "motylki" z czasem odfruwają...

22

Ja jako dojrzały facet ( tak o sobie myślę) nie jestem zwolennikiem takich związków. Dzisiaj Ty maż 21 lat, a on 39. Za 20 lat Ty będziesz ryczącą 40 a on prawie 60 letnim dziadkiem. To dla Ciebie może być trudne. Nie odradzam Ci związku ani nie doradzam z tym facetem. Decyzja należy do Ciebie. Ale jako dojrzały facet zadaje sobie pytanie, dlaczego facet w wieku 39 lat jest samotny. Czy z nim coś jest nie tak, że wszystkie kobiety od niego uciekały.
Dlatego radzę abyś nie spieszyła się z jaką kolwiek decyzją, zawsze zdążysz ją podjąć

23

A ja na twoim miejscu bym spróbowała, skoro on jest wolny i ty też, to nic nie stoi na drodze, żeby się spotykać. Powinnaś go lepiej poznać, umówić się z nim i zobaczyć jaki jest.

24 Ostatnio edytowany przez Margolinka (2013-02-13 12:39:52)

Lexpar, nie raz już czytałam...słyszałam... o podobnych związkach.
Niektóre (nie wiem w jakim procencie) przetrwały trudne chwile, inne nie.
Jednak bardzo często wydaje mi się, że młode dziewczyny są zachwycone faktem, iż dojrzały, często ustatkowany facet zwrócił na nie uwagę. Czuja się bardziej dojrzałe przez to, bardziej kobiece, dowartościowane. Taka wielka fascynacja tym co powiedzmy "nieosiągalne dla innych" ta cała adrenalina... jak to będzie ze starszym...
Sorry za wyrażenie ale..."mogą się pochwalić koleżankom, że nie zadają się z małolatami" smile
Czasami jednak życie weryfikuje nasze plany i oczekiwania ...

25

Margolinka napisał/a:

Lexpar, nie raz już czytałam...słyszałam... o podobnych związkach.
Niektóre (nie wiem w jakim procencie) przetrwały trudne chwile, inne nie.
Jednak bardzo często wydaje mi się, że młode dziewczyny są zachwycone faktem, iż dojrzały, często ustatkowany facet zwrócił na nie uwagę. Czuja się bardziej dojrzałe przez to, bardziej kobiece, dowartościowane. Taka wielka fascynacja tym co powiedzmy "nieosiągalne dla innych" ta cała adrenalina... jak to będzie ze starszym...
Sorry za wyrażenie ale..."mogą się pochwalić koleżankom, że nie zadają się z małolatami" smile
Czasami jednak życie weryfikuje nasze plany i oczekiwania ...

Margolinko i w tym cały tkwi problem.
Masz w 100 % rację. Ja osobiście do takiego związku podchodziłbym bardzo ostrożnie.
Ponadto to co pisałem wcześniej, niepokoi mnie to, że 39 letni facet jest sam.
Pytanie tylko dlaczego.
W najgorszym przypadku może być to, że ma tyle wad, że wszystkie dają dyla.

26

Odradzam. Osiemnascie lat roznicy to bardzo duzo w Twoim wieku. Jak wiele osob pisalo, facet prawie 40- letni ma zupelnie inne priorytety w zyciu. Moze Ci teraz imponowac, ale po pewnym czasie przekonasz sie, ze jestescie zupelnie z innej bajki. Takze zastanawia mnie ten fakt bycia samotnym. Wiesz cos o jego bylych zwiazkach? Bylabym BARDZO ostrozna.

27

Mussuka napisał/a:
majszter napisał/a:

Jasne, gdyby Twoja partnerka byla o 18 lat mlodsza, to jeszcze Hello Kitty by sie zabawiala. Jest roznica miedzy 40-latkami a 20-latkami wiazacymi sie z mlodszymi badz starszymi partnerami.

Autorce zas polecam aby zwiazala sie z tym starszym adoratorem i niech jej zafunduje na poczatek lekcje poprawnego pisania w jezyku ojczystymi, bo jak sie czyta takie kruczki jak : w brew, od kad, nie pokoji itd. to nie wiadomo czy sie smiac czy plakac. I to w wieku 21 lat. Zenada.

Bardzo mnie tez zainteresowalo zjawisko "napiecia seksualnego":)) To jakos iskrzy?;)

Witaj Mussu Ty jak zwykle jesteś stała w uczuciach http://emotikona.pl/emotikony/pic/0sarcastic.gif.
Pzdrawiam Ciebie cieplutko i uważaj na białe niedźwiedzie, bo szkoda by było http://emotikona.pl/emotikony/pic/49rotfl.gif

28 Ostatnio edytowany przez Mussuka (2013-02-13 13:23:03)

zawsze do uslug Lexpar. Sam widzisz jednak co to sie dzieje, jak Internet, ale nie oswiata, pod strzechy trafia:) Niedzwiedzie jeszcze spia, do wiosny mam luz, spoko;)

29

Kieruje sie do Mussuki.. Jak bys mieszkala zagranica i mowila i pisala w innym jezyku od ponad 10 lat ciekawe jak ty bys pisala wink chodzilo mi glownie o pomoc w tej sytuacji a nie lapania mnie za slowka i sugerowania mi powrotu do nauki jezyka polskiego.Wiem ze strzelam bledy i nie uzywam przecinkow czy nie pisze "ó,ś,ć...." i uwierz mi ze gdyby nie google zrobilabym ich wiecej .Jak by tak kazdy w Polsce jeszcze znal poprawny jezyk ... ale zawsze jest komus lepiej wypomniec.

Co do sytuacji rozumiem ze wiekszosc chcialaby zebym odmowila sobie tych relacji nie mowiac mi tego w prost.
Wiekszosci z was moze sie wydawac ze jestem naiwna i przyglupia malolata bo pisze ze imponuja mi starsi faceci..ale chyba lepiej ze starsi niz chlopaczki po 16-17 lat..
Nie chodzi tu o kase ( Robertpastella)... nie wiem nawet ile zarabia i jakie sa jego zarobki... i tak czy inaczej to chyba troche
mi nie wypada pytac...i nie sadze zeby narazie to byla moja sprawa.
Pozatym,opinia ludzi ktorzy by mowili ze z "tatuskiem" bym byla czy inne tego typu zaczepki i plotki...nie obchodzi mnie to bo wiem np ze wiekszosc starszych kobiet ode mnie same chcialaby byc na moim miejscu .
Nie rozmawialam jeszcze o jego zwiazkach,ale nie zaprzecze ze mam zamiar.Jak narazie malo o nim wiem bo przez telefon nie rozmawia sie o prywatnych sprawach.Narazie chce znac rozne opcje i opinie innych czy warto czy nie... na co mam patrzec..co jest wazne a co nie.

30

Mloda_092 napisał/a:

Kieruje sie do Mussuki.. Jak bys mieszkala zagranica i mowila i pisala w innym jezyku od ponad 10 lat ciekawe jak ty bys pisala wink chodzilo mi glownie o pomoc w tej sytuacji a nie lapania mnie za slowka i sugerowania mi powrotu do nauki jezyka polskiego.Wiem ze strzelam bledy i nie uzywam przecinkow czy nie pisze "ó,ś,ć...." i uwierz mi ze gdyby nie google zrobilabym ich wiecej .Jak by tak kazdy w Polsce jeszcze znal poprawny jezyk ... ale zawsze jest komus lepiej wypomniec.

Co do sytuacji rozumiem ze wiekszosc chcialaby zebym odmowila sobie tych relacji nie mowiac mi tego w prost.
Wiekszosci z was moze sie wydawac ze jestem naiwna i przyglupia malolata bo pisze ze imponuja mi starsi faceci..ale chyba lepiej ze starsi niz chlopaczki po 16-17 lat..
Nie chodzi tu o kase ( Robertpastella)... nie wiem nawet ile zarabia i jakie sa jego zarobki... i tak czy inaczej to chyba troche
mi nie wypada pytac...i nie sadze zeby narazie to byla moja sprawa.
Pozatym,opinia ludzi ktorzy by mowili ze z "tatuskiem" bym byla czy inne tego typu zaczepki i plotki...nie obchodzi mnie to bo wiem np ze wiekszosc starszych kobiet ode mnie same chcialaby byc na moim miejscu .
Nie rozmawialam jeszcze o jego zwiazkach,ale nie zaprzecze ze mam zamiar.Jak narazie malo o nim wiem bo przez telefon nie rozmawia sie o prywatnych sprawach.Narazie chce znac rozne opcje i opinie innych czy warto czy nie... na co mam patrzec..co jest wazne a co nie.

Młoda_092 nie strzelaj focha. Każdy inaczej widzi Twój problem. Ja go widzę inaczej (jestem facet) Mussu go widzi inaczej itd.
Jednak jestem przekonany, że każdy z nas życzy Tobie jak najlepiej. Nikt Ciebie nie zmusi i nikt na Ciebie nie ma wpływu do podjęcia takiej czy innej decyzji. Zrobisz to co będziesz chciała. Ty sama musisz ocenić co dla Ciebie jest ważne, ważniejsze i bardzo ważne.
Co do Mussaki to powiem Ci, że już mnie parę razy ciągnęła za uszy tym forum i wierz mi jestem jej bardzo wdzięczny. To jest bardzo mądra kobieta. A to, że zwróciła uwagę, że coś nie tak z Twoją pisownią, to już nie raz spotkałem się tu z postami, w których autorzy z góry uprzedzali, że mają problemy z polskimi znakami.
A tak na marginesie to wiedz, że Mussaka ao dawna nie mieszka w Polsce i świetnie radzi sobie z ortografią.
Pozdrawiam

31

Mussuka napisał/a:

zawsze do uslug Lexpar. Sam widzisz jednak co to sie dzieje, jak Internet, ale nie oswiata, pod strzechy trafia:) Niedzwiedzie jeszcze spia, do wiosny mam luz, spoko;)

Mussu to już mi lżej http://emotikona.pl/emotikony/pic/2smiech2.gif

32

Jak bym od ponad 10-ciu lat, czyli w Twoim wypadku niemal od dziecka, mieszkala i uczyla sie w obcym jezyku i nadal mieszkala za granica, to bym na tamtejszych forach pisala w znanym mi jezyku, a nie kaleczyla polski tak jak Ty.
Sama mieszkam razem do kupy okolo 17 lat za granica i jakos to na moja polszczyzne wplywu nie mialo. A moje dzieciaki juz nawet nie beda probowaly pisac na polskich forach, bo nie potrafilyby. Ty masz za duze slownictwo jak na "emigrantke" - inaczej mowiac jestes niezle wygadana, ale byki walisz tak typowe dla niedouczonych rodakow, ze az w oczy to bije. Wiec, bardzo prosze, chociaz z ta zagranica nie sciemniaj.
Z cala reszta mozesz, bo mi to kalafiorem zwisa, czy sie dasz przeleciec jakiemus erotomanowi gawedziarzowi, czy nie. Z Twoich wypowiedzi przebija taka niedojrzalosc i egzaltacja, ze nie chce mi sie tej calej "afery" ze starszym panem komentowac.

33 Ostatnio edytowany przez Mloda_092 (2013-02-13 14:12:42)

Rozumiem ze staracie sie mi pomoc ,jestem bardzo wdzieczna.. ten metlik w glowie nie daje mi spokoju.Chcialabym to przemyslec wszystko na spokojnie ale ilekroc zaczynam myslec zaraz 1000 roznych pomyslow jeszcze na inny temat przychodzi mi do glowy...i na tym sie konczy. Nie chce zebyscie mysleli ze focha strzelam, nie jestem taka osoba.
Najgorsze jest to ze zawsze sie uczylam na swoich bledach a tym razem chcialabym ominac takiej lekcji zeby sie nie zrazic..

ps: jestem wygadana i nic na to nie poradze...jak mowilam wczesniej mam duzo starszych od siebie znajomych,wiec slucham ich i samo przychodzi. I nie rozumiem jak mozesz zarzucic mi ze nie mieszkam zagranica..ale jezeli nie chcesz to nie wierz.. nie przyszlam tu zeby sie klucic z kims kto stara mi sie doradzic..nie wiem ...zalogowalam sie tutaj bo sadze ze Polacy bardziej beda zdolni do Pomocy.

34

Młoda, ja jeszcze napisze jedna myśl jaka przyszła mi do głowy... oczywiście "czarną" wink
On ma 40 lat (za chwile będzie miał)...od dawna jest sam.
Ciekawa jestem, czy to nie za sprawa jego niezdecydowania i tego że wszystkie starsze kobiety od niego uciekały, nie mając ochoty go niańczyć.
Dowiedz się czegoś na temat jego związków, pracy też... nie chodzi mi o zarobki, ale o to czym się zajmuje.

35

Mloda_092 napisał/a:

Rozumiem ze staracie sie mi pomoc ,jestem bardzo wdzieczna.. ten metlik w glowie nie daje mi spokoju.Chcialabym to przemyslec wszystko na spokojnie ale ilekroc zaczynam myslec zaraz 1000 roznych pomyslow jeszcze na inny temat przychodzi mi do glowy...i na tym sie konczy. Nie chce zebyscie mysleli ze focha strzelam, nie jestem taka osoba.
Najgorsze jest to ze zawsze sie uczylam na swoich bledach a tym razem chcialabym ominac takiej lekcji zeby sie nie zrazic..

ps: jestem wygadana i nic na to nie poradze...jak mowilam wczesniej mam duzo starszych od siebie znajomych,wiec slucham ich i samo przychodzi. I nie rozumiem jak mozesz zarzucic mi ze nie mieszkam zagranica..ale jezeli nie chcesz to nie wierz.. nie przyszlam tu zeby sie klucic z kims kto stara mi sie doradzic..nie wiem ...zalogowalam sie tutaj bo sadze ze Polacy bardziej beda zdolni do Pomocy.

Młoda Ty naprawdę jesteś młoda. Jak wcześniej pisałem (jako facet) ja na Twoim miejscu byłbym bardzo ostrożny. Na chwilę obecną nie planuj z nim przyszłości a żyj teraźniejszością. Postaraj się dowiedzieć o nim czegoś więcej. Daj sobie trochę czasu. Nie śpiesz się.

36

Margolinka napisał/a:

Młoda, ja jeszcze napisze jedna myśl jaka przyszła mi do głowy... oczywiście "czarną" wink
On ma 40 lat (za chwile będzie miał)...od dawna jest sam.
Ciekawa jestem, czy to nie za sprawa jego niezdecydowania i tego że wszystkie starsze kobiety od niego uciekały, nie mając ochoty go niańczyć.
Dowiedz się czegoś na temat jego związków, pracy też... nie chodzi mi o zarobki, ale o to czym się zajmuje.

Dołącze jeszcze swoją uwagę do Margolinki może on potrzebuje kobiety do prania, sprzątania, gotowania i do łóżka.
Pomyśl o tym. Jesteś naprawdę jeszcze bardzo młoda i na związek masz czas.

37

Mloda_092 napisał/a:

z jednej strony to dobrze, ze facet jest bez bagazu??ale z drugiej strony?dziwne i jeszcze te 18 lat to duza roznica wieku. Chcesz mu kiedys pieluchy zmieniac? Jezeli nie jestes na grob zakochana to odpusc to sobie.

38

Mloda, zrobisz jak bedziesz chciala, ale posluchaj glosu doswiadczenia.

Sama jestem z facetem, ktory jest 14 lat ode mnie starszy- z jedna bardzo wazna roznica: spotkalam go gdy mialam 33 lata, nie 21. Z reka na sercu moge Ci powiedziec, ze jezeli bym go spotkala kiedy bylam zielona studentka, to ten zwiazek by sie rozpadl po paru miesiacach, z bardzo prostych powodow roznicy wieku i braku doswiadczenia z mojej strony. Pomijajac zreszta fakt, ze moj facet nawet by dwa razy na mnie nie popatrzyl, bo z zasady uwaza, ze mlodzi powinni sie z mlodymi zadawac kiedy chodzi o sprawy sercowo- romansowe.

Poza tym, naprawde bardzo mi to podejrzane gdy gosciu w srednim wieku jest samotny, bo wacham problemy w relacjach z kobietami.

39

Mussuka napisał/a:

Jak bym od ponad 10-ciu lat, czyli w Twoim wypadku niemal od dziecka, mieszkala i uczyla sie w obcym jezyku i nadal mieszkala za granica, to bym na tamtejszych forach pisala w znanym mi jezyku, a nie kaleczyla polski tak jak Ty.
Sama mieszkam razem do kupy okolo 17 lat za granica i jakos to na moja polszczyzne wplywu nie mialo. A moje dzieciaki juz nawet nie beda probowaly pisac na polskich forach, bo nie potrafilyby. Ty masz za duze slownictwo jak na "emigrantke" - inaczej mowiac jestes niezle wygadana, ale byki walisz tak typowe dla niedouczonych rodakow, ze az w oczy to bije. Wiec, bardzo prosze, chociaz z ta zagranica nie sciemniaj.
Z cala reszta mozesz, bo mi to kalafiorem zwisa, czy sie dasz przeleciec jakiemus erotomanowi gawedziarzowi, czy nie. Z Twoich wypowiedzi przebija taka niedojrzalosc i egzaltacja, ze nie chce mi sie tej calej "afery" ze starszym panem komentowac.

Mieszkam prawie 30 lat za granica, moje dzieci slabo mowia po polsku o pisowni nie maja pojecia.
Caly czas obracam sie w srodowisku polakow, mam przyjaciol, rodzine, znajomych, do dzieci tez mowie po polsku, ale moj maz nie i one ze soba tez nie.
Moja polszczyzna bardzo ucierpiala w tutejszych szkolach, zaczelam ja ratowac dopiero jako panienka, kiedy to poznalam duzo mlodziezy polskiej i do tego zabujalam sie w polaku.
Slownictwo sie lapie od innych polakow, gorzej z pisownia, ale nie widze powodu zeby kogos przepedzac z forum bo bledy robi:)
Pisze tez na tutejszym forum, ale mam jakas metalnosc do Polski, taka jakas dziecieca tesknota, ciekawosc ludzi i swiata. Czytam tez polskie ksiazki no i forum... tak sobie pomagam.

Co do reszty to sie zgadzam... szkoda marnowac takiej mlodej dziewczyny dla takiego faceta z ktorym definitywnie jest cos nie tak:
po pierwsze ktory facet w tym wieku nie ma dzieci (moze jest bezplodny?)
Drugie, dlaczego nie mial zony albo czegos zblizonego do malzenstwa?
Trzecie, dlaczego chce miec taka mlodziutka za partnerke? ( No chyba ze do wyra)
Osobiscie odradzam, zadna przyszlosc, a tylko nieprzyjemnosci.

40

Mussuka napisał/a:

zamiast przyczepiania sie do jej bledow ortograficznych, moglabys poswiecic tego posta na jakas madra rade dla autorki:) niestety, nie kazdy musi byc tak wyuczony jezyka polskiego, ortografii itd jak Ty, wiec troszeczke wyrozumialosci... nigdy na zadnym forum nie spotkalam sie z takim krytycyzmem na temat ortografii itd... rozumiem jakby nie mozna bylo sie rozczytac z tego co autorka pisze, ale prosze Cie, litosci...

41

Droga autorko.
Nie mam uprzedzeń co do różnic w wieku. Nie można powiedzieć, że na pewno coś z nim nie tak, że na pewno nie wyjdzie.
Mój  mąż jest ode mnie starszy dobrze ponad 20 lat.
Ale to nie znaczy, że każdy związek z różnicą wieku będzie udany.
U nas występuje kilka czynników, które czynią różnice wieku bez znaczenia, tak bardzo, że nawet inni tej różnicy nie widzą.

Kochana. Nie przejmuj sie wiekiem. Ja tez gustuje w starszysz facetach... smile Moj obecny partner jest 16 lat starszy ode mnie... i Ci powiem, ze jest zajebiscie. Dogadujemy sie wspaniale. Czasem dopada nas kryzys, ale to jest we wszystkich zwiazkach.
Mamy dwoje dzieci i planujemy zestarzec sie razem....
Bylam wczesniej w zwiazku z facetem 37 lat starszym... To byla masakra... Ale mnie tak zbajerowal, ze wyszlam za niego za maz...

Tylko musisz sie liczyc z tym, ze jak ty bedziesz miec 40, on bedzie pod 60 i moze byc problem z seksem...

43

No wlasnie?problem z sexem. Kobieta 40-letnia jest w tym wieku jest bardzo nastawiona na sex. Wiadomo, dojrzalosc, znajomosc swojego ciala, poczucie swojej wartosci?
a tu taki facet po 60-tce?. A wasze dzieci jak dlugo beda mialy ojca-dziadka?
Dzewczyno, poszukaj sobie chlopa w swoim wieku. No chyba, ze juz wpadlas jak sliwka w kompot:-)

44

Co do tej calej afery z ortografia... mam problemy.. przynaje, moglam napisac na poczatku .. nie czytam polskich ksiazek..ani czasopism ani nie bywam na forach.. wiem ze powinnam znac w pelni swoj ojczysty jezyk i jego pisownie ale nie mieszkam w Polsce i nie zamierzam wracac dlatego skupiam sie na jezyku ktorego uzywam na codzien.

Co do glownego tematu,nie wpadlam az tak bardzo.. wiem tylko ze nie moge przestac myslec o nim i rowniez tego przemyslec. Nie planuje nic narazie. Narazie to sa bardzo wolne kroki bo wlasnie nie wiem czy brnac w to dalej czy wlasnie sobie odpuscic.Caly czas rozmawiamy , staram sie dowiedziec wiecej o nim od niego i jego kuzynow, znajomych...co do zwiazkow rozmawialismy tak ogolnie.. pytalam dlaczego jest sam.. powiedzial mi ze byl w zwiazkach pare razy ale nie wypalilo..i Powiedzial ze w pewnym stopniu zwatpil z zwiazki.Wiem ze ostatni strasznie przezywal.Nie pytalam czy domysla sie co moglo byc przyczyna nieudanych zwiazkow.. z jednej strony to nie moja sprawa ale z drugiej wiem ze jednak powinnam wiedziec.

45

a dlaczego nie twoja sprawa? Mysle, ze wazne jest z kim sie jest. Przeszlosc jest bardzow wazna i powinno sie o niej mowic. Zapytaj, jezeli cie to interesuje.

46

Zastanów się dobrze. W takim wieku to już może być ostatnia szansa na prawdziwy związek. Czy warto obudzi się za 10-20 lat ze staruszkiem u boku? Nie masz 20 lat żeby zmieniac facetów jak rękawiczki. Sorry za szczerość.

47

Ona właśnie ma 20 lat.
A poza tym, co z tego czy ze staruszkiem czy nie? Jak się kogoś kocha, to starość nie jest żadną przeszkodą.
Można by powiedzieć 'jego rodzice mieli raka, warto się z nim związać i obudzić z rakiem u boku za 10 lat? ' ?

48

Młoda_092 Napisz proszę do mnie maila , chciałabym Ci coś opowiedzieć...

pozdrawiam,

49

Powinnaś wiedzieć, że to, że ktoś ma nieudane związki ze starszymi facetami nie znaczy , że Ty będziesz miała nieudany,
A jak ktoś ma udane, jak ja z moim mężem, to nie znaczy, że Ty będziesz miała udany.

50

Mloda_092 napisał/a:

Dla mnie do zastanowienia.
Fajny ,przystojny ,atrakcyjny mezczyzna i nie dał sie skusic na malzeństwo,czy zwiazek partnerski?
Albo ma problem ,ktory ukrywa,albo jest 7 cudem swiata  wink

51

NinaLafairy napisał/a:

Powinnaś wiedzieć, że to, że ktoś ma nieudane związki ze starszymi facetami nie znaczy , że Ty będziesz miała nieudany,
A jak ktoś ma udane, jak ja z moim mężem, to nie znaczy, że Ty będziesz miała udany.

Racja.

52

Zeszly weekend spedzilismy razem... rozmawialismy przez 12 godzin.. nie zawsze to byly madre rozmowy,duzo sie wyglupialismy,opowiedzial mi o swoim ostatnim zwiazku ktory byl 6 lat temu.
Podczas rozmowy spytalam czy bedziemy sie tak spotykac póki ktores z nas poczuje cos do drugiej osoby czy chodzi tu tylko o sex ..( nie wiem czy dobrze zrobilam ale stwierdzilam ze jak sie nie dowiem na czym stoje to eksploduje,bo zawsze lubilam miec wszystko w glowie poukladane) spojrzal na mnie i powiedzial ze nie wie co sie dzieje ale napewno nie chodzi tu tylko o sex..
Po weekendzie pojechalam do domu,dwa dni pozniej zadzwonil do mnie i powiedzial ze ma nadzieje ze nie robi mi metliku w glowie...ze   bardzo lubi to ze moze miec mnie blisko..ze przy mnie cos wkoncu poczul,ze do mnie cos poczul i ze sie zakochuje i ze czuje sie z tym troche niezrecznie...ze moze powinien przestac myslec w taki sposob i poprostu byc ze mna jezeli nikomu to nie przeszkadza.. (chodzilo mu o moja mame,powiedzialam mamie o jego wieku,choc dalej nie wie wszystkiego.).Zapewnial mnie ze  nigdy mnie nie zrani..ze zawsze bedzie za mna stal murem,ze nigdy mnie nie zawiedzie..
Zdaje sobie z tego sprawe ze moze tak byc dlatego poniewaz wie ze nie znajdzie takiej drugiej mlodej jak ja..ale jego kuzyn powiedzial mi ze zdziwil sie kiedy uslyszal ze zadzwonil do mnie i mi to powiedzial.
Powiedzialam mu ze ja nie mam nic przeciwko,ale chce zeby pierw mnie poznal lepiej i chcialabym zeby czul sie z tym pewnie w 100%, ze chce zeby byl pewny ze napewno tego chce..powiedzial ze zgadza sie na taki uklad...
Nie potrafie mu odmowic...za kazdym naszym spotkaniem czuje ze bardziej sie pograzam..szczerze nie mysle o tym ze kiedys bedzie stary i pomarszony..ja tez kiedys bede stara..

53

Pozwolę się wtrącić.Widać,że jesteś młoda i nawina.Dorosły facet oczekuje głównie sexu i niełudź się,że jest inaczej.To tylko jego gra,aby ciebie sobie podporzondkować.Ogarnij się dziewczyno.Mówi ci to dorosły facet.

54

Jak dorosły facet oczekuje głównie seksu, to nie jest wcale dorosły.

55

A ja myślę, że autorka już podjęła decyzję. Zachłysnęła się tym, że "dojrzały mężczyzna" się nią interesuje i koniecznie chce spróbować "jak to jest".
Tylko musi być świadoma, że facet dwa razy starszy od niej nie będzie długo myślał o "motylkach w brzuchu" i randkach...on będzie myślał o konkretach.

56

Marek jezeli ty tak myslisz to brawo,jestem niedojrzala i naiwna ale napewno nie glupia...Kazdy kiedys taki byl,nie prawdaz?Nie sztuką jest myslec fujarką i nie kazdy facet jest taki.. Margolinka zdaje sobie z tego sprawe, zastanawia mnie tylko to dlaczego akurat mna sie zainteresowal skoro moglby miec 50 takich jak ja..to tez daje troche do myslenia..moim zdaniem nie mozna tez odrazu zakladac ze cos z nim jest nie tak ze chce mnie zaraz wykorzystac bo gdyby chcial to bym to zobaczyla na samym poczatku..(nie staram sie go bronic tylko proboje przemyslec wszystkie mozliwosci...)

57

Moim zdaniem ten facet zauwaza Twoją fascynację nim i jest dumny z tego,ze taka młoda,fajna laska na niego poleciała. Dowartościowuje siebie tym. Nigdy nie byłaś w powaznym zwiazku więc nie wiesz tez dokładnie jakie faceci gierki stosują by uwieść dziewczynę. Zyczę Ci jak najlepiej ale tez proszę zebyś była ostrozna. Zaden facet Ci się nie przyzna,ze liczy się dla niego przede wszystkim seks..będzie uzywał górnolotnych słów by Cię do tego nakłonić..Pomyślałaś o tym,ze moze wybrał sobie taką młodą bo po prostu podobają mu się młode ciałka i taka kobieta ma większą chęć na seks niz kobieta w jego wieku? Poza tym moze jesteś jeszcze dziewicą a dla niego to juz całkiem ogromny plus-gdzie znajdzie sobie dziewicę w swoim wieku?
Moim zdaniem prawie 20 lat to jest ogrooomna róznica wieku.. I gdzie w tym wszystkim Twoje potrzeby? Będziesz chciała chodzic na imprezy,wyszaleć się..no nie oszukujmy się w tak młodym wieku na pewno wink i co będzie mu chciało? Będziesz chciała wziąć ślub,urodzic dziecko..co on na to? Bo wątpię,zeby koło 50  chciało mu się być tatusiem. Dziecko będzie miało 10 lat a tatuś 60? Postaraj się myśleć nie tylko o tym co tu i teraz jak wam cudownie itp lecz tez o przyszłości. wink

58

Mloda_092 napisał/a:

Margolinka zdaje sobie z tego sprawe, zastanawia mnie tylko to dlaczego akurat mna sie zainteresowal skoro moglby miec 50 takich jak ja..to tez daje troche do myslenia..moim zdaniem nie mozna tez odrazu zakladac ze cos z nim jest nie tak ze chce mnie zaraz wykorzystac bo gdyby chcial to bym to zobaczyla na samym poczatku..(nie staram sie go bronic tylko proboje przemyslec wszystkie mozliwosci...)

Młoda a zdajesz sobie sprawę, że możliwe iż  50 innych młodych już od niego dawno uciekło, a on dalej szuka naiwnej?
Masz świadomość, że wcale nie musisz być "tą wyjątkową" a jedynie jedną z wielu? Czy starasz się myśleć rozsądnie i patrzeć na wady tego związku, zamiast na siłę szukać zalet? Pamiętaj, że na samym poczatku każdy facet (jak i kobieta) pokazuje się z najlepszej strony. On nie pokaże Ci na poczatku, czy chce Cię wykorzystać czy nie, nie spyta Cię o to wprost. To nie miało by sensu, bo która dziewczyna dała by się dobrowolnie wykorzystać? On musi mówić miłe słowa, zachowywać się tak, aby Cię zaciekawić i zachęcić do dalszej znajomości. A zauroczona młoda kobieta (starsze także, choć już nie wszystkie) jest naiwna i naiwnie wierzy w to co facet powie. "Bo niby dlaczego miałby udawać i kłamać?" A jak myślisz? Dlaczego zdradzający mężowie okłamują swoje kochanki, że ich zony takie wredne i oziębłe jędze? Po to aby kochanka zechciała wejść w układ i uwierzyć, że to w niej znalazł "ukojenie skołatanej duszy". A jaka jest prawda wszyscy wiemy.
Jesteś gotowa na życie z 20 lat starszym facetem i podporządkować swoje życie? Nie licz na to, że to on się podporządkuje, bo jego świat jest "20 lat starszy" i nie wróci do życia 20 latka. To Ty będziesz musiała przejść "przyśpieszone szkolenie" z dorosłości. Chcesz tego tak koniecznie? Nie chcesz się bawić i poznawać nowych ludzi, chłopaków? Chcesz natychmiast...w wieku 20 lat domu, dzieci i kredytu mieszkaniowego? Proszę bardzo... to Twoje życie i Twój wybór.
Tak jak mówiłam wcześniej, jak dla mnie 40 letni facet, o którego związkach nic nie wiesz, który mieszka sam, a na dodatek rozgląda się za 20 letnimi dziewczynami jest ... że tak powiem w "grupie ryzyka".

59

PEwnie masz racje,i zaczynam rozumiec powoli ze to wszystko nie ma sensu.. lubie wychodzic i poznawac nowych ludzi,wiem ze  nie przeszkadzaloby mu to do pewnego czasu.Pewnie to cale zauroczenie potrwaloby przez jakis czas a potem zaczeloby sie "pieklo".. moze nie koniecznie.. ale sprawdzajac jednak mam cos do stracenia (swoja mlodosc).Postaram sie to zakonczyc jak najszybciej,dziekuje wszystkim za cierpliwosc.

60

Młoda, o to właśnie mi chodziło...abyś pomyślała nie tylko "co możesz zyskać", ale i "co możesz stracić".
Przemyśl wszystko na spokojnie i podejmij decyzję.
Na związek z dużo starszym mężczyzną można zdecydować się, jeśli zależy nam w tej chwili, tu i teraz na spokojnym i ustatkowanym życiu. Wtedy można zaryzykować. 20 latka moim zdaniem, powinna jednak korzystać z życia, a nie przyspieszać swoje życie o "20 lat". Bo chyba nie pragniesz "tu i teraz" zakładać już rodziny, zachodzić w ciążę i mościć gniazdko na starość.

Posty [ 61 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Poznalam duzo starszego mezczyzne-Czego sie spodziewac?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024