wysyłanie cv, gdy firma nie prowadzi rekrutacji, itp.. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » wysyłanie cv, gdy firma nie prowadzi rekrutacji, itp..

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1 Ostatnio edytowany przez aleksa121 (2013-02-07 15:10:26)

Temat: wysyłanie cv, gdy firma nie prowadzi rekrutacji, itp..

Od dłuższego czasu bezskutecznie poszukuję pracy. Skończyłam studia, mam 30 lat. Jestem nauczycielem, jednak po kilku miesiącach przepracowanych w szkole nie wiążę z tym swojej pracy zawodowej. Później pracowałam w zupełnie innej branży - jako opiekun niepełnosprawnych.
Zależy mi na pracy biurowej, jednak na moje aplikacje nikt nie odpowiada. Byłam zaledwie na kilku takich rozmowach dotyczących pracy biurowej, jednak nie przyniosło to żadnego skutku, bo nadal pozostaję bez pracy.
Do tej pory wysyłałam CV na ogłoszenia pojawiające się w internecie, a teraz zastanawiam się czy nie wysłać swoich cv do różnych firm, np. na stanowisko pracownika biurowego. Tylko jak się do tego zabrać? Co wpisać w treści maila, jak napisać LM, gdy firma nie prowadzi w tej chwili naboru. Czy takie wysyłanie cv do firm, biur pomimo mojego braku doświadczenia  jest  sensowne? Może ktoś był w podobnej sytuacji? Chciałabym w końcu znaleźć pracę, by znalazł się ktoś, kto da mi szansę pomimo braku doświadczenia zawodowego. Póki co nic z tego nie wychodzi.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: wysyłanie cv, gdy firma nie prowadzi rekrutacji, itp..

Witaj,

Zależy mi na pracy biurowej, jednak na moje aplikacje nikt nie odpowiada. Byłam zaledwie na kilku takich rozmowach dotyczących pracy biurowej, jednak nie przyniosło to żadnego skutku, bo nadal pozostaję bez pracy.

w takiej sytuacji wcale nie musisz posiadać doświadczenia, żeby okazać się interesującym kandydatem. Należy jednak odpowiednio przedstawić to w cv. Jeżeli byłaś na rozmowach to wiesz czego wymagają, zastanów się które cechy posiadasz, co możesz jeszcze "udoskonalić" ?

Do tej pory wysyłałam CV na ogłoszenia pojawiające się w internecie, a teraz zastanawiam się czy nie wysłać swoich cv do różnych firm, np. na stanowisko pracownika biurowego. Tylko jak się do tego zabrać? Co wpisać w treści maila, jak napisać LM, gdy firma nie prowadzi w tej chwili naboru. Czy takie wysyłanie cv do firm, biur pomimo mojego braku doświadczenia  jest  sensowne?

Jak się do tego zabrać?

otwierasz panoramę firm tudzież inną książkę teleadresową wyszukujesz w swojej miejscowości firmy, przedsiębiorstwa i albo jedziesz bezpośrednio albo wysyłasz mailem.

co wpisać w treści maila?

może np: poszukuję pracy na stanowisku.......... Jestem osobą ...( tutaj możesz napisać swoje mocne strony, które wykorzystasz w pracy z biurze) rzetelną, umiejętnie zarządzam sobą w czasie dzięki temu moja praca jest zawsze wykonywana terminowo i dokładnie. Potrafię obsługiwać urządzenia biurowe takie jak ksero, fax. W stopniu dobrym znajomość obsługi komputera w tym MS Office oraz internetu.
Jeżeli poszukują Państwo lub w najbliższej przyszłości będa poszukiwać pracownika biurowego będę wdzięczna za możliwość spotkania i osobistego zaprezentowania swojej kandydatury.
W załączniku pozwalam sobie przesłać dokumenty aplikacyjne.
- to oczywiście tylko przykład.

Jeżeli chodzi o lm w takim przypadku proponuje odstąpić od wysyłania.
Zawsze warto próbować, jest ciężko na rynku pracy, pracodawcy o tym wiedzą. Dziś samo odpowiadanie na ogłoszenia to za mało niestety.

Warto jeszcze raz przeanalizować swoje dokumenty aplikacyjne. Skoro długo szukasz pracy bez efektu gdzieś musi być "haczyk", uważam że brak doświadczenia nie do końca musi stanowić o niepowodzeniu.

Gdybyś miała pytania służę pomocą.

3

Dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze pytanie odnośnie tego do kogo wysłać swoją aplikację? Nie zawsze na stronie internetowej jest podany adres do kogoś z rekrutacji? Co wtedy?

I jeszcze jedno... Widzę, że dość dobrze orientujesz się w temacie, czy mogę podesłać Ci na priv swoje CV, rzucisz na nie okiem? Co można by było dodać, a co usunąć, itp?
Zastanawiałam się czy warto dać swoje cv do napisania komuś, kto zajmuje się tym profesjonalnie? Jedni mówią, że warto, inni twierdzą, że to strata pieniędzy...

4

Jeżeli nie ma podanego maila do konkretnej osoby to wysyłasz na skrzynkę biura, sekretariatu.

Podeślij swoje cv postaram się pomóc. Owszem warto skorzystać z profesjonalnej pomocy w tworzeniu cv. Osobiście zajmuję się projektowaniem kariery ( w tym pomocą w tworzeniu cv) ale nigdy nie jest to "suche" napisanie dokumentu, każdy przy tworzeniu tego cv uświadamia sobie swoje sukcesy, dobre strony, braki etc. wtedy też łatwiej idzie na rozmowie rekr.

Postaram ci się udzielić kilku wskazówek dzięki którym będziesz mogła sama popracować na swoim cv. Czekam na maila smile

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » wysyłanie cv, gdy firma nie prowadzi rekrutacji, itp..

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024