Zakochałem się w przyjaciółce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zakochałem się w przyjaciółce

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Zakochałem się w przyjaciółce

Mimo, że jestem facetem postanowiłem napisać na tym forum i liczę na waszą pomoc.

Znam się z Moja Przyjaciółką już bardzo długo. Bardzo dużo przeszliśmy - ona mi dużo pomagała i ogólnie przechodziliśmy różne ciężkie sytuacje. Od jakiegoś dłuższego czasu zauważyłem, że czuję coś do niej więcej. Może to jest chore ale jak to poczułem zacząłem się odcinać - ona nie wie o tym co do niej czuję. Myśli, że odcinam się z innych powodów to też jest prawdą ale między innymi chodzi o to że coś do niej czuję więcej niż tylko przyjaźń...

Nie wiem co mam robić. Wiem, że jak jej powiem co czuję to ją stracę, a tego nie chcę....

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez pawcio22 (2013-02-05 23:24:14)

Odp: Zakochałem się w przyjaciółce

Znam to z doświadczenia. Miałem kiedyś taką właśnie "przyjaciółkę", do której mnie momentami ciągneło; mam wrażenie, że ją do mnie też. Któregoś razu poszliśmy do kina tak po prostu - jako koledzy. Żegnając się zaczęliśmy się całować i było to tak dziwne, że od tego momentu, a będzie już ze dwa lata, praktycznie w ogóle się do siebie nie odzywamy. Przyjaźń między kobietą, a mężczyzną istnieje do momentu aż któraś strona się nie zakocha wink.
Na Twoim miejscu powiedziałbym jej, że to chyba coś więcej niż przyjaźń i czekał na reakcje. Wyjścia masz dwa, albo będziecie razem, albo w zasadzie koniec i przyjaźni i może nawet koleżeństwa. Ale po co się męczyć? Popłaczesz tydzień-dwa, albo miesiąc i się wyleczysz.
Może i łatwo mi mówić, ale sam tak zrobiłem i sytuacja się momentalnie wyklarowała wink. Ale ze mnie żaden pomocnik, bo sam pomocy tutaj właśnie szukam tongue

3

rozważałem już wszystkie opcje. Na początku naszej znajomości i trochę później powiedziałem, że czuję coś do niej więcej i ona kończyła znajomość. Jednak jakoś się udało i mieliśmy ze sobą kontakt. Tak było dwa razy, fakt to było raczej na początku naszej znajomości. Ona widzi we mnie przyjaciela, wiem o tym i jestem tego pewien. Teraz nie mamy ze sobą kontaktu bo jakoś nie potrafimy znaleźć wspólnego języka i po ciuchu liczę na to że to co jest we mnie zgaśnie... Codziennie o niej myślę. Jak jej powiem to ją stracę jestem tego pewien. Nie zniósłbym tego, bo ona jest pierwszą osobą w moim życiu, która tyle o mnie wie, przed która tak się otworzyłem...

4

Musicie być parą, całować się, potem seks. Tak to widzę.

Nie ma sensu się od niej odcinać -- to chore separować się od osoby, którą się kocha.

Moim zdaniem przyjaźń kobieta-mężczyzna dopiero wtedy jest stabilna, gdy jest seks, gdy nie tylko duchowo ale i fizycznie jest się bardzo blisko. Może udałoby się z tego zrobić udane małżeństwo... ale jak związek nie wypali, to wtedy zostanie przyjaźń jeśli te dwie osoby za bardzo się nie skrzywdzą.

5

ta.. co zrobię to i tak będzie źle. Powiem jej co czuję to ją stracę. Nie powiem i będę próbował zdusić będę się męczył. Jedyna nadzieja, że jakoś to zniknie..

6

Skąd wiesz, że ją stracisz?? Może jednak warto zaryzykować??
Ja też miałam przyjaciela, w którym się zakochałam.
Zaryzykowałam, powiedziałam mu o tym i już 4 lata jesteśmy razem smile
Powiedz jej co czujesz bo jeśli tego nie zrobisz będziesz żałować, że nie zaryzykowałeś.

7

skąd wiem? bo już na początku ona mnie zaszufladkowała. Dwa razy zaczynałem coś do niej czuć, powiedziałem jej o tym i chciała ucinać znajomość, więc nie wierzę żeby teraz było inaczej...
Tylko pozazdrościć Twojej sytuacji.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zakochałem się w przyjaciółce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024