Alli- pochlaniacz tluszczu??? - Netkobiety.pl

Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

#1 2009-05-11 20:25:06

karina85
Cioteczka Dobra Rada

Alli- pochlaniacz tluszczu???

Ktos bral???  to dziala?? czy jak zwykle  SCIEMA????

#2 2009-05-26 10:09:25

anna_g
Mój jest ten kawałek podłogi

Re: Alli- pochlaniacz tluszczu???

ja słyszałam raczej mało pochlebne opinie na temat tych tabletek. Sama wcześniej formoline łykałam i byłam bardzo ciekawa jak działają te alli. Ale okazuje się, że raz, że się wolniej chudnie (jeszcze wolniej niż z tymi moimi) to jeszcze żeby nie mieć kłopotów ze zdrowiem trzeba dietę zmienić. No i cena...150 zł to troche dużo...

#3 2009-06-01 14:22:22

madzia_usa
Tajemnicza Lady

raz, że dużo a dwa to czytałam, że są straszne efekty uboczne. No i dłużej się chudnie. Widziałam ostatnio zestawienie alli i Formoline i chyba dobrze, że wybrałam te drugie...

#4 2009-07-06 16:35:10

kofeinka
Niewinne początki

O Alli wiele różnych opinii słyszałam. Wyczerpująco na jego temat napisała na forum we-dwoje.pl udzielająca tam porad dietetyczka.
Przeklejam:

Jest to faktycznie stary i bardzo dobrze znany lek wystepujący do tej pory pod nazwą "xenical". Substancja aktywna jest ta sama (orlistat).
Zacznijmy od tego że do tej pory orlistat był dostępny jedynie na receptę, teraz pozornie ze zmniejszona dawką (faktycznie dziennie przyjmuje się nawet więcej niż wersji na receptę) jest on dostępny jako lek OTC (bez recepty).
Nie można odmówić mu skuteczności ponieważ jest to LEK (a nie suplement diety) jednakże jego stosowanie wiąże się z KONIECZNOŚCIĄ ZMIANY DIETY. Orlistat działa przez blokowanie lipazy trzustkowej (odpowiedzialnej za trawienie tłuszczu) i przez to tłuszcz nie jest wchłaniany a wydalany... i tu zaczynają się schody. Jak wydalany jest ten tłuszcz? Głównie z kałem ale również przez skórę... jeśli zastosujemy diete niskotłuszczową (której nalezy przestrzegać baaaardzo dokładnie) nie czeka nas nic "złego" poza ewentulanym niedoborem witamin z grupy A D E K oraz przesuszenie naskórka (łuszczy się szczególnie wierzchnia skóra dłoni).
Gorzej jest natomiast jeśli zignorujemy zalecenia dietetyczne i zastosujemy ten lek, zaskutkuje to bardzo nieprzyjemnymi tłuszczowymi biegunkami które mogą byc trudne do opanowania (i powstrzymania...), zawartość tluszczu w pocie również się zwiększy co moze być nieprzyjemne ze wzgledów estetycznych. Długotrwałe tłuszczowe biegunki są niebezpieczne dla zdrowia szczególnie ze wzgledu na jelito grube, które nie jest przystosowane do duzych ilości tłuszczu w kale.

Moja opinia: Czy ALLI czy Xenical - TAK, ale tylko jeśli mamy do czynienia z OTYŁOŚCIĄ (BMI powyżej 30), i tylko pod stała opieką lekarza i dietetyka. No i oczywiście tylko dla osób które są w stanie przestrzegac diety i mają fundusze aby zakupić ten środek

#5 2009-07-09 20:46:22

missy
Niewinne początki

kofeinka a to prawda ze przy stosowaniu alli moze sie popuscic troche w galoty ?smile ktorejs z was sie zdarzylo? pytam bo kiedys czytalam ze tak sie dzieje i to dosyc czesto wink

Stopka forum