Notoryczne zalewanie mieszkania. Jakie podjąc kroki....? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Notoryczne zalewanie mieszkania. Jakie podjąc kroki....?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: Notoryczne zalewanie mieszkania. Jakie podjąc kroki....?

Problem polega na notorycznym zalewaniu mieszkania ktore mamy wykupione a jest zalewane przez mieszkanie komunalne. Wyglada to tak;
Wczesniej mieszkala w nim mloda para z dzieckiem ( alkohol,patologia ;\ ) I kilka razy nas juz zalewali ale ze mieszkanie jest ubezpieczine dzw do naszego ubezpieczyciela przyjezdzal robil zdjecia i bylo jakies tam odszkodowanie a z tamtych zciagali to windykatorzy... problem sie nie rozwiazal bo mieszkanie bylo przez nich jakies 3 razy zalewane jeszcze.Wyprowadzili sie ale mieszkanie to wynajęli ( a to chyba jest nie zgodne z prawem ) (Niby oni tam mieszkaja ale tak nie jest a za ta rudere biora 400zl od babki ktora tam teraz mieszka) Nie powiedzieli jej o rurach ktore sa zepsute. Pierwszy dzien jak wprowadzila sie babka puscila wode a pokoj zalany kapie z sufitu tynk odpada... neutral Poszłam i mowie jaka jest sytuacja o ona na to ze co moze zrobic jak bedzie tylko miesiac tu mieszkac.Zalała nas jeszcze 2 razy rowno i dokładnie. Rpk ktore powinno dogladac takich usterek ma to w 4 literach. Bylo zglaszane przyjezdzali cos robic a tak naprawde nic nie zrobili bo nadal sie leje. Ktoregos dnai sufit poprostu runie. Wkurzylam sie napisalam podanie do burmistrza miasta i do RPK (rejonowe przedsiebiorstwo komunalne) o natychmiastowa interwencje. Trzeba czekac tydz na rozpatrzenie sprawy.... Przyjechalo dwoje ludzi chyba z rpk ale przywital ich tylko szczekajacy pies. Dzis w nocy znowu kapało z sufitu. Jestem bezradna nie wiem co robic. ubezpieczyciel mowil ze w takiej sytuacji mozna dostc odszkodowanie od RPK. Nie wiem. Mieszkanie mam po remoncie sufit łacznie byl zalewany okolo 8 razy a raz nawwet w wigiliee!!! co mam ciagale dzw po ubezpieczyciela dostawac marne grosze na odmalowanie sufitu i tak w kolko??? mam dosc prosze kogos o rade co mozna w tej sprawie zrobic...
Przepraszam za błedy!!!
Pozdrawiam smile

Ręce opadaja!!! ;(

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Notoryczne zalewanie mieszkania. Jakie podjąc kroki....?

Trzeba isc do administratora budynku.bo praktycznie za zalania odpowiadaja sasiedzi,ktorzy sie niby wyprowadzili

3

nie mamy administratora. kazden sobie...

4

To jest sprawa  cywilna sądowa.Musisz najpierw napisać do tych ludzi ,którzy ci zalewają mieszkanie,aby przestali   zalewać   i usuneli szkody które już powstały u ciebie w mieszkamiu.Wysyłasz do nich to   wezwanie  listem poleconym.Piszesz im .że jeżeli nie zrobią tego czego od nich wymagasz to sprawę skierujesz do sądu.Sprawe kieruje się do sądu rejonowego wydział cywilny w danym mieście lub powiecie.Administratod domu czy spółdzielnia   nie rozwiązują spraw sąsiedzkich.A w sądzie przedstawiasz potwierdzenie z poczty iż wysyłałeś upomnienia sasiadom ale to nic nie dało i musiałeś do sadu.A sąd im powie co i jak.Zapłacą za sprawe i za zniszczenia.Pozdrawiam.

5

A od jakiego ubezpieczyciela dostajesz marne grosze? Ja miałam trzy razy zalane mieszkanie, właściwie kawałek sufitu, a z PZU dostałam tyle, ze mogłam wyremontować dwa pokoje za to smile

6

Ja też znam problem zalewanego mieszkania, aż za dobrze. Niestety nie byłam na tyle mądra by je ubezpieczyć, zrobiłam to dopiero po fakcie. Ale teraz już niczego się nie boję:) Zobaczymy jak się pzu spisze jak coś się wydarzy

7

Lepiej żeby się nie wydarzyło, ale wiadomo przezorny zawsze ubezpieczony smile Co jak co, ale mieszkanie to w pierwszej kolejności warto ubezpieczyć, ja tez miałam nauczkę to teraz nawet wzięłam  takie  dodatkowe ubezpieczenie  od szkód wyrządzonych np. przez własnego psa smile

8

No tak, mam nadzieję że nigdy nie będę musiała sprawdzać skuteczności firmy:)
A psa to musisz lepiej pilnować:)

9

Lepiej nie sparwdzać, ale życie jest życie...
A jeśli chodzi o psa to tak, trzeba pilnować, ale jak nikogo w domu nie ma to nie tylko kapcie zjedzone niestety, dlatego wzięłam to ubezpieczenie, chociaż najbardziej to się przydaje do zwrotu  kosztów leczenia.

10

deana napisał/a:

A od jakiego ubezpieczyciela dostajesz marne grosze? Ja miałam trzy razy zalane mieszkanie, właściwie kawałek sufitu, a z PZU dostałam tyle, ze mogłam wyremontować dwa pokoje za to smile

A prosze napisz ile kosztuje Ciebie takie ubezpieczenie w PZU?
czy mówimy tutaj o jakis duzych kosztach ?

11

Ubezpiecz mieszkanie,zawiadom administratora i to nauczy sąsiadów pilnowania wody:)
pozdrawiam

12

To zależy na jaka sumę chcesz ubezpieczyć, ile ryzyk ma zawierać polisa, wszystko zależy od indywidualnych wyliczeń, ale drogo nie wychodzi, na pewno się opłaca.

13

Ja własnie boire pod uwage podobne ubezpieczenie.A mysle ze skorzystam z oferty PZU ,poniewaz juz wykupowałam tam OC.

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Notoryczne zalewanie mieszkania. Jakie podjąc kroki....?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024