Jaki Film na Walentynki? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Jaki Film na Walentynki?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 43 ]

Temat: Jaki Film na Walentynki?

14 luty tuż tuż smile

Jaki Film proponujecie na wieczór Walentynkowy w domu?

Parę lat temu w Dzień Walentego byliśmy w kinie na "Lejdis" smile
Dla mnie i męża był to strzał w 10 smile i takiego filmu szukam smile
Fajny, romantyczny i śmieszny.

Dajcie jakieś propozycje!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jaki Film na Walentynki?

"Słodki listopad" - piękna Charlize Theron w tej roli,  jej ekstrawagancki styl życia, za którym kryje się tajemnica. I przypadkowe spotkanie z  mężczyzną z kompletnie innego świata. Oba światy w pewnym momencie zaczynają funkcjonować razem smile

"Miłość na zamówienie" - nie lubię komedii. Ale tu muszę przyznać uśmiałam się smile Nie żadna głupia komedia, ma w sobie sporą nutę intrygi i palący się grunt pod nogami z drugiej strony big_smile

"To właśnie miłość"- cudowna historia 10 różnych par; każda z inną historią, problemami, na innym etapie związku.

3 Ostatnio edytowany przez jagodaa.. (2013-01-25 13:31:06)

Dziękuję i czekam dalej na Wasze propozycje! smile

4

Btw, "Lejdis" to film romantyczny? wink

Z innych to jeszcze np. "Pan i pani Smith" -na planie którego poznali się Angelina i Brad;)
"Vicky, Cristina, Barcelona":)

5

"Dziewczyna i chłopak. Wszystko na opak"- super komedia, nieszablonowa, inna, a jaka cudna.

"500 dni miłości"- ten film koniecznie trzeba obejrzeć. Opowiada o uczuciu młodego mężczyzny- jego wyobrażenia o dziewczynie, potem nieśmiałe podchody...Wszystko okraszone świetnym humorem.

"Jeden dzień"- to już melodramat, ale na pewno odpowiedni na Dzień Świętego Walentego...On przebojowy, przystojny. Ona cicha i ułożona. Pozornie nic ich nie łączy, a jednak...Łączy ich jeden dzień- 15 sierpnia każdego roku spotykają się, by pobyć ze sobą...Czy kiedyś będą ze sobą nie tylko tego dnia?

6 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2013-01-25 22:08:26)

Jaga Baba07 napisał/a:

"Jeden dzień"- to już melodramat, ale na pewno odpowiedni na Dzień Świętego Walentego...On przebojowy, przystojny. Ona cicha i ułożona. Pozornie nic ich nie łączy, a jednak...Łączy ich jeden dzień- 15 sierpnia każdego roku spotykają się, by pobyć ze sobą...Czy kiedyś będą ze sobą nie tylko tego dnia?

Oj, z tym filmem ja bym uwarzala wink Nie jest to lekka fabula na romantyczny wieczor, niespecjalnie mi sie podobal, mimo ze wszyscy zachwalaja tongue

Moze ""To tylko seks" z Timberlakem (nie wiem jak odmieniowac to nazwisko big_smile) i M. Kunis smile
Lekkie, wesole, o seksie, ale nie calkiem glupie smile

Domyślam się, że powinny paść romantyczne propozycję? Bo znam osobę, która zawsze na Walentynki razem ze swoim facetem oglądają jakiś makabryczny film w stylu "Piły" albo najdurniejszy z możliwych horrorów big_smile. Dla nich to już taka walentynkowa tradycja.

8

Na Walentynki polecam "Pamiętnik 2004"
Jestem pewna, że zarówno Tobie jak i mężowi przypadnie do gustu smile

9

Mnie się podobał "Zakochani w Rzymie" ; )

10

Ja gorąco polecam film "Kochankowie z kręgu polarnego" smile

11

"Poradnik Pozytwnego Myslenia" - byłam wczoraj na specjalnym pokazie - zakochacie sie w tym filmie i w Jennifer Lawrence smile

12

Ja myślę że Poradnik pozytywnego myślenia świetnie się nadaje. Miałam iść na walentynki ale jednak idę dzisiaj na premierę smile

13

A można prosić o jakąś recenzję tego Poradnika?;)

14

vandetta napisał/a:

Ja myślę że Poradnik pozytywnego myślenia świetnie się nadaje. Miałam iść na walentynki ale jednak idę dzisiaj na premierę smile

i co myślisz? Ja właśnie planuję się na to wybrać na Walentynki smile

15 Ostatnio edytowany przez SmartGuy (2013-02-12 11:06:14)

Dinka4 napisał/a:
vandetta napisał/a:

i co myślisz? Ja właśnie planuję się na to wybrać na Walentynki smile

Ja już kupiłem bilety by zabrać moją Walentynkę na ten film smile

opinia z filmwebu: Genialne aktorstwo a także piękny film o miłości i przyjaźni, o trudnych decyzjach, aby pokochać tych, którzy wyciągają nas z obłędu a nie do niego doprowadzają. O kruchości ludzkiej psychiki i pięknym powrocie. Uwielbiam takie filmy gdzie podczas seansu zapada cisza, którą grzech jest przerwać a większość widzów stara się dyskretnie wytrzeć ukrytą gdzieś łzę.
To jest ta poprawność polityczną którą u Amerykanów lubię, stworzyć film po którym człowiek będzie chciał być lepszy , bardziej wrażliwy na ludzką słabość, nie ma w filmie na całe szczęście ukrytych podtekstów politycznym ( no może poza kryptoreklamą produktów Apple tongue) i na siłę promowanego ostatnio równouprawnienia. Czysta miłość, pure love, pomiędzy złamaną przez życie młodą ( piękną) kobietą i zdruzgotanym psychicznie nauczycielem historii. Niby nic nowego, niby nic nas nie może tu zaskoczyć, lecz jak pięknie pokazano tu determinacje i walkę o miłość o prawo do przebaczenia i powrotu do życia wśród żywych. Zakończę tylko fragmentem pięknego wiersza Stachury, który mógłby spokojnie pokazać się, jako motto filmu:
"...Nie brooklyński most
Lecz na drugą stronę
Głową przebić się
Przez obłędu los -
To jest dopiero coś..."

16 Ostatnio edytowany przez Mussuka (2013-02-12 11:16:15)

"Big Mama" albo "17 mgnien wiosny", ewentualnie jeszcze "Nemocnice na kraji mesta".

Przynajmniej sie posmiejeci, bo przy tych romantycznych wypocinach jw. to jedynie zasnac mozna z nudow. Szczegolnie na Woody Allenie.Chyba, ze dokreci "Romans w Krasnojarsku", moze cos sie bedzie wreszcie dzialo a nie tylko gadalo.

17

ja proponuje
-The Holiday
-Jak stracić chłopaka w 10 dni
-Jak w niebie
-Miłość i inne nieszczęścia
- Dziś 13, jutro 30
-Sposób na teściową
-Kate i Leopold

18

"Miłość na zamówienie" smile

19

Dosłownie teraz wróciłam ze swoich walentynkowych zakupów filmowych big_smile.Nie wiedziałam kompletnie jakie filmy wybrać, więc poszłam w ciemno do empiku licząc, że coś tam znajdę na jakiś działach tematycznych z okazji 14.02. Zadeklarowałam się, że zorganizuje nam wieczorek filmowy a On przyniesie butelkę wina smile. Kupiłam w końcu trzy filmy: "O północy w Paryżu", "Jedz módl się i kochaj" i "Prosto w serce", za każdy płacąc niecałe 20zł z okazji walentynkowej promocji (tylko musiałam wziąć trzy, żeby były po tych zniżkowych cenach). Spędziłam przy tym regale chyba 40 minut bo wybór był baardzo duży. W końcu padło na bardziej znane tytuły (niestety, nie jestem znawczynią kina..!!). Oglądałyście którykolwiek z tych filmów tongue? Nie chciałabym zaliczyć wtopy, więc chętnie posłucham opinii jeśli któraś z Was jakiś widziała i ma o nim wyrobione zdanie smile

20

Padło wiele ciekawych propozycji, które sama bym wymieniła. Polecam też "Miłość na żądanie" (2003) [francuski film, dla mnie wspaniała opowieść, o dwójce zakochanych, nieszablonowa], "W rytmie hip hopu" (2001) [taniec, miłość, wszystko fajnie połączone], "Ona to on" (dosyć śmieszne, podobało mi się], "Cinderella story", "Zakochana złośnica", "Apartament", "Zakochany bez pamięci".
Nie wszystkie krótko opisałam, ale jak Cię coś zainteresuje, to możesz obejrzeć smile

21

Oglądałam z tych kupionych tylko "jedz, módl się i tak dalej..." I powiem tak - jest fajny, naprawdę fajny, ładny, romantyczny, ale.. po recenzjach, po tym jak wszyscy och i ach na punkcie tego filmu uskuteczniali - spodziewałam się więcej.
Ale podchodząc bez moich wygórowanych oczekiwań - ok. Choć wydaje mi się, że to raczej babski film.

BTW - Lejdis jest romantyczny? Ok...

Ja kocham "Love actually", zwane też "To właśnie miłość" - jest piękny, życiowy, ciepły, momentami śmieszny, momentami smutny - jak to w życiu. Obydwoje z Mężem go uwielbiamy. To nasz dyżurny film, który odpalamy zawsze w okolicach Świąt BN.

I może wyjdę na dziwną, ale ja to bym na "Drogówkę" chętnie poszła... Tylko, że M. ma tryb "praca", a i dzieci nie ma komu sprzedać.

22

Lady Sidious napisał/a:

Ja kocham "Love actually", zwane też "To właśnie miłość" - jest piękny, życiowy, ciepły, momentami śmieszny, momentami smutny - jak to w życiu. Obydwoje z Mężem go uwielbiamy. To nasz dyżurny film, który odpalamy zawsze w okolicach Świąt BN.

zgadzam się w całej rozciągłości smile

23

Odświeżam watek, bo lubie ten dzień smile A fajnie jest zawsze spedzić go w kinie smile Taka moja coroczna tradycja smile

24

charlotte_harris napisał/a:

Domyślam się, że powinny paść romantyczne propozycję? Bo znam osobę, która zawsze na Walentynki razem ze swoim facetem oglądają jakiś makabryczny film w stylu "Piły" albo najdurniejszy z możliwych horrorów big_smile. Dla nich to już taka walentynkowa tradycja.

Pila to nie, ale "Obcy" sprawdzal się swietnie ;D

25

To ja zdecydowanie polecam "Czas na miłość" smile
Nie tylko pusta romantyczna komedia (choć i te bywają czasem, nawet, może i fajne) ale i film skłaniający do wielu przemyśleń smile

A ja polecę dwa filmy, które głęboko zapadły w moją pamięć romantyka. Są to: "Dom nad jeziorem" i "Zanim powiesz Tak".

27

My idziemy na polski film w tym roku. Facet (nie)potrzebny od zaraz. Trochę kwestia przypadku, bo akurat ma premierę w walentynki, trochę kwestia obsady bo moi ulubieni aktorzy mają grać Małaszyński i Stuhr. I nawet Czesław Mozil się wkręcił, co jest dla nas zaskoczeniem. Ale mój man się zgodził ze względu na niego pójść, bo go słucha i stwierdził, że sprawdzi jak się mają jego nieodkryte jeszcze talenty aktorskie wink

28

Mozil na ekranie? Kogo tam zagra? Chyba będzie mu ciężko z jego mocno duńskiem akcentem zagrać.

29

Ja ostatnio na walentynki oglądałam w domu "O północy w Paryżu" - zresztą chyba po raz 5 tongue

Jully też się chyba wybierzemy na ten polski film smile Koleżanka mi podesłała link ze zwiastunem, inaczej szczerze się przyznam nie widziałabym o takiej premierze. Wydaje mi się że to dobra propozycja na walentynkową randkę.

30

Właśnie miałam tu napisać o Facecie (nie)potrzebnym od zaraz... wczoraj przed American Hustle reklamowali też Opowieść zimową i wydaje mi się, że to jest właśnie strzał w dziesiątkę, bo o samym filmie czytałam już od kilku miesięcy, jest na podstawie bestsellerowej książki, wydaje się być bardzo bardzo romantyczny, a przede wszystkim zagra w nim moja kochana Lady Sybil z Downton Abbey big_smile Trochę odpycha Colin Farrel jako główny bohater, ale jakoś to przeboleję.

31 Ostatnio edytowany przez marchewa91 (2014-02-01 02:42:04)

Facet (nie)potrzebny od zaraz: http://www.youtube.com/watch?v=31dKwE4nXuM

Zimowa opowieść: http://www.youtube.com/watch?v=J6LPc7si-I4

32

Catwoman napisał/a:

To ja zdecydowanie polecam "Czas na miłość" smile
Nie tylko pusta romantyczna komedia (choć i te bywają czasem, nawet, może i fajne) ale i film skłaniający do wielu przemyśleń smile

Też polecam, fajny film, ciepły i dobrze zrobiony smile Zgadzam się z tym, że skłania do przemyśleń, nastroił mnie też optymistycznie smile

33

Czas na miłość rzeczywiście dobry film. ja jeszcze polecam Nothing Hill i to tylko miłość.

34

Ja już jestem po seansie "facet niepotrzebny" i nie rozczarowałam się. Przyjemnie się oglądało i fajna dyskusja się wywiązała po seansie. Nieźle poruszony temat relacji partnerskich w tych czasach big_smile

35

marchewa91, zobaczyłam zwiastun "Zimowej opowieści", co dałaś link i już wiem, że muszę obejrzeć! Widać, że to bardzo romantyczna historia, do tego poruszająca za serce, nawet na zwiastunie lekko się wzruszyłam.A muzyka w tle jest świetna moim zdaniem w zwiastunie.  To musi być super film w swoim gatunku, lubię takie, obejrzę na pewno smile Tylko będę musiała przygotować pudełko chusteczek, bo na takich filmach właśnie łatwo się wzruszam. Średnio lubię Farella, ale tutaj, w przypadku takiej fabuły raczej nie będzie mi przeszkadzał, jak film taki fajny jak w zwiastunie, to nadrobi to braki, bo fakt mogli innego aktora wziąć, ale i tak myślę, że to bardzo dobry film i muszę obejrzeć smile

Z motywem podróży w czasie i też dość romantyczny polecam "Zaklęci w czasie" smile Bardzo mi się podobał ten film.

A u mnie pojawiły się łzy w oczach w czasie oglądania filmu "Noce w Rodante". Niezwykle się wzruszyłem. Podobnie stało się w przypadku "Ostatniej piosenki" i "Szkoły uczuć". Na marginesie w dzisiejszej dobie trudno, być romantykiem.

37

Ja polecam film "Jedz, módl się, kochaj", "Dom nad jeziorem", a dla lubiących akcję "De javu".

38

Kolejna szansa za rok big_smile

39

Miałam propozycję wybrania się na maraton filmowy a w nim miał być między innymi gniot: Facet (nie) potrzebny od zaraz i coś jeszcze słodko- romantycznego.
Przepraszam fanki takich produkcji:)
Wydaje mi się,ze film na walentynki powinien być przede wszystkim DOBRY dlatego też wybraliśmy się na Anioła Śmierci.

40

gojka102 napisał/a:

Miałam propozycję wybrania się na maraton filmowy a w nim miał być między innymi gniot: Facet (nie) potrzebny od zaraz i coś jeszcze słodko- romantycznego.
Przepraszam fanki takich produkcji:)
Wydaje mi się,ze film na walentynki powinien być przede wszystkim DOBRY dlatego też wybraliśmy się na Anioła Śmierci.

Kwestia gustu smile Niektórzy lubią na walentynki komedie romantyczne itp- ja też lubię komedie romantyczne i nie tylko na walentynki. Różne lubię, tego wspomnianego nie oglądałam jeszcze, choć z komedii romantycznych wolę ogólnie zagraniczne. Ty możesz nie lubić i spoko smile Moim rozczarowaniem tylko z takich romantycznych filmów, co myślałam, że będzie lepszy to "Odwróceni zakochani"- po zwiastunie spodziewałam się czegoś lepszego, a wyszło mocno nielogicznie, chwilami nudno- choć najgorzej też nie, dałabym 6/10 chyba, ale właśnie myślałam, że będzie lepiej, że jakieś 8/10 jak dla mnie, a tu niestety nie jak dla mnie wink Dlatego teraz unikam oglądania zwiastunów, bo potem czasem ma się zbyt duże oczekiwania, a tak oglądam spontanicznie bardziej i jest lepiej smile

41

Jakiś horror np. Sinister, tak aby się w niego wtulać a on się nie nudził wink

42

Obecność 2 to fajny horror smile. Jak z moim oglądałam to i jemu puls czasami podskoczył, a zazwyczaj taki odważny, hahahaha big_smile. Za darmo na paczamy.pl jakbyście szukały smile

43

Ja ze swoim facetem uwielbiam oglądać Titanic smile a w tym roku będzie grany w kinach smile

Posty [ 43 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Jaki Film na Walentynki?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024