Książki- Jak zrozumieć mężczyzn i stworzyć udany związek? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Książki- Jak zrozumieć mężczyzn i stworzyć udany związek?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Książki- Jak zrozumieć mężczyzn i stworzyć udany związek?

Hejka tak jak w tytule, czy jesteście w stanie polecić mi jakieś książki, które rozjaśniły Wam troszeczkę sposób postępowania i rozumowania waszych mężczyzn? Wiem, że książka nie jest instrukcją obsługi, a każdy mężczyzna postępuje inaczej i nie istnieje szablon, do którego można przyłożyć każdego, ale czasami, aby zrozumieć postępowanie drugiego człowieka można zajrzeć do literatury i zrozumieć dlaczego jest tak a nie inaczej od strony psychologicznej.

Jeżeli o mnie chodzi to zdążyłam już przeczytać i mogę polecić:
"Dlaczego mężczyźni kochają zołzy " Argov Sherry
"Nie zależy mu na Tobie " Greg Behrend
Obie powyższe pozycje przezabawne, bardzo przyjemnie się czyta.
"Mężczyzna od A do Z " Piotr Mart
Książkę przyjemnie się czyta, ale rady autora traktuje z przymróżeniem oka.
"Kobiety, które kochają za bardzo" Robin Norwood
Książka, w której opisane są toksyczne związki oraz wskazane przyczyny, dlaczego kobiety pakują się w destrukcyje związki z nieodpowiednimi mężczyznami.
Zamierzam jeszcze przeczytać "Taktykę sprytnej kobiety"  Dominiki Kukuły

Czy znacie jakieś inne książki na temat związków warte przeczytania? Tłumaczące dlaczego jest tak a nie inaczej?
Widziałam w internecie mnóstwo pozycji, ale nie wiem, które są warte uwagi?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Książki- Jak zrozumieć mężczyzn i stworzyć udany związek?

Ja polecam również książkę " mężczyźni są z marsa a kobiety z wenus" Gray john, bardzo ciekawa książka dzięki niej można sobie uświadomić jak w inny  sposób myślą kobiety a jak mężczyźni.

oraz książki  E L James "50 twarzy greya" , "Ciemniejsza strona Greya" i "Nowe oblicza Greya"  te książki dały mi dużo do myślenia w moim związku oraz inny sposób postrzegania go ...bardzo miło się czyta i mocno wciąga!:-)

natalcia napisał/a:

Ja polecam również książkę " mężczyźni są z marsa a kobiety z wenus" Gray john, bardzo ciekawa książka dzięki niej można sobie uświadomić jak w inny  sposób myślą kobiety a jak mężczyźni.

oraz książki  E L James "50 twarzy greya" , "Ciemniejsza strona Greya" i "Nowe oblicza Greya"  te książki dały mi dużo do myślenia w moim związku oraz inny sposób postrzegania go ...bardzo miło się czyta i mocno wciąga!:-)

Szkoda, że mężczyźni tak nie zabiegają o ksiązki jak zrozumiec kobiety.

4

Teraz w kioskach wychodzi seria książek "pamiętniki pisane szminką" już ukazał się pierwszy tom " Małżeństwo niedoskonałe" Krystyny Nepomucka nawet fajna ksiązka a kosztuje tylko 3,99..:) czekam na następne książki tej serii

5

Dlatego kobieta powinna przeczytać książkę " mężczyźni są z marsa a kobiety z wenus" by się dowiedzieć dlaczego mężczyźni tak chętnie jak kobiety  nie czytają takich książek. Bo facet myśli całkiem inaczej. To bardziej interesuje kobiety które lubią zawsze wiedzieć więcej niż mniej i zawsze myśli co by było gdyby i chce się lepiej przygotować do związku. Ale to nie znaczy że facetowi nie zależy raczej "on" wybrałby książki typu "jak uwieść kobietę" itp

6

Nie ma uniwersalnej recepty na postępowanie ze wszystkimi mężczyznami, bo w końcu oni są różni. To, co pasuje do jednego, nie musi wcale pasować do innego. Żadna książka nie powie Ci jak postępować z Twoim mężczyznom. Tego uczy życie i kolejne związki- o ile wyciągasz z nich lekcje i uczysz się na błędach. To Ty musisz poznać swojego faceta i wiedzieć jak go uszczęśliwić- nikt inny tego za Ciebie nie zrobi. Pozdrawiam:)
Moim zdaniem większość tych wszystkich poradników nijak się ma do prawdziwego życia. Ogłupiają tylko. I zawsze jakoś sceptycznie podchodzę do książek na temat mężczyzn pisanych przez kobiety- najpierw wygooglowałabym autorkę i sprawdziła jak ona sobie w życiu radziła z mężczyznami i czy przypadkiem nie jest starą panną, która wciska innym swoje błędne teorie tongue

7

Jakiś czas temu dostałem w prezencie książkę - dr Alana Francisa, ponoć wybitnego psychologa, o tytule - Wszystko co mężczyźni wiedzą o kobietach. Zrobiłem herbatę sobie, usiadłem i zonk yikes Wszystkie strony były puste. Cóż, nie tworzą za ciekawych dla nas książek...

Co do nas - istnieją proste zasady, jak nas zrozumieć wink

8 Ostatnio edytowany przez takajednaja (2013-01-22 22:50:18)

Ja wolę poczytać troszkę, bo nie wiem czy przypadkiem nie zmarnowałam 7 lat na kogoś, kto z początku był cudowny, a obecnie nie potrafię określić jaki jest. Znaleść swoje błędy, dowiedzieć się czy jest sens ratować sytuację obecną, czy zrezygnować. Jak dbać o to wszystko, czy jest jeszcze w ogóle sens. Wyciągnać wnioski, aby na przyszłość nie popełniać więcej błędów? A przy okazji przyjemne zabicie czasu, lepsze to niż płakanie i zamartwianie się smile

A co do tego typu poradników, biorę wszystko z przymróżeniem oka hehe smile Wiadomo, że nie zamierzam uczyć się regułek i stosować w praktyce smile W jednej książce wyczytałam, że aby mężczyzna mógł się wykazać kobieta powinna poprosić go o wymianę żarówki, stwierdzić, że żarówka jest popsuta, bo próbuje ją wkręcić, ale nie wychodzi. Mężczyzna bohater się pojawia i się okazuje, że kręciła w drugą stronę smile Jakoś nie widzę siebię w tej sytuacji, nawet gdybym bardzo chciała podnieś ego mojego partnera.

Natalcia dziękuje za podane propozycję smile Z pewnością skorzystam. Książkę "50 twarzy Graya" polecała mi również moja kuzynka, jak tylko ona skończy czytać, pożyczę ją od niej.

9

Wiadomo że nie trzyma się ściśle tych książek. Bo życie to nie książka. I to życie zależy tylko od nas jako ono będzie i za kogo wyjdziemy za mąż. a przeczytać warto by mięć taki ogólny obraz tego świata damsko-męskiego i lepiej go zrozumieć. Książki pisze jakiś autor - to jest też żywa osoba która czuje i przelewa swoje myśli na kartkę i chce się swoimi myślami podzielić z innymi. Tak jak np. "tutaj na tym forum wszyscy dzielą się swoimi myślami, podglądami i przeżyciami" ludzie tego potrzebują:)

10

Remi napisał/a:

Co do nas - istnieją proste zasady, jak nas zrozumieć wink

+ kilka bardzo prostych zasad jak uszczęśliwić wink

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Książki- Jak zrozumieć mężczyzn i stworzyć udany związek?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024