Puder... Podkład... Fluid? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Puder... Podkład... Fluid?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

Temat: Puder... Podkład... Fluid?

Hej witam Was wszystkie smile
Mam zamiar zacząć się malować ale mam pewien problem, a mianowicie chcialabym się dowiedzieć co należy używać podkład i puder, czy może można sam podkład lub sam puder? I czym różni się podkład od fluidu?
Dzieki za wszystkie odpowiedzi wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Puder... Podkład... Fluid?

podkład i fluid to to samo tongue można używać samego fluidu (ja tak do niedawna robiłam), samego pudru to raczej niebardzo. Najlepszy efekt jest jednak, kiedy uzywasz podkladu i pudru. Zalezy tez jaka masz cere...

3

mi się troszkę buzi świeci, więc po uzyciu fluidu zawsze sypki puder, jesli jednak nie masz takich problemów i Twoja cera po samym podkładzie wyglada ok to nie musisz używac pudru.

4

Najpierw fluid a potem sypki puder smile Ale uważaj bo robi sie ciepło i skóra oddycha, i jesli masz problemową cere makijaż może sie "rozmoknąć" , nie ładnie wtedy buzia wyglada. Wiec albo mniej fluidu albo sam sypki puder wink

A po co chcesz sie malowac? ze wzgledów problemowych cery? czy po prostu dla siebie?;D

5

Podkład i fluid to nie to samo... Podkład jest ciałem stałym a fluid jest płynny. Tak w ramach ścisłości.
Przed nałożeniem fluidu nalepiej jest nałożyć krem, żeby skóra się nawilżyła. Po nałożeniu fluidu najlepiej jest twarz troszeczkę przypudrować, żeby się nie świeciła smile

6 Ostatnio edytowany przez Jeanne (2009-05-08 12:06:51)

ak napisał/a:

Podkład i fluid to nie to samo... Podkład jest ciałem stałym a fluid jest płynny. Tak w ramach ścisłości.

Oooooo, a to nowość jakaś ! Według moich wiadomości podkład i fluid to to samo smile Podkład może mieć rożne oblicza.Może być własnie we fluidzie  , w kremie a nawet w kompakcie.Wszystko zależy od rodzaju cery.
Podkład ciałem stałym....fajne określenie...jakby fizyk wypowiadał się na temat makijażu. Fajnie smile

7

Jeżeli masz ładną cere bez problemową to wystarczy sam puder rozświetlający/brązujący/matujący- w zależności od tego jaki efekt chcesz uzyskać smile

Jeżeli Twoja cera nie ejst idealna to musisz nałożyć przed pudrem dodatkowo podkład smile

SA jeżeli masz duże kłopoty z cerą i sam podkład sobie z tym nie radzi no to musisz dołożyć do tego korektor dodatkowo smile

8

Jeanne, nie wiem skąd masz takie informacje.. To, że na opakowaniach producenci podają różne informacje to nie znaczy, że to koniecznie to jest prawda. Ja swoje informacje mam od kosmetyczki, która powiedziała, że prawdziwy podkład jest ciałem stałym, taki podkład jest w sztyfcie.
Dodatkowo są jeszcze, podkład we fluidzie, podkład w kompakcie i podkład w kremie.

Oczywiście da się nałożyć ciało stałe, nakładałaś kiedyś szminkę? No to chyba nie ma problemu ze zrozumieniem jak się go nakłada.

9

ak napisał/a:

Jeanne, nie wiem skąd masz takie informacje.. To, że na opakowaniach producenci podają różne informacje to nie znaczy, że to koniecznie to jest prawda. Ja swoje informacje mam od kosmetyczki, która powiedziała, że prawdziwy podkład jest ciałem stałym, taki podkład jest w sztyfcie.
Dodatkowo są jeszcze, podkład we fluidzie, podkład w kompakcie i podkład w kremie.

Oczywiście da się nałożyć ciało stałe, nakładałaś kiedyś szminkę? No to chyba nie ma problemu ze zrozumieniem jak się go nakłada.

Podkład  występuje w różnych wersjach. Fluidzie , kremie , sztyfcie , kompakcie ....Zalezy to od tego , do jakiej cery jest przeznaczony.
Zresztą sama to napisałaś.Nie ma "dodatkowo".Podklad to podkład.Nawet do wykonania profesjonalnego makijażu  używa się nie tylko w wersji < jak Ty to określasz "stałej".Oczywiście , masz rację , szminka jest ciałem stałym smile Zapytałam  , bo nigdy nie słyszałam , żeby ktoś mówił o podkładzie , że jest ciałem stałym smile Tak mi sie to wyrażenie jakos spodobało , że musiałam sobie zażarować smile Jakoś mi się to określenie bardziej z fizyką skojarzyło , a nie z kosmetyką .:)

10 Ostatnio edytowany przez nokia (2009-05-08 12:18:24)

no to wikipedia rusza smile

Fluid ? kosmetyk, puder w kremie

Podkład - kosmetyk kolorowy służący do pokrywania nierówności i przebarwień skóry. Odcień podkładu powinien pasować do karnacji skóry.

a na wiżażu znalazłam coś takiego:

"zastosowanie :
- podkład we fluidzie - rozświetlający , transparenty , matujący , półmatujący , kryjący , półkryjący , nawilżający - z reguły nakładany palcami , ujednolica karnację , wygładza . Mniej obiąża skórę niż kompakt . Uniwersalny - Lubią go cery młode , tłuste z problemami jak i panie dojrzałe .Zdecydowanie zapewnia najbardziej naturalny wygląd .
- podkład w kompakcie - do jego nakładania posługujemy się gąbką ponieważ ma gęstą konsystencję ,podkład ten kryje w sobie dość dużo pudrów i z zasady takiego podkładu nie powinno się już przypudrowywać , kryje zdecydowanie intensywniej niż podkład we fluidzie , lepszy na wieczór , zdecydowanie bardziej polubią go cery suche .
- podkład w kremie - o gęstej , odżywczej już konsystencji , z zasady przeznaczony dla cer dojrzałych i suchych ."

Czyli można wywnioskowac że ak i Jeanne ma racje....
Fluid należy do grupy podkładów...- a raczej jest to podgrupa
ale każdy fluid jest podkładem, za to nie każdy podkład jest fliudem.

Rasumując:
to nie jest to samo smile

11

nokia napisał/a:

ale każdy fluid jest podkładem, za to nie każdy podkład jest fliudem.

Masło maślane , ale coś w tym jest smile
Chodzi o to , że podkład podkładowi nierówny.Każda cera potrzebuje podkładu dostosowanego do jej potrzeb i wymagań.
Dlatego podkład może mieć różne konsystencje, ale zawsze jest to podkład.Wiadomo , sztyft nie bedzie fluidem czy kremem , ale podkładem tak smile

12

Jej dzieki ;d nie wiedzialam ze az tyle osob mi odpisze big_smile
No wiec powiedzmy ze mam trochę problemy z cerą, scieci mi sie, nie ma rownego koloru i troche wyprysków.

13

to moim zdaniem powinnas uzywac podkladu i pudru-najlepiej matujacego

14 Ostatnio edytowany przez Martuś (2009-05-08 18:16:13)

a jaki polecasz puder matujący??

15

ja uzywam Astora-anti ahine (supermatte powder) i jest naprawde super wink utrzymuje mi sie na twrazy caly dzien, a jak wiadomo teraz jest juz cieplo i czesto "maska" lubi "splywac" z twarzy. Jestem przeczulona na punkcie swiecenia sie mojej twarzy, a ten puder trzyma mi sie calutki dzien bez zadnych poprawek smile Naprawde goraco go polecam smile

16

Hej, jestem makijażystką. A więc... fluid to po angielsku ciecz, a więc lekki krem dla cery tłustej i mieszanej (pewna firma kosmetyczna, błędnie wprowadzila tą nazwę na podkład!<szok>), natomiast podkład to coś kolorowego. A zatem używamy czegoś do oczyszczenia twarzy (żel, mleczko), potem tonik, krem lub właśnie fluid, krem na okolice oczu, potem baza, podkład, korektor pod oczy, puder w pyłku, lub prasowany, kulki i tyle.:)

17

Hamtaros, proponuje Ci wizyte u kosmetyczki. Jesli masz wypryski, dobrze abys poszla i profesjonalnie oczyscila skore. Kosmetyczka bedzie miala szanse przygladnac sie dokladnie Twojej cerze, i doradzic odpowiednie kosmetyki do Twojej cery. Jest teraz mnostwo kosmeykow, ktore pozwalaja skorze oddychac, tak wiec oznacza to mnie wypryskow po calym dniu w makijazu;)

Jeanne, widze, ze nie tylko specjalizujesz sie w sprawach ginekologicznych, ale rowniez kosmetycznych smile Moze lepiej czasami posluchac kogos bardziej doswiadczonego:)

Kamila.g dziekujemy za opis. powinnas przylaczyc do grona net-ekspertow. Chyba brakuje nam tam makijazystki:) Pozdrawiam.

18

kamila.g ma racje , owszem , ale nie do końca.Fluid to cos płynnego.Lekka postać nie tylko podkładu , ale i kremu pielegnacyjnego.
Dlatego podkład w płynie został nazwany fluidem.To jakby podkategoria podkładu, ponieważ są rózne jego odmiany , różne konsystencje , przeznaczenia oraz sposoby jego nakładania.Nie wiem , czy to błędne określenie , to dla mnie nieistotne , ważne , że jak ktoś idzie kupic lekki podkład , to jak mówi? Proszę podkład we fluidzie.Nie sztyfcie , kompakcie , kremie.
Podkład to coś , na co nakładamy kolorówkę ; cienie , róże , puder sypki...I nie musi być kolorowy.Profesjonalistki wiedzą , że podkład może byc po prostu...transparentny smile Tak mnie uczono.

19

A jakie polecacie podkłady i pudry?

20

podkład - dream matt muss maybeline.

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Puder... Podkład... Fluid?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024