Dzień Babci i Dziadka za granicą - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » EMIGRACJA I ŻYCIE ZA GRANICĄ » Dzień Babci i Dziadka za granicą

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1 Ostatnio edytowany przez Sadie (2013-01-19 21:28:39)

Temat: Dzień Babci i Dziadka za granicą

W UK Dzień Babci obchodzi się 11 lutego (podobno, bo mój mąż Anglik od urodzenia nigdy o tym nie słyszał smile  )  A o Dniu Dziadka nic nie wiem. Serio, w sieci nie znalazłam niczego o Dniu Dziadka.
Czy komuś się udało coś wyszperać? smile

W UK nie świętuje się tych dni jakoś...specjalnie. Czy myślicie, że więzy między wnuczkami a dziadkami w UK są słabsze niz w Polsce? Czy po prostu to święto u nas jest odziedziczone ze starego ustroju?
A jak sobie radzą emigranci, którzy mają dziadków w Polsce? Nie zapominacie? smile

Wyszperalam kolejna wersje big_smile

Święto to zostało w UK wprowadzone w 1990 roku, a od 2008 roku jest tradycyjnie obchodzone w pierwszą niedzielę października.

Zastanawia mnie, kiedy obchodzono to święto między 1990 a 2008 rokiem?  big_smile

I w sumie zastanawia mnie, czemu są takie rozbieżności w datach? smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dzień Babci i Dziadka za granicą

U nas w Polsce każdy pretekst jest dobry aby mieć okazję do świętowania. A ją uważam że dzień babci jak i dziadka powinniśmy okazywac zawsze a nie tylko w ich święta , chodzi mi przede wszystkim o szacunek.

3

cisowianka napisał/a:

U nas w Polsce każdy pretekst jest dobry aby mieć okazję do świętowania. A ją uważam że dzień babci jak i dziadka powinniśmy okazywac zawsze a nie tylko w ich święta , chodzi mi przede wszystkim o szacunek.

No pewnie że tak. Ale czyż posiadanie własnego święta nie jest miłe? smile
Bo, w sumie, jeśli święta są nam niepotrzebne, to znieśmy Walentynki, Dzień Kobiet, urodziny i imieniny smile

4

W związku z tym, że dziadki w Polsce kartki robimy i wysyłamy w dniu obchodzonym w Polsce.

Tutaj Dzień matki jest kiedy indziej niż w Polsce a np nie ma dnia dziecka. Kiedyś moja córcia miała szczepienie w dzień dziecka właśnie, nie omieszkałam o tym poinformować pielęgniarkę i stwierdziła, że bardzo fajne święto.

Mówią, że nie potrzebne te dni kobiet, walentynki, ale okazja do spotkania w większym gronie jest big_smile
fajnie ja lubię. Jedyne święto którego nie lubię i nie rozumiem to święto zmarłych.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » EMIGRACJA I ŻYCIE ZA GRANICĄ » Dzień Babci i Dziadka za granicą

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024