Forum Kobiet - NETKOBIETY.PL

Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy do lektury naszych redakcyjnych blogów Od kuchni oraz Po godzinach Szczególnie polecamy : Psychologia Uroda Miłość Wychowanie Polityka Samotność

Dodaj odpowiedź

#1 2008-04-08 00:05:34

Pola34
Zaglądam tu coraz częściej

duch mojego dziadka ?

Ta historia zdarzyła się w ostatnie Boże Narodzenie. Całą rodziną pojechaliśmy do mojej babci, żeby tam spędzić ostatnie święta. Moja babcia mieszka na Mazurach, w małej miejscowości na obrzeżach, pod lasem. Generalnie, byłam u babci pierwszy raz od  czasów kiedy umarł dziadek (czyli dwa lata temu) Przyjechali moi rodzice, a także siostra z mężem i dziećmi, no i my, także w domu było pełno ludzi. Ja i mąż dostaliśmy do spania pokój po dziadku, tzw. jego gabinecik. W sumie to cóż, powiem ,że od początku wyczułam w tym pokoju coś dziwnego, ale nie umiałam powiedzieć co. W końcu wpadłam na to, że choć w całym domu jest bardzo ciepło, to w tym pokoju jest jakoś tak nie, że chłodno, no ale inaczej. Parę stopni mniej, choć grzejniki były odkręcone na maxa. Kiedy poszliśmy spać, dalej czułam ten dziwny niepokój, ale nikomu o tym nie mówiłam bo rodzina by mnie wyśmiała.  Zresztą co miałam powiedzieć, że wyczuwam w tym pokoju czyjąś obecność ? W nocy ktoś mnie obudził,szturchnięciem i powiedział „zajrzyj do piwnicy” . Zadziałałam jak automat. Poszłam do piwnicy i to co tam zobaczyłam zaraz mnie rozbudziło. Babcia miała stary piec centralny i skoczyła w nim tak temperatura i ciśnienie,że gdybym przyszła kilkanaście minut później to mógłby nastąpić wybuch. Na szczęście udało się mi zapobiec katastrofie. Zbudziłam też hałasami w piwnicy domowników, także niebezpieczeństwo przy ich pomocy szybko zażegnaliśmy. Spytałam też mojego męża ( bo byłam pewna ,ze to on mnie obudził) czemu sam nie zajął się ciśnieniem w piecu tylko mnie budził. Na to mąż , bardzo zdziwiony powiedział, że spał jak suseł i wcale tej nocy się nie budził, więc nie mógł mnie obudzić. Także nikt inny z domowników tego nie zrobił - wszyscy spali smacznie i obudziły ich dopiero moje hałasy z piwnicy. Ja jednak wiem, że ktoś mnie budził i kazał zejść do piwnicy - sama nigdy bym sobie tak po prostu w nocy tam nie poszła. Czy możliwe, że był to mój dziadek ? A raczej jego duch ?

Dodaj odpowiedź

Stopka forum