sprzątanie bez chemi - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » sprzątanie bez chemi

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: sprzątanie bez chemi

Próbowałyście kiedyś tzw. "ekologicznych" metod sprzątania? Przyznam szczerze, że mnie przez naprawdę długo to nie przekonywało, ale sporo rzeczy w domu doczyściłam dopiero sodą oczyszczoną i octem (przed nami mieszkanie wynajmował ktoś niezbyt lubiący czystość, więc jakiś miesiąc jeszcze odkrywałam nowe cuda hmm ). Niedawno też zainwestowałam w boraks i jestem naprawdę zaskoczona efektami! Zaczęłam go też dodawać do prania, a teraz przymierzam się do samodzielnego zrobienia proszku i ciekawa jestem efektu.

A jak to jest w Waszych domach? Stosujecie jakieś z metod naszych babć? Czy może ze względu na zdrowie czy ekologie też niektóre chemiczne środki porzuciłyście?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: sprzątanie bez chemi

O tak! Czym innym jak sodą, doczyścić przypalone garnki? Soda też jest niezastąpiona w wybielaniu firanek big_smile Jak nie mam sody to używam proszku do pieczenia big_smile

3

Odp: sprzątanie bez chemi

Stosuję a jakże. Sodą czyszczę przypalone garnki, piekarnik, fugi. Ocet doczyścił ładnie krany, nawet taki stary otłuszczony. Jak dodasz do płynu do podłogi to ładniej się czyści. A jak mam przypływ gotówki to chętnie próbuję gotowych ekośrodków do czyszczenia. I tak płyn do podłogi z Lilys eco clean - bardzo fajny, niezły jest też płyn do mycia naczyń. Z  soda san też są niezłe. Jedyna wada to cena wyższa niż te chemiczne. Ale dla upartej proekologicznej gosposi nic trudnego, jest trochę przepisów na własne płyny.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » sprzątanie bez chemi

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024