coś mnie bierze. jakie leki, żeby zaraza sobie poszła? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » coś mnie bierze. jakie leki, żeby zaraza sobie poszła?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: coś mnie bierze. jakie leki, żeby zaraza sobie poszła?

Więc, moje drogie. Czuję, że coś mnie bierze, już 2 dzień biorę wieczorem ibuprom (bo przeciwzapalny). Codziennie od pół roku zażywam tran. Jakie leki jeszcze na to? Nie kicham, nie mam gorąćzki, nie boli mnie gardło, ale panuje grypa i czuję ze coś mnie bierze.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: coś mnie bierze. jakie leki, żeby zaraza sobie poszła?

Niepotrzebnie bierzesz ibuprom, skoro nie masz gorączki ani nic Cię nie boli.
Kup sobie rutinoscorbin i przyjmuj raz dziennie profilaktycznie.

Mnie, jak coś zaczyna ''brać'', robię sobie na noc gorącą herbatę z cytryną i miodem. Podobno z sokiem malinowym też jest ok.
Jeśli zaczniesz mieć katar bądź ból głowy, rozpuść sobie Fervex w gorącej wodzie. Rozgrzeje.

Ogólnie najlepszym sposobem jest wypocenie się. Ubierasz się w ciepły dres, skarpety i pakujesz się pod kołdrę.
Dla pewności możesz się nasmarować maścią rozgrzewającą. Pocisz się, zasypiasz, na drugi dzień jesteś zdrowa.

Mnie mama dawała herbatę z rumem, jak byłam młodsza. Momentalnie zasypiałam, a wstawałam już bez przeziębienia tongue

3

Cynicznahipo napisał/a:

Niepotrzebnie bierzesz ibuprom, skoro nie masz gorączki ani nic Cię nie boli.
Kup sobie rutinoscorbin i przyjmuj raz dziennie profilaktycznie.

Mnie, jak coś zaczyna ''brać'', robię sobie na noc gorącą herbatę z cytryną i miodem. Podobno z sokiem malinowym też jest ok.
Jeśli zaczniesz mieć katar bądź ból głowy, rozpuść sobie Fervex w gorącej wodzie. Rozgrzeje.

Ogólnie najlepszym sposobem jest wypocenie się. Ubierasz się w ciepły dres, skarpety i pakujesz się pod kołdrę.
Dla pewności możesz się nasmarować maścią rozgrzewającą. Pocisz się, zasypiasz, na drugi dzień jesteś zdrowa.

Mnie mama dawała herbatę z rumem, jak byłam młodsza. Momentalnie zasypiałam, a wstawałam już bez przeziębienia tongue

wzięłam po przeciwzapalny big_smile mi pomaga, zawsze jak czuje ze coś mnie bierze to na drugi dzień jest spoko.Ale teraz całowałam się z chorym chłopakiem i jakoś kiepsko się czuję. Tak jak mówisz jutro lecę po fervex albo febrisan. witamine C wezmę też, jogurty zjadłam własnie smile i mleko z miodem na dobranoc wypiję. A z tym dresem to nie jest tak, że jak się teraz wypocę to nie dostanę gorączki? bo jak jest za gorąco to też można pogorszyć big_smile bo nie mam gorączki, kaszlu, kataru. NIC, po prostu czuję.
u mnie zawsze było kiepsko z taką wiedzą, więc pytam big_smile

4

Netkobieto, pisalaś we wcześniejszym wątku o powiększonych węzłach chłonnych, więc w sumie już nie wiem jakie masz objawy ? smile
Jeśli węzły to na pewno konsultacja z lekarzem.
Profilaktycznie tak jak pisały dziewczyny wyżej rutinoskorbin, gorąca herbata z miodem lub mleko z czosnkiem.

5

Jak powiększone węzły chłonne, to może pora przejść się do lekarza...?

Nigdy nie słyszałam, żeby ktoś od ciepła dostał gorączki tongue Miewasz gorączkę latem?:D

6

tzn ja mam powiększony węzeł prawy już jakiś rok i lekarz nic z tym nie zrobił. A to  powiększenie, o którym pisałam przeszło po jednym dniu.

No własnie, jakieś domowe sposoby:
czyli herbatka z cytryną, mleko z miodem..

witamina C, febrisan, może scorbolamid?
dziękuję wam za odpowiedzi smile

7

Chlor z wodociągów + kropelka kwasu = wytwarza gaz, który zabija wszystkie patogeny w organizmie. Grypę leczy w kilka dni. Jeśli coś kogoś "bierze" to zażycie tego oddala chorobę natychmiast.

Słowa kluczowe:   PRZEŁOM CUDOWNY SUPLEMENT MINERALNY. ODKRYCIE XXI WIEKU JIM HUMBLE O CZYM OPOWIADA TA KSIĄŻKA
Na email mogę pomóc.

8 Ostatnio edytowany przez Kawashake (2013-01-14 17:31:33)

Tak, jak napisala Cynicznahipo, najlepiej sie wypocic.Kiedys dostalam przepis na ........miksturke napotna od mojej dentysktki:

-lyzka stolowa miodu;
-lyzka stolowa soku z cytryny;
-lyzka stolowa soku z malin;
-lyzka stolowa brandy lub spirytusu.
Wszystko to kubka, zalac goraca woda i wypic pod koldra.
Nie czuc smaku alkoholu, jest cudnie slodko-kwasno-malinowe.

I dziala!

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » coś mnie bierze. jakie leki, żeby zaraza sobie poszła?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024