Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Ostatnio mam bardzo dużo zadań w pracy, robimy duże projekty wdrożeniowe i przesiaduję niekiedy do 20-21 w biurze, wracam do domu i też myślę o pracy, zauważyłam,że serce zaczyna mnie boleć, nie wiem czy to nie jest związane z nerwami i stresem jaki mam codziennie w pracy! Nie umiem się zdystansować, czasem nie mogę spać bo ciągle myslę o tym co jest do zrobienia!!! co powinnam zrobic żeby tak się nie stresowac i nie denerwować!!!najbardziej martwi mnie to kłucie serca i czasem niemożliwość wzięcia głębokiego wdechu!!!co byście mi poradziły w takiej sytuacji? jak Wy radzicie sobie ze stresem?
Ja wychodząc z pracy odcinam się zupełnie i zapominam o tym co było!!!Powtarzam sobie, czy to coś zmieni jak się czegoś nie zrobi, jak się coś zawali,to przeciez tak naprawdę świat się nei zawali!!!Najwyżej trzeba będzie odkręcać i naprawiać jakieś rzeczy!!!Jak ma coś trudnego do zrobienia, staram się wziąść głęboki oddech, i uspokoić i dopiero potem biorę się do pracy!Bardzo rozluźnia i uspakaja plewanie woda - zimną- nadgarstków!Jak czasem tak robię w pracy, ktoś mi o tym kiedyś powiedział i działa!!!To takei dwa sposoby na szybki relaks!!!Poza pracą staram się pływać:)
Przede wszystkim zastanów się co powoduje u Ciebie stres, w jakich sytuacjach i okolicznościach się pojawia. I po prostu staraj się tak żyć, żeby nie prowokować sytuacji stresujących, lub nasilających przemęczenie. Zmiana pracy, stylu życia. Coś w ten deseń.
ja proponuje sport, ale to po pracy, pozwli Ci zapomnieć o wszystkim bo skupisz sięna wysiłku, znajdź odpowiednią dla siebie formę ruchu i próbuj właśnie tak rozładowywac wszystkie napięcia:) myślę,że to najlepszy i najzdrowszy sposób radzenia sobie ze stresem i nerwami:)ja np. regularnie biegam i to jest fajne, naprawdę zapomnam o całym świecie!!!
ja tez proponuje sport np joge super rozluznia i wcale nie musisz medytowac zeby sie odstersowac polecam
Ja z lekkim stresem walcze za pomoca Benosenu, bardzo pomagaja te ziola.
Mi pomógł polecony na tym forum Benosen. Ja konkretnie miałam problemy z zasypianiem, ale działa on własnie tak, że uspokaja.
Witaj,
Uważam, że skoro zaczęłaś odczuwać już takie dolegliwości fizyczne, jak ból w klatce piersiowej, to spawa jest już poważna. Bardzo pomocne byłby proponowany przez przedmówczynie sport, może jakieś delikatne zioła?
Ale to tylko półśrodki. Pomyśl - czy rzeczywiście niezbędne jest byś siedziała codziennie tyle godzin w pracy? To, że będziesz się zamartwiać ilością pracy nikomu nie pomoże, a szczególnie już Tobie samej. Wręcz przeciwnie - Twoja praca stanie się mniej wydajna. Pomyśl, czy rzeczywiście stanie się wielka tragedia, jeśli nie zdążysz ze swoją pracą albo wykonasz ją mniej solidnie niż zamierzałaś? Pamiętaj, że Twoje zdrowie jest najważniejsze, dopiero potem inne sprawy.
Jeżeli bóle w klatce piersiowej nie ustaną - koniecznie zgłoś się do specjalisty!
Pozdrawiam
Ja w chwilach natłoku zadań, gdy się zagalopuję, pomagam sobie w naturalny sposób. Po prostu zaczynam głęboko, przeponowo oddychać i skupiam swoją uwagę na tym oddechu. Jest to proste i można zawsze i w każdej sytuacji zastosować. Już kilka takich oddechów robi wewnętrzną przestrzeń i daje odpoczynek umęczonemu umysłowi. Już nie pamiętam od jak dawna nie muszę brać lekarstw i czuję się wspaniale, a moje serce mimo zmian jakie sobie wcześniej zafundowałam, teraz pracuje znacznie spokojniej i harmonijnie. Spróbuj, tej metody a może i Tobie pomoże i unikniesz konieczności trucia się lekami.
Powodzenia i pozdrawiam cieplutko.
Hejka, moim sposobem na stres jest joga, ćwiczę od roku i jest to dla mnie świetna ucieczka od całego świata, wyciszenie, przedtem tez bzikowałam i próbowałam tez tabletek uspokajających ale joga bardziej mi pomaga. Trzymaj się warrior;)