witam wszystkie kobietki, chciałabym zrobic sobie paznokcie żelowe ale nie mam za duzej wiedzy o ich wadach czy moze lepsze sa akrylowe? słyszałam tez o jakis z jedwabiu, wie ktos cos moze na ich temat? prosiła bym tez o aktualne ceny w warszawie a moze mi ktos poleci jakas dobra kosmetyczke? będe wdzieczna
pozdrawiam
Ja mam żelowe zrobione na szablonie, nie na tipsie. Czyli sam żel okrywający paznokieć. Są trwałe, nie łamią się. Nie odpryskują. Wyglądają ładnie. Zapłaciłam 90 zł.
Akrylowych już się nie robi, niszczą płytkę paznokciową i są szkodliwe dla zdrowia.
Przy żelach musisz mocno dbać o paznokcie, żeby się nie niszczyły - w tym wypadku są mocno eksploatowane. Sama przez to swego czasu przechodziłam. W tym momencie problemów z paznokciami raczej nie mam - wyglądają pozytywnie. Dbam o nie oliwką i odżywką z spam. W ten sposób po prostu mam odpowiednie nawilżenie i twardość, czyli dokładnie to, co ma dla mnie największe znaczenie...
Ja placilam za paznokcie zelowe ze zdobieniem-40 zl (mieszkam w duzym miescie) i zawsze bylam b.zadowolona.
Ale tutaj nie chodzi o najniższą cenę, lecz o jakość i efekt. Jeśli tanie żele mają ci zniszczyć paznokcie, to pomysł jest raczej kiepski, prawda? Tak jak pisałam - niezbędna pielęgnacja. Odżywka, oliwka spam. Najgorsze co można zrobić, to porzucić paznokcie same sobie. Wtedy to dopiero generujecie sobie problemy...
Ja mam żelowe zrobione na szablonie, nie na tipsie. Czyli sam żel okrywający paznokieć. Są trwałe, nie łamią się. Nie odpryskują. Wyglądają ładnie. Zapłaciłam 90 zł.
Akrylowych już się nie robi, niszczą płytkę paznokciową i są szkodliwe dla zdrowia.
Podobnie u mnie . Mam żelowe paznokcie zrobione na szablonie, nie dość że wyglądają naturalnie ,mnie również nie odpryskują. Mnie akurat ten "zabieg" nie kosztuje -ponieważ mam znajomą kosmetyczkę
Ale cena waha się w granicach +/- 100 zł .
Polecam.
![]()
już dawno zamieniłam żele na lakiery hybrydowe które naturalnie wyglądają a zarazem elegancko
Dziś kupiłam sobie lampę i zestaw lakierów makear i zaczynam sama robić. Pewnie dopiero po weekendzie przyjdzie i przesyłka, nie mogę się doczekać ![]()
Niezaprzeczalnym plusem takich paznokci jest ich trwałość. Gdy chcesz mani, które utrzyma się naprawdę długo to paznokcie żelowe będą idealnym rozwiązaniem. Zwróć jednak uwagę na jakość produktów i składników. To, że produkt nakładamy jedynie na płytkę paznokciową zupełnie nic nie znaczy. Bardzo dużo się ostatnio słyszy na temat uczuleń od właśnie lakierów hybrydowych. To jest jakaś masakra co taki produkt może zrobić z dłońmi.. Jest to strasznie bolesne i przez długi czas nie schodzi. Poczytaj sobie na ten temat i mądrze wybierz markę, z której usług skorzystasz ![]()