Witaminy na włosy i paznokcie - Netkobiety.pl

Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

#1 2007-08-08 07:12:23

strawberry
Niewinne początki

Witaminy na włosy i paznokcie

Mam słabe paznokcie, włosy w porządku, ale wiem,że zwykle preparaty witaminowe sa przeznaczone jednoczenie do włosów i paznokci, jakie Waszym zdaniem są najlepsze??? smile

#2 2007-08-08 19:44:23

mhmmm2007
Niewinne początki

Re: Witaminy na włosy i paznokcie

ja używałam preparatu tylko na włosy Vitapil Puritans Pride, i mimo,że  jest na łamliwe i rozdwajające się włosy i zapobiegać ma ich wypadaniu, mi przy okazji wzmocnił też pazurki. Tylko dlaczego nikt nie wymyślił preparatów na włosy do picia, bo te tabletki sa takie wielkie!!!grrrr

#3 2007-08-08 23:41:28

coma
Niewinne początki

zachecam do zazywania Skrzypovity firmy N.P.PHARMA SP Z O. O. to sa tabletki na wzmocnienie paznokci, na włosy i na skórę, niestety trzeba brać tabletki aż dwa razy dziennie , kosztuje ok,16 zl, al epo miesiacu widzialam efekty, kupiłam tez do twarzy krem tej firmy i to jest naprawdę mistrzostwo!!! smile

Ostatnio edytowany przez coma (2007-08-08 23:52:28)

#4 2007-08-08 23:51:00

lekomanka:))))
Gość Netkobiet

Może znacie Salfazin PURITANS PRIDE to ta sama firma co Vitapil, no te tabletki mają w skłądzie głównie cynk i glukonian, to ponoć powoduje, że cynk łatwiej się wchłania i jest przyswajany prze organizm. nalezy zażywać go wieczorem, wtedy chyba spada poziom cynku w organizmie, ja używałąm w celu wzmocnienia paznokci i nawet nie wiem po jakim czasie stały się Ok, przedtem straszliwie mi się łamały!!!

#5 2007-08-08 23:55:03

horus
Gość Netkobiet

niezla i niedroga ponoc jest Naturell Silica, tez na wszystko, na włosy, paznokcie i skórę!!!nie uzywalam, bo nie mam problemów,ale ze słyszenia wiem..

#6 2007-08-12 21:47:14

Zdrowiutka
Niewinne początki

Ja używałam Wyciągu ze skrzypu polnego z witaminami firmy Vitapolfarm, w składzie miał drożdże, więc chyba nie każdy może używać, ci co sa uczuleni na drożdże raczej odradzałabym. A poza tym jest tam eksrakt z pokrzywy, alg morskich, witaminy A, z grupy B, E. Tabletki kosztowały ok. 20 zł, i jest ich dużo bo w opakowaniu aż 100, więc się opłaca!

#7 2007-08-12 22:07:25

gyyy
Gość Netkobiet

Ni e wiem, moze znacie Revalid (Vifor Fribourg-nie znam tej firmy,właśnie spisuję z opakowania;)), było trochę droższe bo ok 40PLN, ale opakowanie ma 90 tabletek, z wiatminami, drożdżami, jakieś ekstrakty z kiełków i związki siarczkowe, na razie stosuję 2 tygodnie i chyba działa, tak mi sie zdaje ze mam mocniejsze paznokcie.

#8 2008-02-25 12:48:59

kknd
O krok od uzależnienia

W wiekszości  przypadków za kruchość paznokci odpowiadają geny. Odpowiednia pielęgnacja nie sprawi, że bedą one twarde, ale na tyle wzmocni , że nie będą się łamać.

Sałatka piękności - składa się z drobno posiekanych listków cykorii, natki pietruszki , cebuli i orzechów włoskich. Z oliwy i soku cytrynowego przygotowuje się sos , którym zalewa się warzywa i całość posypuje ziarnem słonecznika.

Jeśli chcemy znacząco wzmocnić paznokcie trzeba działać wielostronnie. Oprócz  stosowania kosmetyków na płytkę, warto zadziałać od środka - pijąc napary ziołowe . Dodatkowo można przeprowadzić 10 dniową kurację ziołową (wypijając napar ze skrzypu i pokrzywy).

Są dwa rodzaje odżywek. Pierwszy ma postać oliwki lub kremu. Pokrywa się paznokcie na ok. 10 min. W tym czasie składniki aktywne wbudowują się w płytkę. Dobre odżywki zawierają wzmacniający wapń lub krzem i odżywcze witaminy z grupy B. Drugi typ ma formę lakieru. Są wygodniejsze w użyciu , ale mniej skuteczne.
Jeśli chcemy znacząco wzmocnić paznokcie, trzeba działać wielostronnie. Oprócz stosowania kosmetyków na płytkę paznokcia, warto zadziałać od środka. Można korzystać z gotowych preparatów. Podobny efekt  osiąga się , stosując odpowiednią dietę  i pijąc napary ziołowe. W codziennym jadłospisie powinny znależć się warzywa i mięso.

Ostatnio edytowany przez kknd (2008-02-25 19:29:57)

Fryzjerstwo to nasza pasja

#9 2008-02-25 15:54:13

merimies
Gość Netkobiet

Ja uzywam od ponad 2msc Revalid (Ewopharma). Mialam problem z nasileniem wypadania wlosow i kiepskimi paznokciami. Nie zaobserwowalam rewelacyjnych efektow - wypadanie nie jest az tak bardzo intensywne (ale nie wiem na ile to zasluga tabletek, a ile poprostu gospodarki organizmu), a paznokcie wciaz sie rozdwajaja. Slyszalam, ze VICHY ma skuteczna terapie na wlosy - do wcierania w skore oraz tabletki ( w przypadku wypadania), inne dla mezczyzn i inne dla kobiet. Kuracja VICHY ma tez wysoka cene.

#10 2008-08-05 15:54:54

sara
Niewinne początki

ja polecam Maxi krzem ,wzmacnia włosy i nadaje im blasku ,osobiście miałam problem po rozjaśnianiu ,włosy miałam suche i strasznie mi wypadały po 3 tygodniach stosowania maxi krzemu odbudowały się .polecam:)

Stopka forum