Witaj na pierwszym niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tu wsparcie użytkowniczek forum oraz fachowe porady naszych Ekspertów!
Nie jesteś zalogowany.
Mam słabe paznokcie, włosy w porządku, ale wiem,że zwykle preparaty witaminowe sa przeznaczone jednoczenie do włosów i paznokci, jakie Waszym zdaniem są najlepsze??? ![]()
ja używałam preparatu tylko na włosy Vitapil Puritans Pride, i mimo,że jest na łamliwe i rozdwajające się włosy i zapobiegać ma ich wypadaniu, mi przy okazji wzmocnił też pazurki. Tylko dlaczego nikt nie wymyślił preparatów na włosy do picia, bo te tabletki sa takie wielkie!!!grrrr
zachecam do zazywania Skrzypovity firmy N.P.PHARMA SP Z O. O. to sa tabletki na wzmocnienie paznokci, na włosy i na skórę, niestety trzeba brać tabletki aż dwa razy dziennie , kosztuje ok,16 zl, al epo miesiacu widzialam efekty, kupiłam tez do twarzy krem tej firmy i to jest naprawdę mistrzostwo!!! ![]()
Ostatnio edytowany przez coma (2007-08-08 23:52:28)
Może znacie Salfazin PURITANS PRIDE to ta sama firma co Vitapil, no te tabletki mają w skłądzie głównie cynk i glukonian, to ponoć powoduje, że cynk łatwiej się wchłania i jest przyswajany prze organizm. nalezy zażywać go wieczorem, wtedy chyba spada poziom cynku w organizmie, ja używałąm w celu wzmocnienia paznokci i nawet nie wiem po jakim czasie stały się Ok, przedtem straszliwie mi się łamały!!!
niezla i niedroga ponoc jest Naturell Silica, tez na wszystko, na włosy, paznokcie i skórę!!!nie uzywalam, bo nie mam problemów,ale ze słyszenia wiem..
Ja używałam Wyciągu ze skrzypu polnego z witaminami firmy Vitapolfarm, w składzie miał drożdże, więc chyba nie każdy może używać, ci co sa uczuleni na drożdże raczej odradzałabym. A poza tym jest tam eksrakt z pokrzywy, alg morskich, witaminy A, z grupy B, E. Tabletki kosztowały ok. 20 zł, i jest ich dużo bo w opakowaniu aż 100, więc się opłaca!
Ni e wiem, moze znacie Revalid (Vifor Fribourg-nie znam tej firmy,właśnie spisuję z opakowania;)), było trochę droższe bo ok 40PLN, ale opakowanie ma 90 tabletek, z wiatminami, drożdżami, jakieś ekstrakty z kiełków i związki siarczkowe, na razie stosuję 2 tygodnie i chyba działa, tak mi sie zdaje ze mam mocniejsze paznokcie.
W wiekszości przypadków za kruchość paznokci odpowiadają geny. Odpowiednia pielęgnacja nie sprawi, że bedą one twarde, ale na tyle wzmocni , że nie będą się łamać.
Sałatka piękności - składa się z drobno posiekanych listków cykorii, natki pietruszki , cebuli i orzechów włoskich. Z oliwy i soku cytrynowego przygotowuje się sos , którym zalewa się warzywa i całość posypuje ziarnem słonecznika.
Jeśli chcemy znacząco wzmocnić paznokcie trzeba działać wielostronnie. Oprócz stosowania kosmetyków na płytkę, warto zadziałać od środka - pijąc napary ziołowe . Dodatkowo można przeprowadzić 10 dniową kurację ziołową (wypijając napar ze skrzypu i pokrzywy).
Są dwa rodzaje odżywek. Pierwszy ma postać oliwki lub kremu. Pokrywa się paznokcie na ok. 10 min. W tym czasie składniki aktywne wbudowują się w płytkę. Dobre odżywki zawierają wzmacniający wapń lub krzem i odżywcze witaminy z grupy B. Drugi typ ma formę lakieru. Są wygodniejsze w użyciu , ale mniej skuteczne.
Jeśli chcemy znacząco wzmocnić paznokcie, trzeba działać wielostronnie. Oprócz stosowania kosmetyków na płytkę paznokcia, warto zadziałać od środka. Można korzystać z gotowych preparatów. Podobny efekt osiąga się , stosując odpowiednią dietę i pijąc napary ziołowe. W codziennym jadłospisie powinny znależć się warzywa i mięso.
Ostatnio edytowany przez kknd (2008-02-25 19:29:57)
Ja uzywam od ponad 2msc Revalid (Ewopharma). Mialam problem z nasileniem wypadania wlosow i kiepskimi paznokciami. Nie zaobserwowalam rewelacyjnych efektow - wypadanie nie jest az tak bardzo intensywne (ale nie wiem na ile to zasluga tabletek, a ile poprostu gospodarki organizmu), a paznokcie wciaz sie rozdwajaja. Slyszalam, ze VICHY ma skuteczna terapie na wlosy - do wcierania w skore oraz tabletki ( w przypadku wypadania), inne dla mezczyzn i inne dla kobiet. Kuracja VICHY ma tez wysoka cene.
ja polecam Maxi krzem ,wzmacnia włosy i nadaje im blasku ,osobiście miałam problem po rozjaśnianiu ,włosy miałam suche i strasznie mi wypadały po 3 tygodniach stosowania maxi krzemu odbudowały się .polecam:)