Prawdziwa przyjaciółka??? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Prawdziwa przyjaciółka???

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Prawdziwa przyjaciółka???

Witam, piszę aby poradzić się wam co mam zrobić. Mamy z koleżanką po 19 lat, znamy się od przedszkola ale prawdziwa przyjaźń zaczęła się na początku wakacji. Świetnie się rozumiałyśmy, zwierzałyśmy się sobie, myślałam że jestem dla niej ważna, mówiła mi o rzeczach dla niej  trudnych o których nikt nie wiedział. Miałyśmy spędzić razem cały dzień, zakupy, basen. Po lekcjach napisałam że możemy się zobaczyć ale ona była na spotkaniu z chłopakiem z którym kręci i jego kumplami. Prosiła abym dołączyła ale ja miałam trudny dzień, chciałam sie jej wygadać a poza tym nie chciałam pokazywac im się cała zapłakana więc odmówiłam i poprosiłam żeby przyszła w miejsce gdzie miałyśmy się spotkać. Nie przyszła. Wolała spędzić czas z nimi. Wysłałam jej ironicznego smsa że super z niej przyjaciółka a ona odp tylko "dzięki". Zabolalo mnie to że nie potrafiła mnie zrozumieć i wybrała ich. kiedyś jak się pokłóciłyśmy nie odezwała się do mnie jakbym nie istniała, ja musiałam przepraszać. Teraz też powinnam? Która z nas miała rację. Nie potrafię tego obiektywnie ocenić. PROSZĘ POMÓŻCIE

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Prawdziwa przyjaciółka???

Jesli w przyjazni pojawi sie facet-nie ma mowy o przyjazni

3

A wyjaśniłaś jej, dlaczego chcesz się z nią zobaczyć, czy może napisałaś tylko, że potrzebujesz pogadać?

4

Jak nie powiedziałaś jej dlaczego tak zależy Ci na tym spotkaniu ,że chcesz się wygadać że wydażyło się coś przykrego to mogła nie zdawać sobie sprawy z powagi sytuacji ale jak wiedziała to rzeczywiście niezła z niej przyjaciółka.Widać facet i jego kumple byli ważniejsi i chyba powinnaś z nią o tym pogadać żeby wiedzieć na czym stoicie .

5

ja miałam podobną sytuację - trochę starsza jestem wink ale widać problemy bywają takie same - miałam poważny problem i potrzebowałam wsparcia liczyłam na moją przyjaciółkę .... jednak żeby mi do tego wszystkiego było "lepiej" zapomniała o spotkaniu i jeszcze się mi "dostało" że się chce wygadać (czyli zabieram jej czas).... ja po jakimś czasie (parę miesięcy) poprosiłam naszych wspólnych znajomych żeby jej przekazali żeby się do mnie odezwała - chociaż uważam że nie powinnam tego robić - jednak mnie olała.... smile - ładnych parę lat byłam dla niej wsparciem (problemy z mężem, dziećmi, pracą) wisiałam na telefonie, pocieszałam, razem płakałam... potrzebowałam tylko "głupiej" rozmowy..... sad - ona poznała sens powiedzenia prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie - ja nie sad .... moim zdaniem powinnaś przetrzymać ten czas i poczekać jaki krok Twoja przyjaciółka wykona

6

facet ją zostawi to wróci do ciebie-jeszcze dużo ich pozna

7

tak. powinnas poczekac na jej krok. jesli zalezy jej na waszej przyjazni to sie odezwie. ale jeszcze jedna rzecz. byc moze ona jest niedomyslna. moze powinnas jej powiedziec co sprawilo ci przykrosc?. byc moze nie jest tego swiadoma. jesli wolala spotkac sie  chlopakiem ktory ja kreci..coz czasem uczucie bywa silniejsze..a przyjazn hmm...rownie dobrze moglaby powiedziec ze powinnas zrozumiec iz ona ma prawo do prywatnosci i do szczescia milosnego..byc moze to ze wybrala spotkanie z chlopakiem ktory jej sie podoba wcale nie musi oznaczac ze nie jestes dla niej wazna. byc moze chciala wykorzystac okazje ze moe spotkac sie z tym chlopakiem. byc moze jedyna okazje. a z toba pogadac moze zawsze. wazne zebys jej powiedziala o swoich odczuciach bo niedopowiedzenia rodza kolejne i kolejne i wychodzi baba jaga:)

8

kamila koc napisał/a:

Jesli w przyjazni pojawi sie facet-nie ma mowy o przyjazni

Coś w tym jest... Odkąd kogoś mam, automatycznie mam mniej czasu dla bliskich. Ale pracuję nad tym. wink
Może spróbuj ją zrozumieć, podejdź do tego z innej strony. Owszem, jest Twoją przyjaciółką, ale nie oznacza to, że ma obowiązek cały swój czas poświęcić Tobie i być na każde Twoje zawołanie. Ona też ma swoje życie. Szczególnie teraz, kiedy kogoś poznała i dąży do szczęścia.

9

moje koleżanki zachowują się identycznie. Kiedy poznają jakiegoś faceta automatycznie tracą ze mną kontakt. A jak tylko rozstaną się z chłopakiem ( narzeczonym) od razu przypominają sobie o mnie, wyciągają na różne imprezy, popijawy itp. A najgorsze jest to, że muszę wysłuchiwać ich żali, jakie one są beznadziejne i głupie, że chłopak je zostawił, że już na pewno nigdy nikogo sobie nie znajdą.

10

z przyjaźniami tak jest szczególnie tymi dziewczyńskimi.
Ja w życiu przejechałam się kilka razy na takich przyjaciółkach od serca teraz mam tylko dobre koleżanki choć są takie co spokojnie mogłabym podciągnąć pod hasło przyjaciółka ale nie chce boję się tak jak jest teraz jest dobrze

grunt to nie angażować się aż tak emocjonalnie. Mieć kilka takich dobrych koleżanek  żeby w słabych chwilach zawsze któraś byłą dostępna. Jesteś młoda więc teraz jest czas kiedy facet na horyzoncie oznacza mniej czasu dla przyjaciółki. ją tez trzeba zrozumieć a najważniejsze to komunikacja mówić wprost co leży na wątrobie i albo taka znajomość przyjaźń zniesie próbę albo nie...

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Prawdziwa przyjaciółka???

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024