Warszawa / Poznań - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Warszawa / Poznań

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Warszawa / Poznań

Wiec tak... interesuje mnie wasze zdanie na temat tych miast. Pod każdym możliwym względem czy to komunikacji czy ludzi w nim mieszkających. O całej mentalności. Bardzo by mnie ucieszyły skromne, bądź mniej skromne wypowiedzi na temat ciekawych miejsc, gdzie można się wybrać ze znajomymi albo milo spędzić czas / poznać kogoś. Pytanie kieruje do wszystkich. Założeniem tego wątku kierowało mnie to że niedługo planuje wyjechać z domu. Takie małe skromne usamodzielnienie się, oderwanie od rodziców. Nie potrafię się zdecydować które miasto wybrać jako swój cel. W Poznaniu świetnie się czuje zdążyłem nawet trochę bliżej poznać miasto, ale... nie mam tam żadnego znajomego do którego mógł bym się odezwać spotkać.
Warszawa... całkowicie obce mi miasto nawet skrawka nie znam, nie orientuje się nic zero kompletnie. W przypadku stolicy mam siostrę brata i jeszcze jednego znajomego, zawsze coś. Nie potrafię obrać konkretnego miasta za cel. Pisze żeby uzyskać jakieś opinie pozytywne i te negatywne.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Warszawa / Poznań

Witam, co do Warszawy mogę cos niecoś napisać wink
Poznań całkowicie jest mi nieznany pod względem pracy, uczelni itd.

W Warszawie, sympatyczni ludzie, wyrozumiali, dużo mieszkań do wyboru do koloru (lecz drogie...)
Praca, zależy jaka branża ?
Wszędzie znajdzie się pracę jeśli tylko się chce smile

Warszawa, dużo jest miejsc do zwiedzania, jak dla mnie bardzo urokliwe miasto wink

Wpisz w google uroki Warszawy co do zwiedzania i zobacz miejsca, dla mnie najbardziej urokliwe było Stare Miasto (i gofry tam mają przepyszne tongue)

Wszędzie jeżdżą miejskie i choćbyś mieszkał na największym zadupiu to i tak dojedziesz do celu wink

negatywem... hm.. drogo, ale kupując w tzw. marketach typu lidl, biedronka, tesco, Simply, auhan itd ceny mają takie same co wszędzie, a więc nie odczuwa się tego zbytnio, lecz kupując w ''osiedlowych" sklepach jak kupuję się kilka rzeczy może okazać się drogo-co moze zniechęcić .

Myślę że pomogłam jako tako, jeśli masz jakieś pytania, napisz, a chętnie odpowiem wink

Pozdrawiam M:)

3

Witam, rowniez moge sie wypowiedziec w tej kwestii. Mieszkam w wawie juz od 1,5roku, ogolnie co do zabytkow i uroku miasta zgadzam sie w 100%, lecz co do ludzi to niekoniecznie, ludzie sa tutaj bardzo rozni, ale glownie raczej egoisci, chociaz zdarzaja sie wyjatki, tak jak wszedzie;) co do Poznania, to fajne miasto, myslalam zeby tam studiowac tak jak i wiekszosc moich znajomych ale wybralam jednak wawe, ze wzgledu na lepsza uczelnie, i fakt ze mam tutaj brata:) chyba za bardzo nie pomoglam ale jak chcesz cos wiedziec szczegolowo to pisz:)

4

USER, to zależy przede wszystkim od miejsca zamieszkania, ja np mieszkałam na osiedlu w pełnie strzeżonym i nie spotkałam się nigdy z oszczerstwami osób mieszkających, lub jak wyszłam po za osiedle (choćby wieczorem) nikt mnie nie zaatakował wink
Uczelnie trzeba przyznać, mają na wyższym poziomie niż Kraków, Częstochowa itd.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Warszawa / Poznań

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024