ja często na grilla kładę kurczaka na przeróżne sposoby 
Na słodko to banana z czekoladą tzn nacinam banana w paru miejscach wkładam w niego gorzką czekoladę. Potem zawijam go w folię aluminiową no i na grilla. Chwile poleży i jest pyszny 
Robię też warzywa - paprykę, cukinię,bakłażan.
Najfajniej wychodzi bakłażan i papryka w całości. Trzymam na grillu do momentu kiedy nie będzie naprawdę spalona skórka z każdej strony. Nastepnia wkładam do zimnej osolonej wody i ściągam skórkę. Po tej zabawie warzywa są gotowe do zjedzenia. Wypuszczają swój sok i są naprawdę pyszne
Bakłażany z mozzarellą
1 bakłażan
3 opakowania mozzarelli
3 cytryny
1 czerwona cebula
500 ml przecieru pomidorowego
6 ząbków czosnku
oliwa z oliwek
pół pęczka natki pietruszki
świeża bazylia
szczypta chili
sól
pieprz
Bakłażana kroimy w plastry, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie grillujemy. Z cytryn ścieramy skórkę, którą mieszamy z 5 zmiażdżonymi ząbkami czosnku, posiekaną pietruszką oraz solą. Na desce aluminiowej rozkładamy bakłażana na którym umieszczamy plastry mozzarelli oraz pietruszki, przykrywami plastrami bakłażana i zapiekamy około 10 minut.
Sos:
posiekaną cebulę oraz ząbek czosnku podsmażamy na oliwie, dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy do smaku. Dusimy kilka minut aż nadmiar wody odparuje.
Camembert z grilla
2 opakowania sera Camembert
1 jabłko
Jabłka myjemy, kroimy w plastry z których wykrawamy gniazda nasienne. Na kwakach foli aluminiowej układamy po plasterku jabłka. Kładziemy na nich ser i przykrywamy kolejnym plasterkiem jabłka. Zawijamy w folię. Układamy na rozgrzanym grillu. Pieczemy około 15 minut, aż ser będzie płynny w środku
Szaszłyki z cukinią
300 g polędwiczki wieprzowej
2 niewielkie cukinie
200 g pomidorków koktajlowych
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka ziół prowansalskich
3 łyżki oliwy z oliwek
sól
Polędwiczki myjemy i osuszamy. Umieszczamy w marynacie z ziół, papryki, soli oraz oliwy. Odstawiamy w chłodne miejsce, przynajmniej na godzinę. Cukinię kroimy w grube plastry. Na patyczki nadziewamy na przemian mięso, cukinię oraz pomidorki koktajlowe. Szaszłyk smarujemy oliwą i opiekamy na grillu.
Grillowane szaszłyki łososiowe
6 porcji łososia - filety lub dzwonki
2 limonki
pół szklanki oliwy smakowej (najlepiej chili)
20 dag zielonej fasolki szparagowej
Filety umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
Odetnij grubą skórę i wyjmij ości. Sok z limonki wymieszaj z oliwą.
Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Gotową marynatą zalej porcje łososia.
Przykryj folią i odstaw na noc do lodówki.
Rybę pokrój w grube kawałki.
Nadziej na patyki do szaszłyków, a następnie grilluj.
Fasolkę ugotuj w lekko osolonym wrzątku.
Na fasolce ułóż gotowe szaszłyki z łososia.
Serwuj z ostrym sosem śmietanowym.
Na razie tyle z przepisów. Jak mi wpadnie coś jeszcze do głowy to pewnie dopiszę 