Zagubienie - problemy ze sobą - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Zagubienie - problemy ze sobą

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Zagubienie - problemy ze sobą

~

Witam, mam problem który od jakiegoś czasu nie daje mi spokoju. Jestem 27 letnią kobietą i nigdy nie miałam chłopaka. Przyznam się że nigdy mi to zbytnio nie przeszkadzało gdyż dość intensywnie się rozwijałam i nie myślałam o tym zbyt często. Obecnie mam satysfakcjonujacą mnie pracę, dwa dyplomy w kieszeni i hobby ale mniejsza o to. Zastanawiam się czy coś ważnego mi nie umknęło, wyobrażałam sobie zawsze że to oczywiste iż kiedyś będe mieć chłopaka i że to będzie tak mimochodem i spontanicznie gdyż prowadzę i prowadziłam aktywne życie towarzyskie. Wydawało mi sie to sprawą tak oczywistą jak fizjologia człowieka a tymczasem okazuje się że nie jest to taką oczywistością. Obserwując jak moje koleżanki zmieniały przez te lata chłopaków to zastanawiam się gdzie jest mój błąd, czy ja jestem z jakiejś innej gliny ulepiona? To co teraz czuję to pewien rodzaj wyobcowania emocjonalnego i dużego lęku tym bardziej iż mój o 6 lat młodszy brat przyprowadza do domu dziewczynę i kiedy widzę to ciepło miedzy nimi to wzbudza się we mnie niepohamowana tęsknota. Dlaczego mnie to się nie zdarzyło? Dodam że jestem osoba dość emocjonalną, łatwo utożsamiam się z emocjami innych, czego nie można powiedziec o moich niektórych kolezankach, które układają sobie życie w związkach. Szukanie chłopaka nigdy nie było dla mnie w życiu tematem przewodnim a jego brak nie był tragedią życiową, ale teraz wydaję mi się że nie powinnam była tak myśleć i cos z tym zrobic tylko co? i jak to zrobić? Ja nawet nie wiem jak sie do tego zabrać, chyba nie umiem podrywać a bywanie miedzy ludźmi widac nie wystarcza. Kiedyś byłam bardzo zakochana ale chłopak mnie odrzucił i bardzo bolało. Nie jestem jakaś brzydka i odstręczająca , z każdym odnajdę temat do rozmowy więc nie wiem w czym problem. Jest mi już z tym bardzo źle i czuję sie jak jakiś KOSMITA! Kiedy patrzę z jaką łatwością przychodzi innym wiązanie się to czuje się jeszcze gorzej i ciągle rodzą sie we mnie nowe pytania. Moi znajomi widzą we mnie inteligentną, zrównoważoną dziewczynę na poziomie (ich opinia). Nigdy się nikomu nie zwierzałam ze swoich rozsterek bo się wstydzę. Czuję się taka bezradna. Na pewno istnieje we mnie jakiś defekt którego nie mogę sobie uświadomić i dlatego jest tak jak jest. Co o tym myślicie??

P.S. Przepraszam że takie długie, rozpędziłam sie trochę.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zagubienie - problemy ze sobą

Myślę,ze gdzieś tam czeka Twój Królewicz. big_smile
Powiem tak,że ja nie byłam zbyt piękna i zgrabna ale przyszedł czas,ze znalazłam drugą Połówkę.Miałam wtedy 28 lat.
Jeżeli jednak czujesz,że powinnaś coś zrobić,a jak piszesz nie potrafisz podrywać,to może właśnie spróbuj poznać kogoś przez internet na jakimś portalu randkowym?

3

Zakładam, że możesz faktycznie być bardzo towarzyską i kontaktową osobą, jednak w momencie gdy poznajesz kogoś zaprzyjaźniasz się i nie bawisz się we wszelakie flirty tylko normalnie rozmawiasz z ludźmi i może stąd ten brak miłostek, bo od razu przechodzisz do jakby 'trybu' koleżeńskiego wink Są ludzie, którzy twardo stąpają po ziemi.
Sama nie umiem flirtować. I nie lubię gdy ktoś ze mną flirtuje - dla mnie to takie bezsensowne gadanie bzdur. Wychodzę z założenia, że gdy ktoś ma coś mówić - niech mówi z sensem albo wcale. Może masz podobnie?
Piszesz, że koleżanki przez lata zmieniały chłopaków - to akurat żaden powód do zazdrości smile

Jeśli obecny stan rzeczy Ci nie odpowiada polecam wejście w troszkę bardziej aktywny tryb szukania jakichś damsko-męskich relacji.
Nie wiem co o tym sądzisz, ale zaproponowałabym Ci założenie sobie konta na sympatii albo w jakimś serwisie o zbliżonej tematyce smile

4

Życie to zbiór przypadków i zbiegów okoliczności.
Cała zabawa polega na tym, żeby znaleźć się przypadkiem w  miejscu, gdzie znajdzie się akurat ktoś, kogo zainteresujemy sobą.

Na mój gust desperackie szukanie swojej połówki jest ryzykowne, bo możemy jakieś tam wygadane, chłopopodobne monstrum ubrać we własne oczekiwania i "śliwka w kompot".
A kiedy odzyskamy przytomność możemy się strasznie zdziwić.

Ja jestem sceptyczna wobec tych różnych komercyjnych portali spędowych.
Tam handluje się towarem: wymiary, wiek, majątek...........a dopiero później obejrzenie obiektu transakcji i wypróbowanie w "akcji".

Mnie bardziej bliższe są fora dyskusyjne, gdzie można poznać różne sposoby myślenia, reakcje na nieporozumienia.
W necie wystarczy mała prowokacja, żeby ludzie zaczęli odkrywać własne słabości czy   poczucie humoru, czyli zdolności do kojarzenia, myślenia abstrakcyjnego, dystansu do siebie i otoczenia.

5

Witam ponownie, dziekuję za wszystkie odpowiedzi. Ostatnio wydaje mi się że dużo straciłam przez te wszystkie lata a teraz sytuacja bycia w związku byłaby dla mnie sztuczna i naciągana. Podobno nie wiem nic o sobie w tym względzie i nie znam siebie na tyle na ile znają siebie samych ludzie będący kiedyś w związkach. No i jeszcze te jakieś uniesienia i motyle w brzuchu. Szkoda gadać. Pozostaje mi tylko ta jakaś intuicyjna tęsknota za czymś co już nie wróci, ale to takie moje subiektywne wrażenie. Jaki jest wasz pogląd?Czy uważacie że naprawdę coś straciłam w życiu?? bo ostatnio nieustannie mnie to uczucie prześladuje ale ja to w ogóle jestem jakaś nadwrażliwa sad

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Zagubienie - problemy ze sobą

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024