Co nam się udało w mijającym roku? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Co nam się udało w mijającym roku?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 25 ]

1

Temat: Co nam się udało w mijającym roku?

Koniec roku, to zwykle czas dokonywania podsumowań i nowych postanowień, proponuję podzielić się tym, co udało nam się osiągnąć w mijającym roku. Nieważne czy było to zdobycie wymarzonej pracy, przeprowadzka do własnego lokum, wspaniała podróż, zerwanie z nałogiem, zrobienie prawa jazdy, nowa miłość czy zrzucenie kilku zbędnych kilogramów - ważne, aby było to coś, co nas ucieszyło wink.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co nam się udało w mijającym roku?

Obroniłam licencjat, może nie tak, jakbym chciała, ale jestem teraz na studiach magisterskich i to na bardzo ciekawym kierunku. A tematu pracy magisterskiej zazdroszczą mi wszyscy, ponieważ jest oryginalny i sama go wymyśliłam, a pan profesor był pod wrażeniem, że wiem, czym chcę się zająć, ponieważ większość studentów przychodzi i oczekuje, że on im sam wymyśli zagadnienie, którym maja się zająć.

3 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2012-12-28 12:27:50)

No to ja też w kierunku nauki smile Kilka dni przed świętami "zrobiłam się panią" mgr inż. big_smile i ten tytuł jest moją wisienką na torcie "2012" big_smile

edit:

Ale ze mnie trąba, tyle ważnych rzeczy mi się w tym roku udało a ja o szkole piszę tongue

Musze dodać jeszcze, że skończyliśmy remont i przenieśliśmy się do własnego mieszkanka i teraz rządzimy się już we dwójkę, dostałam awans, na który nawet nie liczyłam, spełniliśmy marzenie męża o kupnie motoru smile

4

Ukonczylam rok studiow ksiegowosci. Z calkiem niezlym wynikiem.
Znalazlam nowa prace.
Fajnie obchodzilismy nasza trzecia rocznice slubu.
Wydebilam od meza pozwolenie na prowadznie jego samochodu big_smile Nawet mnie do swojej polisy dopisal big_smile
To by bylo na tyle...

5

Olinka, fajny temat smile chętnie dowiem się jakie życiowe kwestie powodują dumę u innych.

Dla mnie w mijającym roku był najważniejszy powrót do tańca i zyskanie czworonożnego przyjaciela plus paru dwunożnych.

6

Chyba tu jest bardzo podobny temat:
http://www.netkobiety.pl/t47263.html

7

Rebel, podobny nie znaczy taki sam. We wskazanym przez Ciebie wątku chodzi o ogólne podsumowanie mijającego roku, ja natomiast skupiłam się na samych pozytywach - tego nigdy dość wink.

8

Na kanwie:
#1 rodzinnej: przeżyliśmy remont stulecia w tym 3 mce mieszkania u teściowej co do najprostszych nie należało i odbiliśmy to sobie z żoną i młodym 2 tygodniowym urlopem w Gruzji.
#2 zawodowej: przekonałem niemieckie szefostwo, że warto nadal pompować ? w nasz kraj dzięki czemu w 2013 r., zamierzam zwiekszyć zatrudnienie.
#3 towarzyskiej: lało się, leje się i zapewne będzie się lać więc żadnych rewelacji nie ma.

9

To był bardzo pracowity i udany rok:

- udało mi się wspólnie z mężem zorganizować Rajd Motocyklowy, który został okrzyknięty niezapomnianą przygodą
- udało mi się założyć własną firmę i nie zbankrutować w pierwszym roku wink
- zaryzykowałam i zaczęłam ćwiczyć jazdę motocyklem crossowym - nie połamałam siebie, nie połamałam motocykla i miałam ogromny fun
- nauczyłam się podstaw fotografii, wywyoływania Raw-ów, robienia panoram (wirtualnych wycieczek)
- udało mi się zrealizować marzenie zawodowo-hobbystyczne i być w Indonezji

10

dorota.f napisał/a:

Byłem na Sumatrze - fantastyczne miejsce, niestety insekty wypowiedziały mi wojnę totalną którą przegrałem.

11

ja spelnilam wszystkie swoje postanowienia noworoczne, no oprocz jednego- nie jestem w ciazy sad
schudlam, kupilam nowe sukienki ( z przymrozeniem oka ), splacilismy kredyt i reszte zaleglosci finansowych, podnieslismy sie finansowo i to bardzo, obronilam prace mgr smile
ogolnie jestesmy zadowoleni z tego roku, byl o wiele lepszy niz 2011 smile
w tym roku mamy nowe postanowienia i spiszemy je do zeszytu, w grudniu 2013 zweryfikujemy je smile

12

Mam dopiero 18 lat, więc nie wypiszę jakichś wielkich osiągnięć. Udało mi się:
- wyjść z depresji trwającej ponad 2 lata, tak jak każdy mam jeszcze gorsze dni, no ale nie ma porównania z tym co było przedtem,
- wyjść z niektórych nałogów, jeszcze dużo pracy nade mną, ale widać już postępy,
- wziąć za siebie, przyłożyłam się do nauki, zaczęłam myśleć o przyszłości, porzuciłam beztroskie życie,
- uwierzyć w siebie, przestałam przejmować się opinią publiczną,
- odnaleźć się w nowym miejscu zamieszkania, poznałam wielu ludzi i już nie jestem taka zagubiona i samotna jak na początku,
- znaleźć pracę.

13 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2012-12-29 04:22:12)

-zobaczyłam nowe miejsca np nad morzem i na Lubelszczyźnie z chłopakiem, krótkie wyjazdy, ale udane
-schudłam, wprowadziłam zdrowszy tryb życia, poprawiły się moje wyniki badań
-zaczęłam bardziej dbać o włosy i myślę, że jest już poprawa
-całkiem dobrze zdana sesja na studiach
Takie najważniejsze smile Może nie działo się tak ogromnie wiele, ale pozytywnie.

14

Jako osiemnastolatka też nie mam tu jakiś wielkich rzeczy, ale strasznie cieszą:
- zdałam prawo jazdy.
- wybrałam studia.
- wyleczyłam się z bezsensownej miłości.
- zaczęłam się uczyć hiszpańskiego & włoskiego.
- zrobiłam kurs wychowawcy kolonijnego.
- znalazłam nowych przyjaciół.
- zaczęłam dbać o paznokcie.
- stałam się odważniejsza, pewniejsza siebie.

Ten rok był dla mnie dużo lepszy.. ostatnie święta spędziłam płacząc za byłym, który po trzech latach stwierdził, że woli kolegów. Mam nadzieję, że plusy z tego roku zaowocują w przyszłym i 2013 będzie znacznie lepszy. : )

15

Bullitt napisał/a:
dorota.f napisał/a:

Byłem na Sumatrze - fantastyczne miejsce, niestety insekty wypowiedziały mi wojnę totalną którą przegrałem.

Ja na szczęście większą część wyjazdu spędziłam na łódce, ale podczas pobytu na jednej z uroczych wysepek, byłam tak zajęta chłonięciem widoczków, że nie zauważyłam, że coś mi "zjada" nogi.
Efekt był taki, że do końca wyjazdu od kolan w dół byłam cała w czerwone, mega swędzące kropki.
Mimo dyskomfortu i tak było mega.

Na przyszłość polecam poprosić miejscowych o papkę na ukąszenia - ja dostałam coś strasznie cuchnącego, ale super kojącego.

16

Saligia napisał/a:

Olinka, fajny temat smile chętnie dowiem się jakie życiowe kwestie powodują dumę u innych.

Dla mnie w mijającym roku był najważniejszy powrót do tańca i zyskanie czworonożnego przyjaciela plus paru dwunożnych.

Spytam się tylko dla weryfikacji poglądów: Czy moje rady coś pomogły, czy się nie sprawdziły?

17

Pan Lewski napisał/a:

Spytam się tylko dla weryfikacji poglądów: Czy moje rady coś pomogły, czy się nie sprawdziły?

Oczywiście, że nasza rozmowa przyniosła efekt, bo zrodziła mnóstwo pytań i pokazała zupełnie inny punkt widzenia. Potem odbyłam podobnych kilka rozmów otwierających oczy i umysł, dzięki którym powoli mogę się zmieniać.

18

obroniłam tytuł magistra i urodziłam syna, który ma na imię Gabriel smile czy można chcieć coś więcej? smile

19

Schudłam 6,5 kilo smile

20

zdałam prawo jazdy wink
i znalazlam nowa milosc z ktora w lutym bede juz rok wink

21

W minionym roku nie wydarzyło się nic, bo można nazwać mianem sukcesu, ale... radykalnie zadbałam o swoją kondycję fizyczną wink.
Podjęłam też kilka istotnych decyzji, parę urzędowych spraw mocno popchnęłam do przodu. W kilku aspektach znacząco przebudowałam swoje myślenie, co skutkowało między innymi odświeżeniem ważnych znajomości, a ucięciem toksycznych, z czym jest mi zdecydowanie lepiej wink.
Byłam na wspaniałych wakacjach, przy czym słowo ,,wspaniałe" odnosi się do rzeczy, na które kiedyś raczej nie zwracałam uwagi, a które nagle stały się ważne, może najważniejsze.
W swoje urodziny zamarzyłam sobie wyjazd na koncert, a że tego dnia mój ukochany zespół grał w Wiedniu, to padło na Wiedeń wink. Cały ten wyjazd od początku do końca był istnym szaleństwem i jedną wielką niewiadomą, ale za to jakież to były emocje! wink

22

Pozbylam sie bezsensownych zahamowan.
Wspielam sie w karierze za o dwa szczeble do gory. W lutym a potem w pazdzierniku.
Nabylam dwa mieszkania.
Udalo mi sie sprzedac kamienice.
W koncu skonczylam remontowac ostatnie pomieszczenie w domu.
Nauczylam Malinowego szukania kluczy w polu.
Zrobilam provisionala na motocykle

23

I ja coś dorzucę:) Pojechałam na wspaniałą wycieczkę w góry i tam przeżyłam przeszło 100km w drodze. Pierwsze uczucie, bardzo silne i równie bardzo trudne. Przeżyłam swój pierwszy raz. Zmiana stosunku do życia - przejście na optymizm. Odnalezienie swojego małego hobby - rower. Zaczęłam udzielać się w wolontariacie dla niepełnosprawnych umysłowo. Zapoczątkowałam zbieranie słoników. Przestałam być nieśmiałą, szarą myszką. Uwierzyłam w siebie. :)

24

Niebedeinna napisał/a:

I ja coś dorzucę:) Pojechałam na wspaniałą wycieczkę w góry i tam przeżyłam przeszło 100km w drodze. Pierwsze uczucie, bardzo silne i równie bardzo trudne. Przeżyłam swój pierwszy raz. Zmiana stosunku do życia - przejście na optymizm. Odnalezienie swojego małego hobby - rower. Zaczęłam udzielać się w wolontariacie dla niepełnosprawnych umysłowo. Zapoczątkowałam zbieranie słoników. Przestałam być nieśmiałą, szarą myszką. Uwierzyłam w siebie. smile

Tak trzymaj smile

Posty [ 25 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Co nam się udało w mijającym roku?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024