Czy mam się do niego odezwać? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy mam się do niego odezwać?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: Czy mam się do niego odezwać?

Wczoraj byłam na fajnej randce z facetem którego poznałam tydzień wcześniej. Przed spotkaniem dzwonił do mnie pisał smsy (nie często ale codziennie był chociaż jeden sms czy telefon). Po spotkaniu odwiózł mnie po domu pocałował w policzek a ja ładnie podziękowałam (za podwiezienie), po godzinie dostałam smsa w którym życzył mi dobrej nocy i podziękował za miły wieczór. Jednak dzisiaj w ogóle nie daje znaku życia...czy to normalne? Mam napisać pierwsza?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy mam się do niego odezwać?

Nie pisz pierwsza, wytrzymaj i nie pisz

3

Jeśli będzie mu zależało , to się odezwie sam . Ja bym nie odzywała się pierwsza .... czasami faceci lubią sprawdzać ( oczywiście nie mówię,że on to robi) czy kobieta "za nim poleci" tongue

4

A kto napisał SMS-a ostatni? Jeśli on tego w nocy to czy odpisałaś chociaż "dziękuję"? Jeśli nie odpisałaś, to wygląda tak jakby ktoś powiedziała Ci "dobrej nocy" a Ty na to nic nie odpowiedziałaś.

Możesz napisać pierwsza moim zdaniem.

5

Ja mu odpisałam: "również dziękuję, dobranoc smile"

6

Może warto poczekać 2-3 dni i jeśli się nie odezwie to napisać sms ( lub zadzwonić ) z propozycją spotkania?

Ja mam podobny problem... telefon milczy ale w przeciwieństwie do twojej randki moja była okropna... facet fajny ale coś nie wyszło sad

7 Ostatnio edytowany przez troublemaker (2012-12-12 08:40:13)

A teraz wyobraź sobie, że on tez czeka aż do niego napiszesz a koledzy doradzają mu by nie robił tego pierwszy, tym samym sprawdzając czy Ci zależy. I tak właśnie możecie stracić czas o ile nie szanse na coś fajnego. Nie żyjemy w czasach w których kobiecie nie wypada robić pierwszego kroku. Nie widzę nic złego w tym abyś Ty napisała do niego pierwsza.

8

troublemaker napisał/a:

A teraz wyobraź sobie, że on tez czeka aż do niego napiszesz a koledzy doradzają mu by nie robił tego pierwszy, tym samym sprawdzając czy Ci zależy. I tak właśnie możecie stracić czas o ile nie szanse na coś fajnego. Nie żyjemy w czasach w których kobiecie nie wypada robić pierwszego kroku. Nie widzę nic złego w tym abyś Ty napisała do niego pierwsza.

Zdecydowanie zgadzam się z troublemaker:)Nic złego się nie stanie jeśli pierwsza napiszesz:)Powodzenia

9

Na pewno nic złego się nie stanie, zwłaszcza jeśli randka była fajna, coś zaiskrzyło. Uważam jednak, że powinna zaczekać. Minął dzień dopiero. Skąd ta niecierpliwość??? Rozumiem kuć żelazo póki gorące, ale czy wszystko musi być już, teraz, natychmiast w tym życiu????

10

Jeżeli oboje przypadli sobie do gustu to ten "pośpiech" niczego nie zepsuje a uspokoi nieco autorkę. Zresztą przeciez nikt nie karze jej pisać wyznań miłosnych. Krótkie "co słychać?" czy "jak ci minął dzień?" nie zostaną odrazu odebrane jakob niecierpliwosć zwłaszcza, że autorka przed randką utrzymywała właśnie taki codzienny kontakt z owym panem.

11

Zgadzam się z radami dziewczyn. Tak na marginesie jak łątwo radzic innym sad .

Jeśli jego sms był ostatni, to nic sie nie stanie jak napiszesz mu coś. Ale nie proponuj spotkania, tylko zwykłe co słychac, miłego dnia ect.

trzymam kciuki.

12

Zamiast politykować kto pierwszy napisze, co wypada, co nie wypada -- piszcie co Wam serce mówi i na co akurat macie ochotę.

Proponowanie spotkania jest o tyle niebezpieczne, że jeśli on nie będzie chciał się spotkać, to będzie musiał odmówić. Dlatego tak jak przedmówczyni zauważyła -- lepiej pisać ogólnie na początku "Co tam u Ciebie?", albo "Jadę na rynek oglądać sklepy...".

13

Moim zdaniem jeżeli dylematem jest kto powinien napisac pierwszy- nie ma to znaczenia...
Chcąc jednak wypowiedziec się na powyższy temat- moim zdaniem skoro wszystko było ok i wczoraj się widzieliście to nie znaczy, że od rana ma Cię bombardowac smsami...ja bym wręcz czuła się przytłoczona takim obrotem sprawy... Wg mnie bycie razem oznacza dwa osobne światy, które w jakimś momencie się stykają, związek nie może byc jak bluszcz...ale to tylko moja opinia...
I pamiętaj: co się szybko zaczyna, szybko się kończy...:) Najlepiej jak podejdziesz do tego z dystansem smile

14

Jeśli nadal nie było odzewu z jego strony, to spokojnie możesz napisać do niego coś niezobowiązującego. Możesz np poruszyć jakiś temat, na który rozmawialiście na pierwszym spotkaniu. Na pewno nie wyskakuj od razu z propozycją spotkania bo będziesz zbyt nachalna w jego oczach.
Sama zobaczysz jak potoczy się ta rozmowa. Czy będzie wykazywał w niej inicjatywe itp. Przekonasz się po tym, czy znajomość ma szanse na rozwój.
powodzenia, do odważnych świat należy smile

15

ja też bym napisala. Nie masz nic do stracenia, najwyżej Ci nie odpisze jeśli nie będzie miał na to ochoty. A tak to on się nie odezwie bo za każdym razem pisał jako pierwszy i teraz czeka na ruch z Twojej strony albo koledzy mu doradzają żeby poczekał na wiadomość od Ciebie,a Ty również nie napiszesz, bo zastanawiasz się czy wypada. I taki stan rzeczy trwać bardzo długo tongue

16

Jak potoczyła się dalej wasza znajomość... Napisałaś do niego? Odezwał się?

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy mam się do niego odezwać?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024