Toksyczny związek - amnezja . - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MOJA NIESAMOWITA HISTORIA » Toksyczny związek - amnezja .

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1

Temat: Toksyczny związek - amnezja .

Witam !
Szczerze mówiąc nie jestem bywalczynią forum dyskusyjnych ,dlatego też ciężko jest mi zacząć. Dlatego też napisze najprościej jak potrafię. 3 lata temu byłąm toksycznym związku. Cała trauma trwałą około 12 miesięcy ..
Początek oczywiście był piękny. Poznaliśmy się na imprezie u znajomych . Długa rozmowa z przystojnym mężczyznom zdawał się nie mieć końca . Imponował mi swoja władczością, odpowiedzialnością, sprytem ,męskością. Pod koniec wieczoru umówiliśmy sie na następny dzień ,który spędziliśmy na plaży rozmawiając o przyszłości ,marzeniach etc. Zakochałam się . Zaczęliśmy być razem. Po jakimś miesiącu zauważyłam u niego napady agresji ,bez powodu zaczynał wrzeszczeć i rzucac przedmiotami. Nie wiedziłąm jak mam na to reagować nigdy nie byłam w podobnej sytuacji. Kiedy patrzał na mnie tym rozwścieczonym spojrzeniem w oczach miał amok ,totalna hipnoza gniewu. Bałam sie spojrzeć na jego twarz.. po chwili jednak przytula mnie i mówił ,ze ma duzo stresów i przez to te nerwy. Z tygodnia na tydzień było tylko gorzej i gorzej.. Pamiętam jak związał mnie ,zakleił mi usta i katował .. Wydawało mu sie ,ze go zdradzam. Całymi dniami zamykał mnie w domu. Zabierał telefon ,kontrolował każdy mów ruch. Groził,,ze skrzywdzi moich bliskich jesli tylko cos powiem. Wiele razy w nocu leząc kolo niego myślałam tylko jak wydostać sie z tej pułapki. Nie pokazywałam sie w domu ,wstydziłąm sie podbitych oczy ,rozcietej wargi etc. Raz w tygodniu mogam zadzwonic do mamy by ja uspokoic ,ze wszystko w porzadku on oczywiscie przy tych rozmowach był. Po roku znalazł sobie nowa zabawke mnie wrzuciał do kosza ,czasem tylko dzwonił ,przyjezdzał pod moj blok. Po tygodniu wyjechałam z mojego rodzinnego miasta ,zmianiłąm numer telefonu. I kiedy juz byłąm wolna nie wiedziałąm jak zyc. Moze to dziwne ale tęskniłam za nim.
Dziś mija spory czas kiedy to sie skonczyło, mam 22 lata, jestem w nowym zwiazku ,nie mieszkam w Polsce. A mimo tego dopiero teraz zaczyam przypominać sobie urwane fragmenty poprzedniego związku. Kiedy to wszystko sie skonczylo nie pamietałąm nic chciałam zeby tylko przy mnie był. Dziś budza sie zalana potem przez koszmary ,które sa odbiciem sytuacji sprzed lat o której "nie miałąm pojecią" .NIe umiem sobie z tym porazic. Mój obecny facet wie co przeszłam. Nie wie jednak ,ze to wszystko wraca. Nie wie ,ze przez to wszystko straciłam swoja wartość. Sam jest egocentrykiem na którego jest zwrócowa cała uwaga a ja ciągle tylko za coś przepraszam .

Kobietki ! Pomóżcie ..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Toksyczny związek - amnezja .

Przede wszystkim rozmowa z psychologiem.. Bo trauma, którą przeszłaś ciągnie się cały czas za Tobą, a psycholog to specjalista, który pomoże Ci wyjść z tego. Próbuj odbudować swoją wartość! Wyjdź do fryzjera, na solarium.. gdziekolwiek. Nowy facet, z tego co widać, nie pomaga Ci wyjść z tego. Może otwórz się przed nim, opowiedz, że to wraca itp. Nie pozwól na to, aby przez palanta Twoja wartość spadała!

3

po pierwsze powinnas to gdzies zglosic bo to co ten gosciu ci robil jest karalne.i druga sprawa to pomoc psychologa bo watpie czy sama sobie z tym poradzisz

4

BlackAngel napisał/a:

Przede wszystkim rozmowa z psychologiem.. Bo trauma, którą przeszłaś ciągnie się cały czas za Tobą, a psycholog to specjalista, który pomoże Ci wyjść z tego. Próbuj odbudować swoją wartość! Wyjdź do fryzjera, na solarium.. gdziekolwiek. Nowy facet, z tego co widać, nie pomaga Ci wyjść z tego. Może otwórz się przed nim, opowiedz, że to wraca itp. Nie pozwól na to, aby przez palanta Twoja wartość spadała!

Zgadzam się. Nie zostawiaj tego problemu, bo nie minie. Zacznij od faceta, z którym jesteś, powiedz że wraca, że nie dajesz sobie rady z myślami itd - jeśli jednak dalej będzie tak jak piszesz idź do psychologa i powiedz to co właśnie napisałaś do nas... zobaczysz że kilka wizyt i bedziesz się czuć coraz lepiej..

Trzymaj się i nie myśl, że jesteś silna i dasz radę sobie  z tym problemem. Wiem, że kobiety są silne i mogą wiele przeżyć ale w takiej sytuacji psycholog bardzo ci pomoże...

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MOJA NIESAMOWITA HISTORIA » Toksyczny związek - amnezja .

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024