wpadka z miłością w tle - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » wpadka z miłością w tle

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: wpadka z miłością w tle

Witajcie,

Mam 33 lata. Ponad rok temu, po 7 latach odeszła ode mnie narzeczona (rówieśniczka) i prawdziwa miłość zarazem.

Narzeczeństwem byliśmy króciutko jak na taką znajomość (raptem jedne wakacje). Problemy w naszym związku dało się rozwiązać tylko jako facet zwyczajnie je bagatelizowałem / niezauważałem czasem . Kochałem Ją, wiedziałem, że to TA JEDYNA, więc oświadczyny, ślub, dziecko wydawały mi się, już w tym wieku, naturalną koleją losu.

Nie pytajcie, dlaczego tak późno oświadczyny, nie oskarżajcie o przechodzenie związku. Dziś obydwoje przyznajemy, że bardzo zaniedbaliśmy naszą miłość - piękne, obustronne uczucie i coraz bardziej kulejący związek.

Nie umiałem Jej zatrzymać. Stwierdziła, że to nie to. Że już nie potrafi mnie kochać, że kiedyś kochała, ale związek za długo stał w martwym punkcie. Ona z wyboru, ja z konieczności, założyliśmy konta na portalach randkowych.

Przez wiele, wiele miesięcy o Nią walczyłem - kwiaty, prezenty, propozycje spotkań. Wszystko zlewane, wszystko na nie. Czuła się osaczona. Długa droga od próśb, prezentów, błagań po chwilami emocjonalny szantaż i mieszanie w to jej bliskich oraz wspólnych znajomych.

Ona jest do dziś sama. Ja zostanę ojcem. Nie kocham nowej dziewczyny - po prostu potrzebowałem po niemal roku od porzucenia jakiejkolwiek bliskości. Znaliśmy się króciutko, jakieś 3 m-ce, zanim zaszła w nieplanowaną ciążę. Ex na wieść o ciąży nagle doceniła "nasz" związek. Ale wrócić nie potrafi. Nie potrafi być świnią wobec nowej dziewczyny, nie potrafi zaakceptować tego, co się stało i będzie miało konsekwencje na resztę życia.

Dziecko urodzi się w marcu. Mieszkam razem z jego mamą, nie dzieje się między nami źle, pozornie wszystko gra. Poza jednym szczegółem. Moją głowę zaprząta obsesja byłej dziewczyny. To już 6 m-c ciąży a ja nie potrafię się nią cieszyć.

Z jednej strony czuję, że jeśli nie rozstanę się z jego mamą np. po porodzie, to nic w kwestii uczuć już się nie zmieni. Bo niby dlaczego, skoro nie pokochałem do tej pory? Z drugiej mam niemal pewność, że rozstanie, bardzo bolesne i życiowo trudne dla mamy mojego dziecka też do niczego dobrego nie doprowadzi. Bo szanse na powrót Ex są iluzoryczne - na pewno nie za miesiąc, nie za dwa, nie za trzy. A na szukanie kolejnego uczucia, z takim bagażem i w tym wieku, nie mam ani ochoty, ani nawet motywacji.

Czy komuś z Was udało się stworzyć udany związek zrodzony w podobnych do moich okolicznościach?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: wpadka z miłością w tle

czy ja dobrze zrozumialam.. masz 2 dzieci?????????? tzn.w marcu bedzie drugie...nie martw sie, bo co mozesz zrobic, nie zostawisz dziewczyny w ciazy, musi minac troche czasu, a z exdzziewczyna masz dziecko i chyba odwiedzasz je.....ciezka sprawa...

3

jak_to_poukładać
Facet zostaniesz ojcem zdajesz sobie z tego sprawę? Czy matka dziecka wie co się dzieje w Twojej głowie, po cholerę się w to ładowałeś i jeszcze z nią mieszkasz, chcesz skrzywdzić kolejną osobę?

O co Tobie tak naprawdę chodzi?

4

musisz  zdecydować się kim jestem ?  Albo cholernym  egostą  który  ma gdzierś  najpierw jedną potem drugą kobiete i w przyszłości  dziecko  i chce  sobie poszukac jakiegos  innego  spokojniejszego portu  Albo człowiekiem odpowiedzialnym który ponosi konsekwencje  swoich czynów

gra1234
Nie mam dziecka z Ex. W ciąży jest nowa dziewczyna, ta którą poznałem 7 miesięcy po tym, gdy mnie Ex po 7 latach zostawiła.

stokrotka1978
Matka dziecka wie co się dzieje w mojej głowie, bo o tym często rozmawiamy. Po co ją poznałem? Po prostu byłem sam, zrezygnowany bezskutecznymi prośbami o choćby spotkanie z Ex, z zerowym poczuciem własnej wartości. No i uległem radom "klin klinem". Widziałem, jak wolno idzie mi proces zbierania się po Ex. Miałem ochotę ze sobą skończyć prawdę mówiąc. O ile bym tego nie zrobił zbierałbym się pewnie kilka następnych lat.

Odchodząć skrzywdzę matkę oraz dziecko a być może i siebie, jeśli Ex nie zechce jednak wrócić. Zostając skrzywdzę na początku siebie żyjąc ze świadomością, że nie kocham mojej kobiety. Z czasem skrzywdzę też pewnie matkę oraz dziecko, bo trudno maskować uczucia. Nie ma dobrego rozwiązania.

Tango
Dlaczego tu trafiłeś? Jaka jest Twoja historia?

6

trafiłem tu  z  samotności.... a moja  historia... moze kiedyś opisze ją w odpowiednim dziale  , ale wszystko już  zakniete wyjasnione i to juz przeszłośc

7

jak_to_poukładać
ja to Ci radzę czym prędzej się udac na terapię. Znajdź dobrego psychologa. Ułóż siebie i swój świat, to podstawa. Jesteś bardzo mocno nie poukładany, z niskim poczuciem własnej wartości, nie wiem dlaczego, dzieciństwo, relacje? Ułoż swoje życie na nowo. Jesli jest Ci teraz bardzo źle to nic dobrego z tego narazie nie wyjdzie, może się wyprowadź? Nie myśl o ex, to już przeszłość z którą musisz się rozprawić. To czy chcesz być z obecną kobietą to jest pytanie na które musisz sobie odpowiedzieć. Prawda jest jednak taka, że za dziecko ODPOWIEDZIALNOŚĆ WZIĄĆ MUSISZ!!!

Weź sobie ten post do serca, naprawdę, jesli nic z tym nie zrobisz to się jeszcze bardziej pogrążysz.

8

Na Twoim miejscu nie podejmowałabym pochopnych decyzji. Daj szansę swojej obecnej dziewczynie, dziecku.. otwórz się na tą miłość i uczucie a nie będziesz żałował.

co do ex.. ona Cię nie kocha, tylko zazdrości Ci szczęścia. Jeśli do niej wrócisz po jakimś czasie znów Cię zostawi bo stwierdzi że "to nie było to"..

Nie umiałem Jej zatrzymać. Stwierdziła, że to nie to. Że już nie potrafi mnie kochać, że kiedyś kochała, ale związek za długo stał w martwym punkcie.[..] Ex na wieść o ciąży nagle doceniła "nasz" związek.

Nie wierz w nic co Ci mówi - ona kieruje się jedynie czubkiem własnego nosa i tym by to jej było dobrze.

9

no to po co zwiazywales sie z kobieta skoro kochales inna i na dodatek, wpadka w pracy. piszesz o tej nowej dziewczynie jak o rzeczy tak samo jak o dziecku, nie moge tego pojac - jestes wpatrzony w byla jak w obrazek.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » wpadka z miłością w tle

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024