30 kg już zrzuciłam... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: 30 kg już zrzuciłam...

jeszcze trochę przede mną...ale dziewczyny naprawdę można!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Początki są trudne ale jak wejdzie się w rutynę...no i jak widzi się efekty, to najpiękniejsza motywacja!!!!!!!!!!!!!
Jak potrzebujecie porady itd to piszcie, jak będę umiałam to pomogę smile
Powodzenia

2

Odp: 30 kg już zrzuciłam...

Jak się odżywiałaś? Jakieś ćwiczenia? Opowiedz coś więcej. Sama chcę zrzucić troszkę..Może nie 30 tak jak Ty, ale z 10 byłoby wskazane smile

3

e to daj receptę aby chociaż 10 zrzucić smile

4

Prawie zero tłuszczu i cukru...jedynie cukier który jest owocach (ich też niezbyt wiele) i czasami małe grzeszki jak kostka czekolady czy ciasteczko bebe smile no i białe mięsko - zero czerwonego... pomagał mi dietetyk, z taką motywacją jest o wiele łatwiej! a sport?? z tym to bywa różnie - staram sie 3-4 razy w tygodniu intensywny trening po 30 minut + zumba od czasu do czasu!
Jedynie czego żałuję, to że podjęłam tę decyzję tak późno...no ale lepiej późno niż wcale smile

5

Zero cukru rozumiem, ale zero tłuszczu...? Przecież tłuszcz potrzebny jest każdemu człowiekowi do prawidłowego funkcjonowania, inaczej takie witaminy jak A,D,E i K nie zostają przyswajane do organizmu. Trzeba tylko pamiętać, że należy go przyjmować w odpowiedniej formie - nie jeść smalcu na kilogramy, ale np. dodać łyżkę czy dwie oleju rzepakowego do sałatki (olej rzepakowy dodatkowo pokrywa zapotrzebowanie w kwasy omega-3)

6

nie napisałam zero tłuszczu tylko "prawie" a "prawie" robi dużą różnicę wink
Tłuszcze znajdziemy w mięsie, rybach itp więc niepotrzebne staje się przyjmowanie tłuszczu w czystej postaci...
Pozdrawiam

7

Napisz nam może menu jakie miałaś w ciągu całego dnia
czyli śniadanie, obiad, kolacje . big_smile
Jeśli możesz oczywiście .

8

Oczywiście, że mogę smile
mój dzisiejszy dzień:
śniadanie:
100 g chlebka zwykłego (biały np. pszenno-żytni) + dwa cieniutkie plasterki wędliny chudej np. polędwicy sopockiej albo schabu)+1szt serka topionego - najlepsze trójkąciki "fit" + pół pomidorka + sałata i ogórek zielony w dowolnych ilościach smile
II śniadanie:
mała bułka kajzerka z plasterkiem wędliny i zielenina w dowolnych ilościach
obiad:
100g mięsa np. filet z kurczaka - gotowany oczywiście lub zrobiony na parze
200g ziemniaków
warzywa i zieleninka smile
podwieczorek:
owoce np. grapfruit zielony (mój ulubiony wink)
kolacja:
chleb z białym serem pótłustym i zielenina!
To jest tylko przykład...wiem, że zielenina dla niektórych brzmi po prostu "ble" ale naprawdę warzywa są smaczne!!!!
Najważniejsze jest nastawienie, pamiętajmy że nie żyjemy żeby jeść ale jemy żeby żyć...
I nie odchudzajmy się dla kogoś tylko dla SIEBIE!!!!!
Jak oglądam swoje ciuchy sprzed tych 30kg(zostawiłam sobie jedną spódniczkę dla przestrogi wink) jestem z siebie dumna... smile i to jest cudowna motywacja żeby walczyć smile bo na początku jest to walka, wiem że to nie jest łatwe...
Czuję się świetnie, pełna energii...no i wyglądam dużo lepiej smile

9

To pogratulować, bo ja chyba nie miała bym tyle odwagi .
Lubie jeść, a zielenina ?
Nie pamiętam czy kiedykolwiek miałam ,,to,, w ustach.

Ale Tobie serdecznie gratuluję i życzę dalszych sukcesów o powodzenia. big_smile

10

Haha wink dzięki wielki smile
Pozdrawiam

11 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2012-12-03 19:19:16)

Gratuluję sukcesów smile Ja schudłam ok 20 kg, no powiedzmy 18-20. Ważę teraz  ok 65 kg przy 170 cm, wcześniej miałam 1 stopień otyłóści:) Staram się jeść podobnie, ale też czasem pofolguję. Z tym, że na kolację czasem i zjem aż 4 kanapki, bo jakoś tak mam big_smile Z tym, że staram się, by były nawet jak 4 to właśnie z czymś w miarę chudym, wtedy będzie może i sporo, ale raczej zdrowo tongue Choć czasem nie mogę się oprzeć serkowi topionemu np z szynką, który akurat jest tłusty, Hochland i wtedy to taki "grzeszek" kaloryczny tongue

Zieleniny też staram się sobie dokładać. Kiedyś powiem szczerze, że nie przepadałam za ogórkami kiszonymi i ogólnie, a teraz czasem zjem nawet 5 sporych ogórków kiszonych i mi mało, tak mi zaczęły smakować smile A przy nich nie muszę się ograniczać, są naprawdę lekkie smile

Ja odkąd jestem na diecie to na śniadanie zazwyczaj jem jogurt naturalny z otrębami owsianymi, ze śliwkami suszonymi np smile Czasem jajecznicę czy omleta. Tak już się przyzwyczaiłam big_smile Także wiem po sobie, że da się przyzwyczaić, tylko trzeba chcieć. Kiedyś to np ciągle jadłam płatki na mleku, najczęściej czekoladowe kuleczki tongue

12

Dziękuję i również gratuluję... smile
przyznam szczerze, że czekoladowe kuleczki też lubiłam, zdarzało się że i na kolację je wcinałam ;)teraz nie mogę na nie patrzeć...coś mi się poprzestawiało...i dobrze...ale kostki czekolady, szczególnie milki malinowej nie odmówię i tu o przestawieniu się nie ma mowy haha
a kiszone ogóreczki...i konserwowe i ... pod każdą postacią - pychota!

13

Gratuluję ogromnego sukcesu smile To już koniec Twojej drogi odchudzania czy jeszcze dalsza walka przed Tobą? smile

14

Bardzo dziękuję smile
Jeszcze trochę kilogramów zostało ale już bliżej niż dalej smile

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024