Dźwiganie podczas ciąży? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Dźwiganie podczas ciąży?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Dźwiganie podczas ciąży?

Dobry wieczór.
Pracuje po 12 godz co 2 dzień i dzisiaj w pracy trochę dźwigałam i teraz strasznie bolą mnie płacy dokładnie lewy bok czy może to coś poważnego czy raczej przejdzie mi do jutra? jestem w 13 tygodniu ciazy.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dźwiganie podczas ciąży?

a dlaczego na zwolnienie nie pójdziesz? jesli chcesz donosić ciążę radzę skończyć z taka pracą a przynajmniej dzwiganiem

3

zgadzam się z Lena . .
Jeśli chcesz donosić ciąże to powstrzymaj się od dźwigania, jeśli masz taką pracę popros o zwolnienie swojego ginekologa .

4

helena12398 napisał/a:

Dobry wieczór.
Pracuje po 12 godz co 2 dzień i dzisiaj w pracy trochę dźwigałam i teraz strasznie bolą mnie płacy dokładnie lewy bok czy może to coś poważnego czy raczej przejdzie mi do jutra? jestem w 13 tygodniu ciazy.

Co to znaczy "trochę dźwigałam"? Jakie to ciężary? Ile kilogramów?

W prawie są przewidziane normy dopuszczalnych ciężarów dla Kobiet ciężarnych. To - jeśli dobrze pamiętam - jest w kodeksie pracy.

Należy wystrzegać się nie tylko przenoszenia ciężarów, ale także takich czynności, które wymagają unoszenia rąk ponad głowę (na przykład mycie okien, wieszanie firanek). Przezorność nakazuje także unikać wychodzenia po drabinie i stawania na krzesłach.

5

Witajcie,
No ja w ciąży sporo dźwigałam.. pierwsze dziecko półtoraroczne czasem na 4 piętro. Niestety nie mogłam iść na zwolnienie :-). Ty jak możesz to na zwolnienie. Charakter pracy masz taki, że jest to w pełni uzasadnione. Pozdrawiam

6

dzwiganie nie jest wskazane, powiem tak kiedys kobiety dzwigaly pracowaly , stres no po prostu szok i dzieci rodzily sie zdrowe , silne. przyklad moja mama pracowala cala ciaze , praca siedziaca na akord zapierdzielala ile wlazlo, przy pierwszej ciazy a przy drugiej dodatkowe zajecie bo moja siostra juz byla na swiecie i trzeba bylo sie nia zajac i nie chodzila na zwolnienia pracowalo sie do rozwiazania a teraz kobiety nie sa az tak silne jak kiedys, nasze organizmy nie sa az tak silne. oszczedzaj sie kochana, wiecej odpoczywaj i nie dziwgaj.

7

napewno zawsze pros o pomoc w pracy ale z drugiej strony staraj sie normalnie zyc o ile oczywiscie nie jest to ciaza zagrozna
i glowa do gory

8

nie polecam jakiegokolwiek dzwigania,ja po podniesieniu niewielkiego nawet ciężaru miałam spore problemy,które mogły skończyć się tragiczne dla dziecka.

9

Ja nie dźwigałam ciąża była zagrożona. Ja bym na twoim miejscu bym nie dźwigała.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Dźwiganie podczas ciąży?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024