Witam!:) piszę do Was ponieważ nie znalazłam na forum nic co mi by pomogło w uzyskaniu odpowiedzi;)
Otóż, wybieram się do dermatologa ponieważ od dłuuuuuuuuuuuższego czasu mam hm nie wiem jak to nazwać? Wysypkę na jednej części ciała mianowicie na barku, swędzą mnie inne partie ciała i czasem zauważam jakby te miejsca były czerwone lub wykropkowane czerwonymi kropkami ale nie az tak bardzo widocznymi ( trzeba sie przypatrzeć dokładnie ) i między nimi znajdują sie takie jasne łatki też słabo widoczne dopiero przy przypatrzeniu się je widać, ale widać.. to miejsce gdzie mam to uczulenie swędzi mnie czasem i przybrała wygląd krostek mam coś w rodzaju znamiona. inne partie ciała też mnie swędzą ale nie aż tak bardzo , nie jest to jakieś okropne swędzenie ale jednak jest. Chciałam się zapytać, czy z tego powodu np dermatolog skieruje mnie do ginekologa? Wydaje mi się, że chyba nie.. bo gdzieś czytałam że dermatolodzy wysyłają do ginekologów.. ktoś może miał mniej więcej podobne objawy bądź uczulenia czy coś? Nie wiem jeszcze co to jest i jak to nazwać aby Wam to opisać.
Pozdrawiam !
I z góry dziękuje za jakieś odpowiedzi!:)