skóra pod oczami! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » skóra pod oczami!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: skóra pod oczami!

Witam, chciałam Wam przedstawić mój problem i liczę na jakieś rady.
Od kilku dni mam suchą skórę pod oczami, pojawiły się takie jakby 'zmarszczki' jest zaczerwieniona i piecze. Zastanawiam się czy powodem może być używanie mleczka do demakijażu z Ziaji (ogórkowy) być może mnie uczulił ? Kosmetyki tej firmy używam często i jak najbardziej chwalę sobie. Proszę doradźcie mi co zrobić żeby skóra pod okiem odzyskała dawny wygląd i żeby pozbyć się tego uciążliwego pieczenia. Pozdrawiam Koffi

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: skóra pod oczami!
koffi123 napisał/a:

Witam, chciałam Wam przedstawić mój problem i liczę na jakieś rady.
Od kilku dni mam suchą skórę pod oczami, pojawiły się takie jakby 'zmarszczki' jest zaczerwieniona i piecze. Zastanawiam się czy powodem może być używanie mleczka do demakijażu z Ziaji (ogórkowy) być może mnie uczulił ? Kosmetyki tej firmy używam często i jak najbardziej chwalę sobie. Proszę doradźcie mi co zrobić żeby skóra pod okiem odzyskała dawny wygląd i żeby pozbyć się tego uciążliwego pieczenia. Pozdrawiam Koffi

Witam,
Absolutnie zrezygnuj z mleczka. Ja też stosuję Ziaję ogórkową i przyznam, że czasem czuję pieczenie, gdy za długo czyszczę okolicę oczu. Miałam też kiedyś coś takiego (nie pamiętam jaka była przyczyna). Miejsce było lekko opuchnięte, zaczerwienione oraz można było zauważyć skórki. Mi pomogło nałożenie grubej warstwy kremu bambino (trzeba uważać by nie zabrudzić oczu). Może wybierz się do apteki i poproś o jakieś niedrogie mazidło nawilżające i łagodzące pod oczy (ja kiedyś stosowałam maść ze świetlikiem na brązowe obwódki oczu - cecha wrodzona, ale świetlik trochę je rozjaśniał). A jak nic nie pomoże to wybierz się do okulisty koniecznie, albo do dermatologa.

3

Ja po czyszczeniu mleczkami czy płynami do demakijażu oczy zawsze miałam worki pod oczami:-/Teraz używam tylko i wyłącznie chusteczek nawilżanych dla niemowląt i nie mam tych paskudnych worów:-)Polecam!Może one będą dla Ciebie lepsze przy tak wrażliwej skórze...

4

Proszę doradźcie mi co zrobić żeby skóra pod okiem odzyskała dawny wygląd i żeby pozbyć się tego uciążliwego pieczenia.

Może moja rada nie jest z najwyższej półki, ale  ja swego czasu tez miałam problemy z cerą (bardzo sucha) zaczęłam smarować twarz kremem ochronnym bambino i przyznam, ze zaczerwienienia szybko zniknęły a skóra odzyskała dawny wygląd.
Szczególnie w okresie zimowym należy zadbać o te sprawy smile

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » skóra pod oczami!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024