powazna niepewnosc uczuc w zwiazku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » powazna niepewnosc uczuc w zwiazku

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: powazna niepewnosc uczuc w zwiazku

Dobry wieczór smile

mój problem wyglada nastepujaco:
jestem 20latka, od 3 m-cy spotykam sie z R. (25lat), znam go kilka lat, jednak dopiero po moim wypadku samochodowym zaczelismy sie spotykac. był taki opiekunczy, nie potrafilam mu sie oprzec.
jest mi z nim bardzo dobrze, wlasciwie nie ma zadnych wad.

jednak boje sie ze nie jest to "ten jedyny". mialam wyobrazenie mojego idealnego mezczyzny, jednak on nie do konca odpowiada temu idealowi. nie potrafilabym mu powiedziec ze go kocham, bo sama nie wiem co czuje. nie chce go ranic, ale bycie w zwiazku kiedy mam poczucie ze nie bedzie on trwal "do konca zycia" jest chyba bezsensowne.

nie wiem co robic.. sprobowac z nim byc? skonczyc to jak najszybciej?

dodam tylko ze nigdy wczesniej nie spotykalam sie z nikim dluzej niz okolo 3 tygodnie. szybko sie zakochuje, i jeszcze szybciej odkochuje.

pomożcie smile
R.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez me_llamo_Roberta (2012-10-25 22:32:24)

Odp: powazna niepewnosc uczuc w zwiazku

czy ktos sie wypowie w temacie?
R.

3

Kobieto, a czy Ty nie możesz troszkę poczekać? 3 miesiące to króciutko, nie musisz czuć się zobowiązana do natychmiastowego nazwania swoich uczuć wobec tego chłopaka...

Bądź wobec niego szczera - nie mów, że go nie kochasz, że nie wiesz czy to ten jedyny, ale nie składaj żadnych deklaracji i delikatnie informuj, że potrzebujesz trochę czasu na określenie swoich uczuć. Oczywiście tego czasu nie może być zbyt dużo - jeśli za kilka tygodni nadal będziesz miała te same wątpliwości - lepiej oddaj mu wolność.

4

me_llamo_Roberta napisał/a:

wlasciwie nie ma zadnych wad.

jednak boje sie ze nie jest to "ten jedyny". mialam wyobrazenie mojego idealnego mezczyzny, jednak on nie do konca odpowiada temu idealowi.
R.

Sprzeczność. Albo nie ma wad - czyli jest idealny - albo nie odpowiada ideałowi (czyli czegoś brak albo jest coś nieidealnego, niewystarczającego, niepożądanego).

5

Atemido - niekoniecznie. Może nie mieć wad, ale może u brakować jakiejś zalety smile Np. tej tajemniczej iskierki nazywanej "tym czymś", chemią, motylkami...

6

Krótko go znasz, nie masz doświadczenia ,myślisz że miłość przyjdzie i kopnie Cię jak kobyła ? Pierdyknie piorun to to będzie TEN jedyny ? smile no niekoniecznie smile

Dobrze Wam razem ,więc bądź z nim, poznawaj, przecież nikt nie mówi,że on już o Tobie myśli w kontekście "na całe życie", zobaczysz jak sprawy się rozwiną, a jak uczucia nie będą wzrastać to się rozstaniecie - przecież nie każda dziewczyna wychodzi za mąż za pierwszego swojego chłopaka ! Spokojnie !

7

A ja współczuję każdego 20latce, bo również to przeżywałam smile Człowiek żyje takimi ideałami, takim wyobrażeniem życia z IDEALNYM partnerem, że myśl, iż można by się było związać z kimś NIE-IDEALNYM, budzi wręcz obsesję wink .... a świadczy tylko o 1: niedojrzałości . Takie zwyczajnej.... charakterystycznej dla danego wieku smile

Ja całym sercem popieram tu rady koleżanek vinnga i anecznik bo ja je JUŻ  całkowicie rozumiem- ale gdybym miała 20 lat, byłyby dla mnie nie do wyobrażenia- do zastosowania big_smile big_smile

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » powazna niepewnosc uczuc w zwiazku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024