Witam! Uczęszczam na szkolenie z gminy to jest chyba dofinansowane z UE. Placa mi za to jakies 300zł. I teraz własnie znalazlam prace z zakwaterowywaniem która jest jakies 50 km od mojego domu i od gminy. I tu tkwi problem czy moge przerwac to szkolenie bez zadnego problemu czy tez nie??? Bo jedna kobieta znalazla prace ale dalej uczeszcza na szkolenie tylko ze ona pracuje 16 km od domu i od gminy.
A dlaczego nie zapytasz u źródła albo nie przeczytasz zasad uczestnictwa?
Każdy projekt jest inny. Aczkolwiek nie wydaje mi się, że będziesz mogła od tak przerwać udział w projekcie, być może będziesz musiała zwrócić pieniądze, które dostałaś.
Ale to tylko domysły.
Zapytaj u źródła
jeśli znalazłaś zatrudnienie,chyba pieniedzy zwracać nie będziesz musiała,zwraca się chyba w przypadku przerwania kursu z twojej winy
Pytałam w Gminie ale oni powiedzieli ze musze im wczesniej zglosic i wypytywali sie o firme jaka jest czym sie zajmuja itp. Oraz powiedzieli mi ze dostosuja sie do mojej pracy. Mam 50km jechac na szkolenie?- zapytalam ich. A oni na to ze co w tym dziwnego i trudnego?
A co do pieniedzi dwa razy kazali mi przyniesc zaswiadczenie z urzedu pracy ze nie podjelam pracy.
Aha i podpisywalam u nich przed wyplata ( to bylo dwa tygodnie przed wyplata pieniazkow) jakis wniosek o przyznanie pomocy finansowej w formie zasilku celowego ze wzgledu na trudna sytuacje materialno-bytowa spowodowana bezrobociem.
A no to w takiej sytuacji chyba będziesz mogła przerwać.
Oni będą Cię namawiać, bo każde przerwanie udziału w projekcie dofinansowanego z Unii nie jest mile widziane, ale to ze względu na późniejsze uargumentowanie celowości jakiegoś projektu. Wiem, bo sama pozyskuje beneficjentów do projektu. Dlatego tak chętnie chcą się do Ciebie dostosowywać
Ja tobie radze zadzwonic do odpowiednich organów zajmujących sie tym i sie jeszcze raz dogłebnie szczegółowo wypytac jak to w twoim przypadku jest